onsdag, december 07, 2011

Laxtårta med räkor

Mitt ätbara bidrag till bloggträffen var en laxtårta, och det är några som frågat efter receptet :) Hade faktiskt redan tidigare tänkt att jag ska tipsa er om den här lättlagade och smarriga tårtan, men så hade jag inget foto till inlägget. Lyckligtvis hade Lyckoslanten det, så jag fick låna fotot av henne (och tog mig friheten att redigera det lite).



Lägg 3 gelatinblad i blöt i kallt vatten.
Kör i matberedare
200 g kavring och 25-50 g smält smör eller margarin
och tryck ut i en springform ca 20 cm i diameter, inte större form. Lägg gärna ett bakpapper i botten.
Finhacka 150 g kallrökt lax.
Blanda ihop
2 dl créme fraiche, ½ finhackad röd lök, 2 msk hackad dill, 1-2 msk pressad citron, 1 krm vitpeppar
och smaksätt med 2 msk hummerfond eller 2 msk thai sweet chili sås (använde jag).
Tillsätt laxbitarna.
Krama ur gelatinbladen och smält dom i litet hett vatten. Blanda snabbt ned i röran och bred ut över botten. Låt stelna i kylskåp i 3-4 timmar. Dekorera med räkor.

Enjoy!!

 

11 kommentarer:

alegni sa...

enkelt och makalöst gott! tusen tack för receptet!
kramis

Anonym sa...

ser smaskens ut!
tack för tips.

skön juletid till dig

Livet på Sjögård sa...

Mmm, ser mumsigt ut. Det receptet ska jag ta till vara på :)

Mariette sa...

Vad gott det lät!

Det lägger jag till samlingen!

Kram Mariette

Livingroom sa...

Den ser verkligen god och smarrig ut. Den var säkert god.

Anna-Lena sa...

Jag kan intyga att det är gott! Ska definitivt testa den här hemma också. Tack för receptet!

Livet på Vestergård sa...

Så bra att du delar med dig av receptet. Den var jättegod så jag kommer nog att pröva på att göra den själv!
Kram Kicki

frida sa...

Men så gott!!! Det måste jag testa nån gång

Liljas Corner sa...

Mmm, god var den. Fast den har kallrökt lax! Riktigt smarrig bild också :)

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilket smarrigt recept. Tårtan ser väldigt dekorativ ut. Jag har aldrig använt gelatinblad förut, men det kan väl inte vara så svårt.
Jag skriver ut receptet.
Kram Maria

Lyckoslanten sa...

Ja den var god! Så bra du fick till det med skärpan! Jag hade ju redigerat det jag hade i bloggen, men ville skicka dig originalet. Jag fotade utan brillor om det går att skylla på det! ;o) men tack för receptet! ♥