Mitt ätbara bidrag till bloggträffen var en laxtårta, och det är några som frågat efter receptet :) Hade faktiskt redan tidigare tänkt att jag ska tipsa er om den här lättlagade och smarriga tårtan, men så hade jag inget foto till inlägget. Lyckligtvis hade Lyckoslanten det, så jag fick låna fotot av henne (och tog mig friheten att redigera det lite).
Lägg 3 gelatinblad i blöt i kallt vatten.
Kör i matberedare
200 g kavring och 25-50 g smält smör eller margarin
och tryck ut i en springform ca 20 cm i diameter, inte större form. Lägg gärna ett bakpapper i botten.
Finhacka 150 g kallrökt lax.
Blanda ihop
2 dl créme fraiche, ½ finhackad röd lök, 2 msk hackad dill, 1-2 msk pressad citron, 1 krm vitpeppar
och smaksätt med 2 msk hummerfond eller 2 msk thai sweet chili sås (använde jag).
Tillsätt laxbitarna.
Krama ur gelatinbladen och smält dom i litet hett vatten. Blanda snabbt ned i röran och bred ut över botten. Låt stelna i kylskåp i 3-4 timmar. Dekorera med räkor.
Enjoy!!
11 kommentarer:
enkelt och makalöst gott! tusen tack för receptet!
kramis
ser smaskens ut!
tack för tips.
skön juletid till dig
♥
Mmm, ser mumsigt ut. Det receptet ska jag ta till vara på :)
Vad gott det lät!
Det lägger jag till samlingen!
Kram Mariette
Den ser verkligen god och smarrig ut. Den var säkert god.
Jag kan intyga att det är gott! Ska definitivt testa den här hemma också. Tack för receptet!
Så bra att du delar med dig av receptet. Den var jättegod så jag kommer nog att pröva på att göra den själv!
Kram Kicki
Men så gott!!! Det måste jag testa nån gång
Mmm, god var den. Fast den har kallrökt lax! Riktigt smarrig bild också :)
Vilket smarrigt recept. Tårtan ser väldigt dekorativ ut. Jag har aldrig använt gelatinblad förut, men det kan väl inte vara så svårt.
Jag skriver ut receptet.
Kram Maria
Ja den var god! Så bra du fick till det med skärpan! Jag hade ju redigerat det jag hade i bloggen, men ville skicka dig originalet. Jag fotade utan brillor om det går att skylla på det! ;o) men tack för receptet! ♥
Skicka en kommentar