tisdag, december 06, 2011

Julpyntat på köksbänken


Den här julen har jag bestämt mig för att ta allt vartefter, när lusten faller på. Jag har aldrig varit så noga med julstädning - det kanske är nåt som egentligen är lite gammelmodigt? Alltså, man städar ju ändå hela tiden, ett skåp här och en garderob där. Putsar nåt fönster när humöret och vädret tillåter... Fast pynta vill man ju förstås! Den "stora jullådan" ligger fortfarande kvar ute i förrådet och jag har ändå inte heller just gjort några nyinskaffningar, bara flyttat om och piffat till sånt som redan fanns. Bokstäverna XMAS på hyllan är faktiskt nya och dom kommer från den där Clas, ni känner honom nog ;) Meeeen... dom har redan flyttat på sig sen jag fotograferade i köket.Krokarna under hyllan kom på plats för en tid sen, passar fint med konsolerna tycker jag. Jag spanar efter fina glöggmuggar att hänga på dom. Muggarna ska inte vara såna där pyttesmå, men inte heller stora som kaffemuggar. Knepigt...


Hjärta till alla er läsare som hälsar på och Välkomna alla nya som har hittat hit!
Hjärta också till vårt land som firar 94 år av självständighet idag! Hurraaaa!


16 kommentarer:

alegni sa...

hjärta till fina dig denna självständighetsdag!
likadana bokstäver har även jag skaffat mig som du kanske såg i fredags, men det förvånar ju inte att vi fastnar för likadana prylar. ;)
din kakburk är ju jättefin den också, du "behöver" ingen ny. fniss, nu var jag lite rolig, för det här med behöver och vill ha är ju helt olika saker, som vi ju konstaterat både en och två gånger. :)
kram

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Snyggt på din hylla! Gillar glasskålen med pepparkakor i , och vilken bra idé att lägga pepparkaksformar i en glasburk! Är på jakt efter liknande krokar, de var snygga. Får man fråga vart de är köpta?
Ha en fortsatt bra självständighetsdag!
Kram Maria

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Tack, då får det bli ett besök hos Clas i helgen:-).
Visst är det bambu, jag har min planterad i rabatt och där har den stått i säkert 5 år. Jag gör inget med den, den får klara sig. Men i vintras var hararna där och smaskade på den, men annars inga skador.
Jag vet inte riktigt hur kallt du har det jämfört med Göteborg, men nu är det nog försent att plantera ut den, pröva att plantera ut den till åren.
Kram

Sabelhagens Olivlund - Maria sa...

Hmm, nu skrev jag snabbare än hjärnan var med! Växter i kruka kan ha svårare att klara vintern än de på friland eftersom jorden i krukan fryser och tinar om vart annat. Det blir påfrestande för rötterna. Om det går att gräva hos dig nu, så hade jag nog grävt ner krukan eller täckt den med bubbelplast och tex löv. Jag är ingen expert på detta :-)).

Lyckoslanten sa...

Men så roligt att hjärtat kom till sin rätt där! Glad! Hjärta till dig som har gjort så fint! ♥

Puumuli sa...

Så fint pyntat! Jag önskar också dig en trevlig självständighetsdag!

Kram
Sari från Puumuli

Livet på Vestergård sa...

Så fint du pyntat! Mitt hjärta hänger också på kökshyllan :)

Louise sa...

Så fint du pyntat!! kransen som syns på skänken är väldigt vacker!!

Gugis Pärlor sa...

Vackert! Jag har sett fina glöggmuggar med röda hjärtan på som jag suktar efter.. men jag har ju glöggmuggar från förr så det är onödigt ;O)

Fin självständihetskväll!

Jenny @ Nilssonskahuset sa...

Vilken underbar glasurna/burk, den som du har pepparkakorna i. Jättefin!

Monica sa...

Vad fint du pyntat,
gillar ditt röda hjärta.

Ha en fin själständighetskväll

Monica

Vardagslyx sa...

Jättefint och juligt!

Kram Pernilla

Det vita dårhuset sa...

Grattis själv :)!!
Visst är det roligt när man får lön för mödan :))
Så vackert du har det!!!!
Kram Erika

Linda sa...

Vilka vackra bilder!

Hoppas du haft en skön självständighetsdag!

Kram Linda

Lottas Fotografi sa...

Att ta lite i taget är en utmärkt ide. Det gör jag också i år. Det är så mysigt att spela julmusik och pynta lite nu och då! ;)
Kram Lotta

Mrs Peaches sa...

Så fint du gjort! Underbara bilder! Jag kör på samma stil i år, tar det lite som det kommer och när andan faller på. Det blir lite roligare då!
Ha en bra dag!
Kram Elin