lördag, maj 10, 2008

Loppisfynden i användning





På mitt gamla symaskinsbord plockade jag ihop detta stilleben av fatet och bägaren som jag fyndade på loppis för några veckor sedan. Sockerskålen och glaset är från min farmor. Symaskinen fick min mormor när hon fyllde 16 år, om jag minns historien rätt. Ovansidan är rätt nött och medgången, bl a finns det ringar efter blomkrukor, men i gömmorna har jag hittat en bit vitt linnetyg som jag ska göra en duk av.

Det blir att byta ut föremålen på det här bordet ofta, eftersom det är enda ytan i vardagsrummet som jag kan ställa fina saker på, utan att Lillebror når att dra ned dem... I ramen finns vanligtvis en förstoring av barnen, men den plockade jag ut medans jag fotograferade. Kan inte bestämma mig för om jag ska ha en samling av ramar, en hylla eller en tavellist ovanför bordet. Det visar sig väl!

Önskar alla Mammor (särskilt våra egna) en Morsdag fylld med glädje, många vackra kort och blommor! Och alla som inte är mammor önskar jag en solig och avkopplande dag!

Mina morsdagsrosor fick jag redan på fredagen, tre krukor, en av varje barn!

16 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Så vackert det blev med dina fynd!

Kram Maud

Anonym sa...

Vilka härliga loppisfynd! Tack för din länk! Ja, precis så skall det vara. Jag vill bjuda mina läsare på en vitamininjektion i tillvaron. Roligt att du gillar det!! Du är väl med på temaveckan som drar igång imorgon? Ha en fortsatt mysig söndag! Kram Karin

Nicole sa...

Verkar som om du hittat ett riktigt fyndloppis! Mormors gamla symaskinsbord är härligt. Lilleman här börjar röra på sig ganska mycket också så snart blir det nog att plocka bort ett som annat...Fina morsdagsrosor du har fått. Trevlig fortsättning på Morsdag!

Anna sa...

Vad fint det blev med dina fynd! Jag blev lite skrämd, för morsdag har vi ju om två veckor men jag trodde tvärt att jag hade glömt det... ni är alltså två veckor före i Finland :-D
Ha en fortsatt bra mors dag i alla fall!

Galleri MochB sa...

Jo jag blev firad redan fem i sju imorse...:O) Fina fynd! Passar ju så bra tillsammans! Och det är ju trevligt när man lite byter om med grejer...

Lyktor och Tyg sa...

opps! inte är det morsdag denna helg. Jag tror det är den 25 i Sverige. Hoppas det i alla fall annars har jag missat den. Jättefina stilleben du gör.
Kram

My White Cottage sa...

Så fina dina loppisfynd blev på symaskinsbordet! Jättefint arrangerat!!!

Ha en bra vecka!
Kram Jenny

Anonym sa...

Så fint det blev med dina fynd! Ha en härlig söndag. Kram

Efwa sa...

Glas, silver och mörkt trä är vackert. Kul med sådana loppisfynd.

Maria renoverar sa...

Hej!
Kul att du hittat min blogg om lekstugan. Jag blev nyfiken på er lekstuga. Och vika underbara barn som ger mamma rosor.
Hälsn
MARIA

Stämningsfullt sa...

Hej!
Så fint det blev på brickan! det är roligt att plocka ihop några vackra stilleben så där och sen kan man byta ut dem när man vill :)
Vackra rosor du fick!
Kram.

Anonym sa...

Vad fint!Jag älskar loppisfynd!!
/anna.a dromhem.blogg.se

Anonym sa...

Så vackra loppisfynd och kul med symaskinsbordet som har lite historia med sig.
Vilka underbara rosor, men tjuvstart ;))
Kram Lena

Rosa Hemmet sa...

Vad fina fynd du gjort och vackert tillsammans! :)

Fröken Fräken sa...

Oj, är det Mors dag redan nu? Nej visst, det var den 25:e här. Då får jag besöka min mammas grav, för hon finns bara i mitt hjärta nu..

Två års "ledigt" från jobbet - ja, då förstår jag att det känns nervöst... men det går nog bra!!

Bitte sa...

Mysig blogg och mysiga loppisfynd.
Tycker det är jätteroligt när man får kontakt med nya bloggar = nya inspirationsbilder.
Gillade din beigerandiga rullgardin , jättesnyggt med banden.
Hej så länge /bitte