fredag, maj 09, 2008

Utmaning!

Städa städa varje freda'... Hann inte så mycket som jag menat idag. Lillebror tyckte inte alls att jag skulle städa och var inte så samarbetsvillig. Han har inte varit på särskilt bra humör den här veckan då en ny tand har kommit och en till är på väg. Aj aj aj! Men nu sover Lillebror sött och jag har farit över golven med moppen och diskbänken är ren och tom!
Jag har fått min allra första blogg-utmaning och den kom från Galleri M&B. Jag ska presentera mitt bästa köp, sämsta köp och senaste köp. Det var inte alltför svårt att komma fram till vad jag skulle välja. Frågade maken vad han skulle valt och vi tänkte samma tankar!

Börjar med senaste köpet, gardinerna som kom i paket på posten häromdagen. Billiga var de till normalpris och ännu billigare med 40% rabatt från Ellos. Är väldigt nöjd med dom, fräscht vita och med ett bladmönster som jag gillar. I vardagsrummet har vi sex stycken fönster, varav två är snett över knutarna. Det var lite krångligt att komma fram till bästa gardinstångs-lösningen, men det blev dubbla panelstänger från Kirsch till sist. Just de här gardinerna har jag nu lagt på "panelhållare" och hängt över där stängerna delar sig. Jag vill nämligen inte att själva fönsterrutorna ska bli alltför täckta av gardinerna...........

Bästa köp är absolut vår ångduschkabin! Det är en njutning varje gång man duschar och så otroligt avslappnande att sätta sig en stund i ångbadet som man kan pigga upp med frisk eucalyptus eller annan god doft. Jag är så frusen om morgnarna så jag tycker det är väldigt skönt när själva kabinen blir fort uppvärmd även om man bara duschar som vanligt. Dessutom slipper man kondensen i badrummet efteråt, bara att stänga dörrarna så rinner ångan snabbt ned i golvbrunnen. Tog en bild från nätet den här gången, ska visa vårt badrum senare. Vi valde bort massagemunstyckena eftersom vi hört att vattnet bara kommer med normalt tryck, så det inte blir nån egentlig massage. Men belysning i taket och radio med högtalare finns.

Så till sist sämsta köp och det visar jag ingen bild av! Vi enades om att det är nog garderoberna i Storasysters och Storebrors rum. De är av dålig kvalitet och alltför små, ännu går det medans plaggen inte är så stora men det blir värre sen. Tänkte att det skulle vara praktiskt med skjutdörrar men dom tar ju upp ganska mycket av utrymmet inuti garderoben har vi märkt. Ångrar att vi inte beställde garderober från samma firma som vi tog alla övriga skåp i huset från, istället för att köpa från en möbelaffär.

Nu har maken kommit hem så jag ska göra honom sällskap i soffan framför TV:n. Ha en riktigt skön helg alla mina besökare! Jag är så glad att ni hälsar på!

3 kommentarer:

majagirl sa...

Vilka underbara och enkla gardiner! Jag tycker att gardiner skall vara diskreta för annars styr de hela rummet. Duschkabinen låter som en bra idé, kanske något att tänka på!
Trevlig helg, Maj-Len

Anonym sa...

Snygga gardiner!
Bra lösning till sådana fönster.
Ha en riktigt skön helg i det underbara vädret
Kram Lena

Karna sa...

Flott blogg du har, og kjempe fint hjem!

Dagen skal tilbringes i hagen, må se om jeg får gjort litt mer av det som skulle vært gjort i fjor...huff...

Ha en fin pinsehelg!