måndag, april 28, 2008

Loppisdag
Igår, söndag, tog jag ledigt som mamma och var istället bara dotter. Mina föräldrar tog med mig på en liten utflykt till ett stort loppis som ligger ca två timmars resa bort. Jag är ingen van loppisbesökare och blev nästan lite förskräckt först när jag kom in - här kommer jag inte att hitta något! Det tog ändå inte länge innan jag gick omkring och lät "oj, och titta här - oj!" Efter ett tag påpekade mamma att vi inte ens var halvvägs genom loppisen ännu, kanske vi borde fortsätta? Jag är så nöjd med det jag hittade! Visst fanns det mer som skulle fått följa med hem, men... Vi hade åtminstone en riktigt trevlig dag!

Kakfatet i glas var så sött, det kostade 2,50 e. Det andra fatet kommer nog att dekoreras med ljus, en liten blomma och kanske nåt annat. Pris endast 0,90 e! I botten av bägaren står det "Svenskt Tenn V8". Den kostade 1,50 e och kommer att användas som en liten vas t.ex. för barnens första vårbuketter :)

Den vita emaljhinken blev jag genast förtjust i! Men jag vill helst att sakerna jag köper blir använda, så jag stod nog och funderade en stund. Kom småningom på en användning, men kanske DU har nåt tips åt mig?
Det blev också två fyrkantiga plåtkrukor som jag tänker ha på den kommande trappan vid "finingången". Vi har ingen riktig trappa där ännu, men kanske snart... maken? De två runda zinkkrukorna har ett litet hålmönster upptill och kommer från Serholt (lapp i botten). Krukan i bakgrunden var ovanlig, ska visa den med innehåll senare.

Man kanske skulle göra ett besök på de lokala loppisarna snart?
Ha en bra dag alla gäster! Säg gärna Hej! innan du går!

14 kommentarer:

Annika sa...

Vilka fina saker du har köpt! Emaljhinken är jättefin! Och krukorna... ja, allt! Ha en fin dag! Kram / Annika

Sjöboden sa...

Hej!
Vilka fina fynd. Blev avundsjuk på din fina emaljhink, jag har en, men den har inget lock. Just nu har vi den som blöjhink :-) Men har tänkt att sätta ett lite större olivträd i den snart.
Ha en bra dag/ Caroline

Johanna sa...

Säger hej innan jag går vidare;o) Vilka fynd du gjort på loppis!

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Tack för din urgulliga kommentar hos mig, jag blev jätteglad :D
Vad roligt att komma på loppis! Fynd hittade du också! Jättefint! Gav det mersmak?
Ha en skön vecka!
kram
nina

moster N sa...

Va du har hunnit skriva mycket medan jag varit borta! Loppisfynden ser härlia ut. Och domdär kuddarna du visade tidigare - jag trodde faktiskt bilden var tagen hos er då jag tittade snabbt!

Galleri M&B sa...

Oj, vilka fina fynd du gjort!! Hinken skulle jag kanske ha planterat blommor i, eller blir den förstörd då? Den såg så ny och fin ut. Undrar lite nyfiket var ni har varit...:O) Och har man engång fyndat på loppis blir det garanterat fler gånger... Men om man tar det som en mammaledig utflyktsdag så är det ju aldrig fel...;O)

Sanna sa...

Vilka fynd! Å vad mysigt att få vara en dag med föräldrarna. Det uppskattar man ju nu när man kommit förbi tonåren :-)
Kram på dig

Anonym sa...

Tack för den gulliga kommentaren på min blogg! Vilka fina loppisfynd du gjort!! Gillar verkligen kakfatet, och emaljhinken är super fin! Skulle ha använt den till återvinnings kärl i köket för plast eller metall : )

Kram Maria

Classic style in city sa...

hej hej, fina saker du har köpt..gillar allt *ler* ha det gott !!
Marie

Villa Humlebo sa...

Vilka fina saker!!
Måste fråga, tapeter o bården i storebrors rum, vilket märke är det?? Tyckte det var jättesnyggt!
På återseende! ;0)

Kram Mia

Tingeltangel sa...

Hej!.... Vilka underbara bilder du tar. Det var fantastikst roligt att få titta runt här.

Mia sa...

Fyndat det har du gjort. Men krukorna och hinken är nya visst?. Inte så ofta man har mammaledig dag, hoppas att du njöt.
Ur snygga strand bilder du tagit. Syns imorgon, kom tomhänt...

Annaewa sa...

Hej, du har verkligen fått tag på grejer som jag ser som hårdvaluta, jag springer på loppis jämt. jättefina saker. Va mysigt att gå med mamma o pappa!Ha det gott! Hälsningar finikanten!

my home is my castle sa...

vilken fin blogg. du kunde kanske ha emaljhinken till att sätta sot o aska i om ni har nån spis. :)