tisdag, maj 13, 2008

Rabarber-mums


Idag blev det rabarberkaka till efterrätt! Jag brukar göra en kakbotten som jag tycker är så god och man kan variera den på många sätt. Eftersom jag fått rabarber av mamma tänkte jag att jag skulle prova på en ny variant. Så varsågoda, här kommer receptet ifall någon vill provsmaka på riktigt och inte bara med ögonen ;)

Smält 150 g margarin och låt svalna.
Vispa 3 ägg och 2 dl strösocker vitt och luftigt.
Vänd ner 2 ½ dl vetemjöl och margarinet. Häll i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Skiva rabarber tunnt, ca 2-3 dl, vänd bitarna i 2-3 msk strösocker, 1 msk potatismjöl och kanel efter eget tycke.
Grädda i 175 grader i 30-35 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljglass medan kakan är ljummen. Mums!

4 kommentarer:

Mia sa...

Mums, måste prova!

Annika sa...

Den måste jag prova att göra!

Classic style in city sa...

åååhh va gott det ser ut..låter lyxigt med efterrätt..jag får genast dåligt samvete..hihi..

Lena sa...

Den ser smaskig ut och jag är en stor favorit av rabarber! Tack för receptet, kommer säkert att pröva i sommar!