fredag, november 11, 2011

Tillbakablickar i trädgården

Egentligen letade jag efter några andra foton när jag fick syn på dessa trädgårdsbilder (tagna 15.9) som jag inte visat i bloggen tidigare. På framsidan av huset har vi gjort en låg mur eftersom det är en nivåskillnad på gården. Jag visste genast när vi började med markarbetet att jag ville ha dom här stenarna på en väl synlig plats och nu ser jag dom varje gång jag svänger in på gården eller kikar ut genom köksfönstret. Innanför muren fyllde vi med jord och ovanpå en markbyggnadsduk och runda släta stenar som vi faktiskt handplockat varendaste en :) Det är inte riktigt klart ännu, men blir säkert det nästa sommar.


Det jag främst ville med den här ytan var att den skulle vara fin året runt och underhållsfri. Prydnadsgräset har växt till sig riktigt bra detta år och är väldigt ståtligt och vackert, särskilt när små daggdroppar glittrar i morgonsolen. Till höger står en azalea som tidigt på våren blommar med ljusrosa blommor på nakna grenar. På hösten blir bladen vackert röda. Här finns också några tuijabollar, buxbom och sockertoppsgran (och en idegran om jag minns rätt). Strax utanför muren, till vänster på gräsmattan, skymtar en kungsshersmin och jag längtar tills den blir riktigt stor och fylld med söta vita blommor och att få dra in den härliga doften.


Här ser man vägen in på gården och två pelare som min man själv har designat och gjutit. Vi har inte riktigt bestämt oss ännu vad som ska kröna pelarna, så tills vidare är det två runda stenar. Jag funderar på att placera facklor ovanpå i vinter. Om några år när häcken har fått mera höjd så kommer inte pelarna att se så "ensamma" ut. Från pelarna går det en svängd gång av betongplattor fram till altanen, som jag tidigare visat här.


Nu fick jag sån längtan efter sommaren... Att få fortsätta göra fint i trädgården, påta i jorden och gå runt och kika på allt som kommer fram ur jorden och glädjas åt grönskan och blomningen (ogräset förtränger man i såna här lägen ;) Men nu ska det först bli vinter och en riktigt vit sådan hoppas jag!

Trevligt veckoslut till er alla!

11 kommentarer:

Lottas Fotografi sa...

Så vackert med stenarna och gräset!
Jag hoppas också på en riktigt vit vinter.
Trevlig helg!
Kram Lotta

Lina sa...

Jättefint tycker jag!! Förstår att du vill fortsätta skapa på denna vackra plats...

Jo, nu är det väl dags för snön att anlända... Det blir inte lika roligt med julpyntningen om det inte finns nån snö... Men innan jul ska den väl ändå ha kommit??

Önskar dej en trevlig helg!!

Kram*

alegni sa...

usch och fy för en vit vinter. jag hoppas våren kommer fortare än vanligt den här gången!
det kommer att bli så fint (d.v.s. ännu finare än det redan är) på er gård när allt växt till sig lite till! ibland önskar man nog att man hade något turboväxttillskott som skulle få allt att explodera på en gång. ;)
ja tack, jag tycker också det räcker med elände för vår del nu.
stor kram!

Lilja's Corner sa...

Ni har lyckats jättebra med den där planteringen. Helheten är så fin. Och gräset har blivit så fint! Ska bli intressant att se då växterna bli större. Jag är lite sugen på att göra något liknande hos oss, men jag tror inte att jag skulle klara av att hålla det så stilrent... Nä, nån trädgårdsplanerare blir det inte av mig ;)

Vi ses kanske ikväll!

Lyckoslanten sa...

Så fint med de där stenarna och allt ni har fått till i trädgården. Hoppas vintern blir kort och inte så kall som i fjol!
Ha en skön helg! ♥

lyckobo sa...

En härlig trädgård har ni fått till stånd, och prydnadsgräset är sååå fint!!!! Jaa, hoppas vi får en gnistrande vinter, och det snabbt, för nu fylls golven av sand, och pojkarnas kläder blir helt förstörda ute i gyttjan!!!
Ha en skön helg samt Farsdag!!!

Älskade pion sa...

Vad fint du har det i din trädgård.jag har också satsat på lite mer "åretrunt" växter,som tujjor tex,jag blev jättenöjd med resultatet.Ha en fin söndag vännen.Kram Ulrika

Anna-Lena sa...

Svar: Det låter spännande! Vad månne det kan vara som ni ska ha i köket? Nu blir jag otroligt nyfiken! :-)

Anna-Lena sa...

Gjutjärnsspisen?! Åh, vad härligt! Då blir jag avis! Fattar inte varför vi inte lade in en sån när vi byggde!

Er trädgård ser jättefin ut! Önskar jag hade ork och inspiration att ta mig an vår trädgård också...tyvärr har jag inte så stort intresse för trädgårdsskötsel, men kanske det kommer. Jag hoppas på det i alla fall! :-)

Livet på Vestergård sa...

Ja visst längtar man till våren och trädgårdspyssel. Ni har en jättefin trädgård på gång!
Nu kunde de ändå snart komma lite snö så att det blir lite ljusare.

Anna / Sand´s Drömmar sa...

Ljuvlig plantering. Vad heter prydnadsgräset? Klippte ner mitt nu i höst - det blev aldrig nåt av det. Säkert fel sort för vår zon.