torsdag, september 29, 2011

Blickfånget utanför fönstret


På hösten flyttar jag alltid det ena trädgårdsbordet till samma plats, rätt utanför altandörren och köksfönstret. Jag vill gärna ha ett blickfång där och faktiskt så tittar jag ut på bordet hela tiden när jag går förbi. Lite belysning och lyktor gör det ännu mysigare när kvällarna blir mörka. Snart får jag nog ta in pelargonerna för övervintring och kanske dekorera med lite ljung eller calluna istället, men jag hoppas att bollkrysantemen ska hålla sig fin länge ännu. Murgrönan på båge har blivit riktigt tjock och frodig, men den syns visst inte så bra här på bilden. Som ni ser i bakgrunden så har häggen redan tappat alla sina löv... Lyckligtvis finns det massor med andra lövträd med vackra färger. Alldeles nyss såg jag att höstfloxen slagit ut med några rosa blommor - tänka sig! En påse tulpanlökar ligger fortfarande och väntar på att petas ned i jorden.


När bloggvännen Ingela var här på besök påpekade hon att jag aldrig visat vår "stig" fram till altanen på bild. Nåja, här kom en skymt av den med åtminstone ;) När man inte gör en sak direkt man tänker på det, så faller det lätt i glömska. Min man har själv gjutit plattorna som är varannan rund och varannan som en länk mellan dom runda. Det gör att man kan placera dom i en böjlig form, men ändå sammanhängande. Vi har dessutom grävt ned dom i gräsmattan så att man bara kan köra över med gräsklipparen. I slutet av stigen syns två betongpelare, som han också tillverkat. Häcken som jag planterade i fjol har inte blivit så hög ännu, men den går ut från pelarna, längs med gårdsvägen.Nu ska jag snart iväg och jobba mitt fjärde kvällspass i rad. Men - för första gången på väldigt länge så har det inte varit betungande alls, utan bara intressant och kul! Sen är det dags för fem dagars ledigt, naaaajs!

11 kommentarer:

Sussi sa...

Så fint du har det. Ha en underbar helg kram Sussi.

Livet på Vestergård sa...

Måste ju kika in medan jag intar min lunch när jag såg att du hade ett nytt inlägg. Vilket vackert blickfång du skapat ! Du skulle inte kunna komma hit och göra något vackert på verandan ? :0)
Ha det bra på kvällsskiftet!

alegni sa...

verkligen tjusigt blickfång! ett sådant skulle jag också vilja ha, men dessvärre kan man inte få allt man vill ha... och inte har jag skött om mina krysantemer lika bra som du gjort, så de håller på att dra sina sista andetag :/
hos oss är björkarna nästan kala redan!
fin torsdag trots det trista vädret!
kram

Anna-Lena sa...

Vilket vackert dekorerat bord du kan glädjas åt! Jag imponeras av alla "trädgårdsmänniskor" i bloggvärlden, jag vill också vara en sån som orkar, hinner och kan sköta om blommorna så att de är så där fina på hösten!

Kamomilla sa...

Du kan verkligen det där med vackra blickfång!!

Jenny sa...

Vilket vackert blickfång! Gillar den fina stigen upp till er altan oxå:)

Kraam Jenny

Så Vitt Jag Vet sa...

Så vackert ! Ett riktigt blickfång...
Kraam
Sanne

Nette Cecilia sa...

Vackert blickfång där på verandan ,kramis Nette

Gugis Pärlor sa...

Glädjande och vackert blickfång! Skönt med långledigt... vackert väder har vi ju också ;O)

Kram Gugi

Fairytale sa...

Så fint, klart man måste ha lite att titta på. Måste säga att du har en underbar header!
Önskar dig en trevlig helg!
Kram Tina

Lilja's Corner sa...

Här var det många inlägg mitt i allt :)
Mysigt med höstblommor. Den där boken ser intressant ut, den måste jag bläddra i nästa gång vi kommer till er.
Gillar bilderna på prästkragarna, härligt ljus på dom!

Hoppas du har en trevlig söndag!