måndag, september 13, 2010

Lilla huset under häggen


Ta-daaa! Här kommer några bilder av vårt "nybygge" på gården! Jag har länge önskat att vi hade nånstans att förvara soptunnorna. Dels för att dom jämt blåste omkull och på vintrarna var täckta med snö och för att stora fula plastkärl inte är en så trevlig utsikt från köksfönstret. Mannen började på med taket förra helgen och till fredagen var det klart. Han stod för själva byggandet och jag för idén och målandet - bra fördelning ;) Ni behöver säkert inte gissa vem av oss som ville skruva upp ett gammalt skruttigt fönster från Hildas stuga på den nya väggen?

 
 

Vi har vänt taket så att vi slipper se tunnorna från huset, men dom vänder ändå rätt väg när de ska tömmas. Framför finns min stackars rabatt som inte fått särskilt mycket uppmärksamhet i sommar... Alldeles bakom taket har jag lagt ut markduk och radat stenar ovanpå för att slippa ogräs åtminstone på ett litet område. Hos oss har det alldeles som i en handvändning nu blivit höst och löven har gulnat och börjat falla av... Lite märkligt att ha sommarsemester vid den här tiden, men vackert är det åtminstone och ledigt är alltid ledigt. Har bilder för flera inlägg framåt, så håll utkik!

25 kommentarer:

Älskade pion sa...

Vilket fint bygge.Klart att det ska va ett fönster där bak.;)Ha en skön semester. Kram Ulrika

Nilla sa...

Fint! Nåt liknande har vi också planerat att bygga sen när vi får garaget klart och den delen av gården. Måste visa mannen hur fint ert blev :)

Kram Nilla

Nicole sa...

Hihi, rubriken fick mig att tänka på den präktiga serien Lilla huset på prärien ;).
Vilket sött litet hus, perfekt att gömma fula tunnor i. Å fönstret, det är ju pricken över i!
Borde själv fixa till ett litet hus, men först måste vi nog få det större huset klart ;).
Trevlig semester och grattis till lillebror! Vilket fint rum han har!

Kram, Nicole

Nette Cecilia sa...

Så vackert ett skräphus kan bli ,ha det bra Nette

Livet på Vestergård sa...

Det blev ett fint hus att dölja sopkärlen i.Ett sånt borde vi få till också, men jag får nog hålla tillbaka och inte komma med fler projekt nu på ett tag :)
Njut av din semester!

Lyckoslanten sa...

Ja det var en passande rubrik till detta inlägg! Så bra det kan bli när man samarbetar och Hildas fönster sitter perfekt! Låt inte de gula löven ta bort sommarkänslan! Skön semester! ♥

Kamomilla sa...

Härligt! Vad fint det är!

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilket sött litet hus ni byggt till soptunnorna!! Bra idé:)

Här märker vi att hösten oxå kommit. Det börjar bli mer o mer gula löv på träden och jag har fått börja tända lamporna på morgonen när jag går upp:)

Ha en trevlig vecka och en skön ledighet!

Kraam Jenny

Annies Blå sa...

Vilket fint litet hus åt de annars så trista soptunnorna! Jättesnyggt med det lilla fönstret där bakom, förstår att du hellre tittar på det från huset än soptunnan :). Jag tycker höstvädret är så skönt, klar luft och vackra färger...har inget emot sommaren, men hösten känns alltid som början på något nytt :).
Kram/Annie

lyckobo sa...

Så härligt litet hus åt mindre härliga sopor! Fönstret är verkligen pricken över i:t !!!

Vi har en liknande ängel som sitter på en stor boll, fast han sover...
Njut av höstsemestern!

Limetwig sa...

Ser fram emot fler bilder, dessa var ju fin fina! Kul att få se vad ni hittat på.
Ha det bäst! Åse

Moster och jag sa...

"Skräphuset" blev ju riktigt fint, fin ide´med fönstret. Även här hos oss skulle det passa med ett sånt hus.
Hoppas du hinner njuta av semestern!

Snäckskalsdalen. sa...

Tänk vad lite idéer och handlingskraft kan göra, det blev ju hur fint som helst och jag älskar färgen på det lilla huset. Fönstret som sitter på är ju också ovanligt snillrikt!
Vacker stenbild!
Agneta kram

Englagård sa...

Vilken bra ide med ett sånt hus, den stjäl jag genast;)

kram Karina

Galleri MochB sa...

Toppensnyggt sophus ni fått!

Englagård sa...

Jag kände väl tankevågorna;)
Har varit lite dålig på att både blogga och surfa på sista tiden, det blir ju så ibland.

kram Karina

En vacker vardag sa...

Skitsnyggt och praktiskt sophus!! Sånt vill jag också ha till vårt hus. Det är sånhär detaljer man inte ens tänker på när man bor i lägenhet. Om vi nu ens skulle få till det med huset först...

Ha en bra dag!

Monica sa...

Nämen vilket fint hus att fylla med skräp!
Vi har vår tunna tillsammans med närmaste grannen d.v.s. min brorsa och han har den på sin tomt, så den stör mig inte alls! :o)
Kram!

alegni sa...

ni samarbetar bra - finare sophus har jag inte sett tidigare! ni kunde ju börja bygga sådana till försäljning. en egen nisch, vetja ;)
kramis

Gugis Pärlor sa...

Vilken fin färg ni valde på huset! Modellen är också kanonfin! Vi byggde sophus förra hösten. Det är så skönt att få undan tunnorna gömda ;O)

Fina höstdagar!

Kram Gugi

Stina sa...

Det var ett väldigt fint litet hus.:-) Kram Stina

Liljas Corner sa...

Det är så lustigt på nåt sätt: Jag såg ju "huset" med egna ögon i fredags, och nu fick jag se det med dina ögon och upptäckte helt nya saker och vinklar! Coolt med Hildas fönster där på sidan!

Ja nog har det blivit höst alltid! I morse trodde jag att jag hade fått flunssan som går på jobbet, men två ibusal och några timmar senare var jag mig själv igen. Skönt! Nu ska jag wrap-it-up här på jobbet och bege mig till gymmet 40 meter bort :)

PS: Karlstad-schäslongen är bra sitta-med-datorn-i-famnen-schäslong, men jag ligger nog oftast i soffan då jag ser på tv, för den är mjukare och har rum för fler kuddar :)

Pink and white dreams sa...

Fin sopstation!
Synd att du inte kan komma på bloggträffen. Ska sätta in lite mera bilder på stugan bara jag hinner åka dit och ta lite bilder. Det har varit lite brådis här nu igen.
Sabi

Anonym sa...

Verkligen lyckat! Fin modell och färger.Ha en fortsatt trevlig semester.Kram Yvonne K

Anonym sa...

Jättemysigt skräphus. Måste visa det åt min man för vårat nuvarande roskishus har blivit så vingligt och snett. Måste bara fråga, var har du hittat den fina statyn som står mitt i blomsterprakten?