tisdag, september 14, 2010

Tisdagstema: Stolar


Stolar - är veckans Tisdagstema i Fabriken! Jag såg genast den här gamla stolen framför mig. Den har jag ett förflutet med ända sedan jag var liten och då fanns denna och en till likadan i min lekstuga, fast då var dom kycklinggula! Under sitsarna står namnet på mannen som snickrade ihop stolarna nån gång i början av 1900-talet. Här visade jag stolen då den var både omålad och nymålad.

 

Eftersom jag fotograferade stolen uppe i allrummet så kan jag ju samtidigt visa hur jag möblerade om i helgen. Jag flyttade soffsängen till andra sidan rummet där mitt pysselbord stod tidigare. Nu har jag fått hem ett nytt  (NOT, det är gammalt och skruttigt och flagar färg) litet och nätt bord som jag ska använda istället för det förskräckliga databordet som varit min nödlösning hittills. Men den sidan av rummet får ni se senare när jag har fixat till bordet och en del annat jag har tänkt göra om.


Mysiga färger tycker jag själv att det är i rummet och här är verkligen ingenting nytt, allting har jag visat förr vid nåt tillfälle. Jag tycker det är kul ändå att göra om, ibland räcker det faktiskt med att bara flytta runt grejer. Här kan ni se hur det var möblerat innan jag gjorde om.

 
 

Här är det skönt att vila en stund, med en ny eller gammal inredningstidning, här finns ett helt lager av dom... ingen tv och man slipper se alla hushållssysslor som behöver göras på nedervåningen :) Till sist bara en skymningsbild med lampor och ljus tända.


16 kommentarer:

alegni sa...

åhh, vad mysigt det ser ut. härliga naturfärger som gör att det ser så varmt och inbjudande ut.
jag får be om ursäkt för att jag verkade lite frånvarande när du ringde. vi hade fullt hus och till råga på allt kom jultidningsförsäljaren mitt i all röran. vi får pratas vid mera på fredag!
kram

Louise sa...

Visst är det kul att möblera om då och då....då kan gamla saker plötsligt få nåt "nytt" över sig :) Sophuset i förra inlägget är jättefint!!

Anonym sa...

så mysigt ni har det!
får riktig höstfeelis.

härligt.

skön höstvecka till dig.

Fröken Fräken sa...

Det finns inget som gamla stolar! Oavsett om de är målade eller ej, kan man känna det mjuka träet. Inte någon likhet med nytillverkat!

Åhå, nytt pysselbord? Det här låter lovande. Och jag kan bara hålla med om att många gånger räcker det fint med att bara möblera om för att få sig en kick!

För fjärilstavlor: googla på bilder och butterfly!

Moster och jag sa...

Mysigt rum!! Ett litet sådant får jag också när utbyggnaden är klar och barnen har bytt rum. Det ser jag verkligen fram emot.
Förstår att du kopplar av där.
Ha det bra!

Lyckoslanten sa...

Perfekt stol för ett stoltema! Mina ögon dras till tapeten med ränderna eftersom jag har varit ut i tapetärenden idag. Kom hem med randiga tapeter. ♥

Det vita dårhuset sa...

Heej kära bloggvän ♥
Jätte mysigt rum!! Skulle också vilja ha en järnsäng men det får bli när Paloma växer upp ;)

Hoppas du har det bra och MÅNGA hårda kramar till dig du underbara ♥ ♥ ♥

Elin Damberg sa...

"Den gamla borsten ska den där nya ungen som vi ska skaffa ha..."

Hahahaha, precis, vadå VI? Och så himla generöst sen!!

Men han kanske vet nåt som ni inte vet?

Hahaha, välsignade ungar.

Elin Damberg sa...

Ni har ett vansinnigt vackert hem.

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vad mysigt det ser ut, visst är det kul att möblera om:)

Din stol gillar jag, riktigt fin!

Ha det gott,

Kraam Jenny

Lina sa...

Mysigt som vanligt... :) Önskar att jag hade en övervåning där man som du skriver slipper se alla måsten.. Ha en trevlig vecka...

PS. Tack för kommentaren om soffan...

Kram*

Huset vid ån sa...

Du har så hemtrevligt o mysigt!
Stolen du visar är så fin också....

Hoppas att du får en fortsatt skön höstvecka!
Kram T

Galleri MochB sa...

Måste nog prova flytta runt grejer jag också i vårt lilla tv-rum på övervåningen... Det låter så himla enkelt när du gör det ;O)
Jättefin stol! Jag gillar också gamla stolar!

Käranån sa...

Oj, så mysigt du har det där!!

Sofie sa...

Åh, så fint och smakfullt! Och mysigt :) Kan förstå att det är ett utmärkt vilorum. Hela rummet andas harmoni. Fin stol också!

Ha en härlig dag!
Kram, Sofie

HOUSE OF SVEA sa...

Åh så mysigt! Där skulle jag kunna tänka mig att ligga och läsa en bra bok!

Anågende tapeten så älskar jag den, ljua ränder i fina grå/blå nyanser. Jag tror säkerligen att det skulle passa men kolla färgställningarna för att jag vet att det finns ett antal med det mönstret!

Lycka till!

Kram Anna