tisdag, december 08, 2009

Baknings-dag

 

Visst blev det julbakning av här i dag! Först gjorde jag två plåtar av Nöt och kolakakorna som ni nyligen fick receptet på. Sen blev det en dubbel sats av Juldoftande muffins som jag gräddade i dessa supersöta formar med änglar på. Formarna har jag fått av väninnan V som gåva från en Tysklandsresa. Hon gav mig också en påse löste med smak - och vilken doft! - av vanilj, mandel och äppel. Mmmmm!

 

Sedan blev det min traditionella Plommonkaka med choklad. Den tar ganska länge att grädda, så under tiden diskade jag undan och tog en kaffe. Sen fortsatte jag vispa och röra och stöka :) Då jag bakade hade jag på mig mitt nya förkläde som jag köpte i helgen. *Fniss* jag som aldrig brukar använda såna! Men jag är så svag för rödvitrutiga textilier så jag kunde inte låta bli att köpa det för en femma (euro). Om inte jag använder det så kan ju dottern "ärva" det ;)

 
 

Jag gillar verkligen att baka när det inte är bråttom och jag inte "måste". Bakning är ju också en sorts kreativt skapande! Men - då jag bakar blir det alltid kaos i köket! Alla bänkar är fulla och diskhon också. Inga tjusiga skålar och slickepottar här inte! Min köksassistent har hängt med i många år. Den köpte jag som rätt nygift på avbetalning, annars hade jag aldrig haft pengar och möjlighet att köpa en. Om ni undrar vad jag håller på och rör ihop på bilderna så får ni receptet först nästa gång, annars blir det här ett maraton-inlägg, hihi! Alla mina publicerade recept hittar ni här.

17 kommentarer:

Eva Linnea sa...

Det blev väl änglamuffins då? Jättesöta formar.
Kram Eva Linnea

Unknown sa...

Ihania leipomiskuvia. Täällä on myös leivottu tänään. Olen sammaa mieltä, leipominen on kivaa kun on aikaa eikä ole mitään pakkoa. Oikein rentouttavaa. Teillä on kaunis joulu keittiössä. Ihanat verhot!T.Elisabet

alegni sa...

vi har sysslat med samma sak idag. det doftar underbart hos oss av mammas bak idag. synd bara att ingen är här och känner doften. ungarna har åkt iväg till tuuri med sin finskgrupp och maken är på jobb än så länge. vi ska faktiskt ut och äta idag, han och jag :)
kram

Skogsdoft & havsbris sa...

Oj, här hade jag missat en hel del sen jag var inne och läste sist... Fick kolla bakåt för att catcha up! ;)
Härliga muffinsformar du fått! Och teet låter jättegott. Köpte själv fläder- och champagnete i lösvikt i söndags när vi var i Haparanda, har inte hunnit smaka än men det doftar helt himmelskt!
Så mycket du hunnit baka... Kanske jag får lägga in en bakbeställning av dig, hihi! ;) Själv har jag bara lite pepparkakor än så länge... Nå, jag hinner ju ännu!
Hihi, fnissar åt förklä'det som din dotter skulle få ärva... Har själv några förkläden som jag fått, men de ligger i tryggt förvar i skåpet, kommer mig aldrig för att använda dem...
Här är det också alltid kaos när jag bakat, beror nog mycket på att det är alldeles för lite arbets- och avställningsytor i vårt kök. Suck... Hoppas på en ändring på den fronten inom en snar framtid...
Vi fick en matberedare i bröllopsgåva, det var något jag länge önskat mig men aldrig riktigt tyckt jag hade råd att investera i... Så vilken tur att vi fick en istället, vill inte vara utan nu när jag har en!
TV-bänken du målade blev ju jättesnygg! Tänk sån skillnad lite färg och nya knoppar kan göra!
Ha en fin vecka! :)

Evas Bloppis sa...

Oj vad du är kreativ .Pysslar med allt .Jag har knappt tid med något känns det som . Fina bilder du visar oss .Förklädet var jätte sött.Skulle kunna köpa ett och ha som prydnad i köket .är liksom dig ingen användare av dom
Kram Ewa.

Backstitch sa...

Med 4 sjuklingar i huset har även jag passat på att baka. Det blev nog mera en måste bakning här med semlor, bröd och så en del ab pepparkaks degen (2/3 är ännu kvar i kylskåpet)
Kram Moster

Monica sa...

Hej!
Jag är en annan österbottning som ibland kikar in här. Tyvärr är jag dålig på att hinna kommentera. Vilken trevlig bakdag du haft. Ser fram emot imorgon när jag själv tänkt baka hela dan. Vilka underbara bakformar du fått. Har min egen gubbe i Tyskland på arbetsresa just nu. Kanske jag borde be honóm köpa hem lite bakformar! :-) Ha en trevlig väntan på julen! -Monica-

Lantliga drömmar sa...

Hej på dej! :)

Vilka härliga muffinsformar! :) Riktigt vackra!

Känner precis som du när det gäller bakning, det är hur kul som helst när det är frivilligt och det finns gott om tid! :)

Galleri MochB sa...

Fniss :O) kan se dej stå och baka med flurren på förklädet... Antar att du stökat till det nu i köket från de vackra bilderna i förra inlägget... Jättemysig gardin!

(eddas) sa...

Takk for hyggelig kommentar....
de muffinsformene var jo bare kjeeempesøte...og det lukter deilig..kjenner det helt hit:)
ha en kos kveld
klemmer

Lyckoslanten sa...

Men nu vill jag ju ha de där muffinsformarna! Men Tyskland! :o) Vet du jag har ofta förkläde när jag väntar gästerna och är aningen fin under. Nyligen städade mannen bort si så där 5 stycken eftersom han tycker att det räcker med tre. Ditt förkläde är sött! ♥

Livet på Vestergård sa...

Oj, jag vill också ha en bakningsdag.Kanske jag hinner på lördag. Muffinsformarna skulle jag också gärna ha. Nu får nån börja importera dem :) Julfint förkläde du har ! Ha det bra!

Anonym sa...

Snygg degblandare du har! Du skulle se min ärvda från 70-talet ;) Inte snygg precis...

Alldeles underbara gardiner i inlägget under!

Åsa

Älskade pion sa...

Men guuud vilka söta formar,vill också ha. ;) Visst är det roligt att baka....och smaka. ;) Ha en skön kväll. Kramar Ulrika

Vekarus sa...

Ihana lahja, niin kauniita muotteja, ettei niitä malttaisi käyttää!

Kaunis on myös essusi. Minäkin olen huono essuja käyttämään...

Tulipa sa...

Vad gott och mysigt det låter!!!
Och visst måste man ha ett förkläde när man bakar!! *ler*

Kram Mariette

Englagård sa...

Alltså jag måste säga att jag blir himla avis på dina gulliga formar. Ha-begäret bara forsar mellan öronen men det är ju lite långt till Tyskland förstås:)