måndag, september 07, 2009

Äntligen som jag ville!


Måndag igen! I morgon tisdag fyller våran Lillebror tre år - redan! - och vi påbörjade firandet i går kväll med hans morbror och fru. Så skönt att jag har långledigt just dessa dagar, men jag tänkte på hur jag förändrats under åren. När de större barnen firade sina första födelsedagar hade jag fullt sjå, det skulle bakas en massa, göras flera tårtor, städas och fejas och pyntas... Vilken tur att man själv blivit äldre (eller... näää!) och förståndigare och numera förstår att inte det viktigaste är sju sorters kakor och dammfritt i hela huset :) Denna gång bakade jag på förhand då lusten föll på och lade i frysen och städandet får bli vad jag hinner med. Nu på förmiddagen gjorde jag faktiskt en Brita-tårta som är enkel att baka och variera och alltid jättegott att äta! Vi fortsätter firandet både i kväll och imorgon nämligen.
Jag beklagade ju mig tidigare över liljorna jag hade köpt som alla var orange. I går när jag tittade ut genom fönstret såg jag plötsligt något, hoppade i skorna och sprang ut och kollade - och visst stod där en rosa lilja ändå! Eftersom de andra liljorna angripits av liljebaggar så skyndade jag mig att knipsa av denna och ta in den. Hoppas nu att den håller sig fin läääänge!


22 kommentarer:

Himlarum sa...

Hej Ann-Christine!

Tusen tack för besök och rar kommentar! Men om det är någon som är duktig på att stajla så är det ju DU!!! Underbara bilder ochjavascript:void(0) proffsiga foton!!!

Ha nu en underbar vecka!!!

Kram
Ann-Helen

Himlarum sa...

Men jösses, vad hände med texten ovan!??? Men du förstår nog! :-)
Kram igen!
Ann-Helen

alegni sa...

så roligt! alldeles ljuuuvlig färg är det ju på den liljan dessutom!
britatårtan är också min favorit. gubben kallar den för sfp-tårta ;)
kraaam

Liljas Corner sa...

Va fina ljusa bilder du fick av blommorna!
Åååh, va jag är led på att va på jobbet just nu! På lunchpausen var jag och en annan till Indiska och tittade på tavellisterna du tipsade om (åt henne). Nåt roligt i alla fall ;)

Ha det trevligt på kalasen! Vi hade i alla fall trevligt igår!

vform sa...

Missa nu inte höstmarknaderna nästa år! Jättebra i Stundars...åtminstone vädret :o)
Grattis till lillebror A.
Ha det så mysigt! V.

Lyckoslanten sa...

Visst ändras man själv med åren. När mina söner var små och hade kalas fanns det ingen hejd på någonting. Vilken energi man hade både med städning och kakbestyr.
Det fina med vit interiör är att en blomma lyser upp hela rummet. Jättefint!

Du ligger nog steget före i det där med att placera person. ;o)

Jessica sa...

Vilken fantastiskt lilja du plockat in! Tji fick baggarna :)

Fina bilder du fotat, med härligt ljus!

Visst är det skönt att man blivit lite förståndig med åren *skratt*
Vi hade 9-års kalas igår och bjöd på köpe-tårta från bagarn och istället för att baka igår spelade jag hockeyspel med Victor. Skönt!

Hoppas ni får ett kul kalajs, vi ska avverka vårt andra ikväll!

Må gott,
kram
Jessica

Marita sa...

Men vad den är vacker!
Visst är det härligt att man blir klokare med åld... med tiden! Förr sprang jag också omkring som en tok och fejade så att det skulle vara skinande rent och bakade så det stod härliga till!! Ganska onödigt! Bättre att ta det lilla lugna och vara pigg och glad när gäster kommer.
kram, Marita

Backstitch sa...

Jag är nog inte så fullt förståndig som du är. Jag menar att jag har slutat feja och stöka till kalasen. Jag gillar att baka och vill ha massor att bjuda på när det är kalas. Jag har dock bättrat mig och bakar kanske en stor del dagen före. Sedan vill jag nog fortfarande att allting skall vara tipp topp men gör inte allting på kalas dagen. Så lite bättring men ännu lång väg kvar.
Kram Moster

Älskade pion sa...

Ja det är tur att man har blivit förståndigare med åren,alltid nåt possitivt. ;)Vad fint du har det.Mysigt för sonen att få öppna paket,det blir man nog aldrig för stor för. Ha en skön kväll. Kramar Ulrika

Livet på Vestergård sa...

Hej! Svar på dina frågor om eldkorgarna: Det brinner så länge som en vanlig brasa, så vill man att det ska brinna en hel kväll får man fylla på. För oss lämnade ett par dl aska av en brasa och det flög inget runt omkring ( men det kan kanske vara lite olika beroende på vad man har för ved ? )
Vi hade ett par lock från målarburkar ( modell större ) under, dit askan föll ner.

kardemumma sa...

Vad mycket fint du visar! Snyggt arrangemang på ditt sideboard och smaskiga recept!
Tack för din gulliga kommentar.
Kramar C

Lyktor och Tyg sa...

Grattis till lillebror. Så fin lilja förstår att du sprang ut.
kram Kristina

mitt skärgårdsliv sa...

Å så fina blommor!! Lite samma här, stressar inte upp mig för kalas på samma sätt som tidigare. Bakar även på förhand och sen har jag faktiskt kommit på att det finns ju en hel del gott att köpa ;) Ha en bra kväll!!

Kamomilla sa...

Du, vilka fantastiskt fina bilder!!!

sand mellan tårna sa...

Du får självklart kopiera den texten och lägga ut den som ett tips. Men vet du vad? Jag fick inte till två bilder bredvid varann då jag använde den redigeraren..... får du det? Därför bytte jag tillbaka idag.... använder du nya eller gamla?

Kram Linda

sand mellan tårna sa...

glömde fråga.... var kommer din fina lykta från?

Anonym sa...

Hejsan o grattis till charmtrollet jag kanske dyker opp i morgon så jag får gratta honom personligen.Ha det så gott!

Bella sa...

ååh, vilken fin lija, förstår att du tog in den direkt så att du kan njuta av den :)

Låter så klokt att inte slita ut sig innan gästerna kommer, det är ju faktiskt så att det inte måste vara kliniskt rent och stå sju sorters kakor på bordet, tror man mår så mycket bättre av att inte ha den pressen på sig själv, det blir ju kalas oavsett om det stå 2 eller 7 sorters kakor på bordet, och städa får man ju göra när gästerna gått ändå :) Sen vill man så klart ha rent och fräsch och något att bjuda på, men lagom är faktiskt inte så dumt...

Kramar Bella

Jenny sa...

Hej Anne-Christine!

Grattis till den blivande treåringen!

Vilken vacker rosa lilja, tur att du hann ta in den innan baggarna satte klorna i den:)

Kramis Jenny

Anonym sa...

Grattis A!

Men oj,oj,oj va fiiiiint me nya byrån + skåpet du gjort själv!Åååååå måste komma å se "live" snart!NICE!

V.V
ps.vi ses inte på jobbet nått denna vecka för jag är må-ons :(

Blogg by Maliin Stoor sa...

Jättefina bilder!!

Må gott och grattis till födelsedagsbarnet


Maliin