måndag, juni 01, 2009

Juniblomning och altanpiff

Titta - blommorna slår ut på äppelträdet! Även körsbärsträden har börjat blomma och nu harmar det mig att dom inte står närmare huset så vi kan se dom bättre. Vi fick nämligen körsbärsträden så tidigt i byggskedet så vi var helt enkelt tvungna att plantera dom på en plats där vi var säkra på att dom inte skulle bli överkörda av nån maskin senare. Visserligen är dom kanske inte för stora för att flyttas ännu...? Blommorna är verkligen jättesöta :) Andra blommor vi uppmärksammar mycket just nu är (nederst till höger) förstås våra små jordgubbsplantor som verkar trivas bra.

Nu i kväll fick jag för mig att piffa lite på altanen. Jag har ju inte visat den andra delen ännu i år, altanen går nämligen i vinkel runt hörnet på huset. Vi har två likadana bordsgrupper. Parasollet har letats fram ur förrådet och även några bordstabletter som jag fått av min mormor. Dom är ljusblå på ena sidan och naturvita på den andra.



Jag fotade från olika håll för att ni ska en uppfattning om hur där ser ut. I knuten står min däckstol, i den trivs jag mycket bra och den borde egentligen ha hjul under sig för jag vänder den runt runt, vartefter solen flyttar sig :) Det kanske ser lite konstigt ut med parasollet direkt utanför fönstret, men jag tyckte det blev rätt bra då det skuggar lite, vi skulle egentligen behöva ha markiser där. Dom små glasflaskorna har jag en del utav och dom kan användas till lite av varje. Jag samlar på mig fler vartefter dom blir tomma, dom har innehållit Lillebrors medicin. På sistone har man kunnat läsa mycket om en viss svensk kändis som har genomgått en operation... Där fick ni en liten hint om vad vår - mycket sprallige - Lillebror har framför sig... nångång i framtiden.
På sistone har jag fått flera nya prenumeranter och det blir jag såååå jätteglad och smickrad av :D Vad vore bloggen utan mina besökare? Tack till alla er som skickar hälsningar, både här och när vi möts i verkligheten ;)

18 kommentarer:

Grodmamman sa...

Vilken härlig altan ni har!:)
Förstår att det inte är kul med ett barn som är kroniskt sjuk, men det är inte all medicin som kommer i så fina små flaskor!:)
Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Så fint!:)
Kram Lallis

alegni sa...

härliga altan- o blombilder, ann-christine!
vi har en guddotter som genomgått samma operation som den svenske kändisen (om vi tänker på samma person). hon var då bara ett år gammal. idag är hon femton o ska faktiskt på samma konsert som vi ikväll :)
jo, jysk har en del guldkorn faktiskt!
ha en skön semestertisdag!
kram

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad härligt! Jag är faktiskt lite avundsjuk på er längre upp i Sverige som får uppleva det där härliga. Här är så mycket överblommat redan - så även äppleträden tyvärr :(

Men idag ska jag ut på Lupinjakt tänkte jag :)

Kram Jenny

Sabina sa...

Hej!
Vilken stor och fin altan! Det är ju härligt, när man är mera ute än inne på sommaren.
Härligt med äppelblom. Jag vill också plantera äppelträd hos oss, förutom vackra blommor är det ju härligt att få plocka egna äpplen!
Solen skiner idag igen- hoppas du får en skön dag!
Kram S.

Signe 1 sa...

Vilken härliga och stor altan du har, jättemysig! Ja vad vore bloggen utan ens besökare...inte så mkt...du har en fin blogg!:-) Karm Sofia

Tiril sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tiril sa...

Hviken herlig blogg du har , og en hyggelig altan å sitte ute på , riktig trivelig.

Made in Persbo...Carina sa...

Heej!
Så roligt att du hittade till mig och lämnade en liten kommentar så att jag hittade till dig också :)

Vilket fint hus ni har och vilket fantastiskt läge vid vattnet. Ser så härligt ut med bilder på båtturer mm. ...och vilka fina pyssel du gör! Roligt att se!

Kram, Carina

Anonym sa...

Vad fint du ser ut att ha det :)

Nicole sa...

Hej där! Hääärliga bilder!
Jag tror jag vet vilken kändis du menar. Oj, det är en stor operation, men kanske inget som brådskar än?

Vilka härliga bilder från altanen, perfekt att ha altan i två vädersträck så att ni kan välja sol eller skugga...

Svar: Nej, man får nog inte klippa av tulpanerna då de blommat ut, näringen ska gå tillbaka i knölen heter det. En hel del tulpaner har blommat över hos oss, men vi har också senare "förädlade" sorter som blommar ännu.

Våra tulpaner finns i perennarabatterna och i en rosenrabatt, så då tulpaneran blommat ut, har annat kommit upp runtomkring istället.

Ett tips om man blir jättestörd på utblommade lökväxter (såg i ett trädgårdsreportage) är att man kan knyta ihop de utvissnade stjälkarna och bladen till små prydliga paket, men då ska man nog ha myyycket tåladmod!

Maria sa...

Så fint ni ser ut att ha det! Verkligen lyxigt med altan, nåt jag verkligen saknar!!

Kul med ny frisyr :O) Nu får du allt visa oss! I vintras då jag klippte bort nästan 30 cm av håret kändes det sååå ovant, speciellt då det skulle tvättas...det räckte plötsligt med en liten droppe schampo! (men det negativa var helt klart de dagar då man enkelt vill ha håret i hästsvans - och det inte går) Numera går håret nätt och jämt ihop och jag känner mej som Lilla My med min pytteliten knocka, Ha haa.....

Börjelundskan sa...

Hej igen!
Tack för att du svarade. Jag lovar att visa resultatet. Jag instämmer med dig, det är ju jätteroligt om man kan få andra att bli inspirerade av det man själv gör.

Kramis Cin

Börjelundskan sa...

Hej igen!
Tack för att du svarade. Jag lovar att visa resultatet. Jag instämmer med dig, det är ju jätteroligt om man kan få andra att bli inspirerade av det man själv gör.

Kramis Cin

Eva Linnea sa...

Oj, vad sugen på att pyssla och göra fint på mina nya uteplatser jag blev när jag läste hos dig.
Du har ju gjort så jättefint.
Kram Eva Linnea

Fröken Tindra sa...

Vilka mysiga altanfoton du visar. Ser hur skönt ur som helst att vistas där!
Kram!!

♥ Fyra årstider sa...

Vad fint du har..när kan jag komma på middag?..
Kram Lotta

kardemumma sa...

Vilken härlig altandu har.
Hoppas att det blir många soliga och varma kvällar att njuta för din.
Ha det bäst!
Kram C