tisdag, april 28, 2009

Vårförberedelser


Lugnt i huset, lilleman sover fortfarande, borde snart väcka honom... Jag börjar jobba klockan ett idag, men innan dess ska jag hinna med några ärenden. Tänk, snart är även april månad över och maj med alla festligheter är här; Första maj som är ledig dag, utfärd till en nöjespark, morsdag, stafettkarneval i Helsingfors (ni som bor i Finland vet vad det är) och småningom skolavslutning.
Igår fick jag med mig hem två stycken tujor, jordsäckar och en blomlåda i rotting som ska hänga på väggen. Förra veckan skolade jag om femhundra (!!) orientvallmor, vart ska jag göra av alla dom?? Några blomlökar ligger fortfarande i sina förpackningar, luktärterna ligger i blöt och väntar på att planteras... Litet i taget så ska det väl nog bli en trädgård även hos oss ;)

17 kommentarer:

alegni sa...

du är i full fart, märker jag! jag har inte fått ngt annat gjort i trädgården ännu, förutom att jag rensade hallonbuskarna o klippte ner våra vinbärsbuskar igår. idag ska jag, om jag hinner, ta mig an mina blomland...
o idag får vi vår terrass inglasad! *happy*

Anonym sa...

Härliga detaljbilder

Njut i solen

Kram Lena

Anonym sa...

Sänder här vårhälsningar till er över vägen o säger Tack till K för hjälpen med datorn från klåfingriga mostern.

Sabina sa...

Det är mycket nu på våren! Men nu är det så trist ute igen, regnar! Jag tappar nästan gnistan att göra nåt! Idag ska jag ändå baka bullar... och tröstäta massor! :)

Vad duktig du är med alla trädgårdsförberedelser!

Kram Sabina

Unknown sa...

Oj vad ni är aktiva :) Ni känner nog våren komma.

Kramis,

♥ Fyra årstider sa...

Min luktärtor har också legat i blöt men är nu i jorden. Hoppas det blir blommor.
Kram Lotta

rosenskära sa...

500 omskolningar - har du krukaffär!? Jag som har ojat mig lite över mina tamarindplantor, ska sluta med det omgående! Synd att man inte kan skicka plantor på posten... Jag ska direktså en vit vallmo i år, ska bli spännande att se hur den blir!

Ha't så gott!

Lena

Livingroom sa...

Jaa. Det är alltid så mycket på våren. I princip är ju hela maj full , ser jag i kalendern.
Mycket att stå i med - men visst är det kul...
-Lotta

Nicole sa...

Grattis på 1-årsdagen, lite i efterskott!
Orientvallmo lät intressant, hur ser de ut? 500 st, det räcker ju till en liten äng nästan...Luktärter är också underbara!

Sanna sa...

Vilka vackra bilder!
Jag har försökt och försökt, men lyckas inte få två bilder i bredd.. Äsch. Det är nog för svårt för mig det där.. :)
Kram

mitt skärgårdsliv sa...

Grattis till din blogg som fyllt ett år! Fina bilder du visar. Roligt när det är planteringstider ute, är sugen på att köpa lite nya buskar och träd till gården! Luktärter som är så härliga :) Ha det bra!

Karlsebakken 37 sa...

Haha, kvinnor kan - eller hur!? Måste villigt erkänna att jag alltid har försökt, och oftast lyckats, hålla mig undan allt som har med bilarna att göra men egentligen borde man ju lära sig om man en gång inte har en man att ty sig till...!

Hoppas att du har en bra vecka annars, stort grattis i efterskott till 1-årsdagen! Kom precis på att jag också har missat "min" 1-årsdag, oops...!

Stor kram!

Galleri MochB sa...

500!!! stycken... Du får ju en hel äng av dem kring ert hus. Men det kan ju bli hur vackert som helst... ;O) Luktärter gillar jag också...

Liljas Corner sa...

Jag borde också börja på med att så nånting. Borde ta en sväng via Blomtorget nån dag :)

Jag älskar vallmo! Om det lämnar över några kan jag gärna ta hand om dem...

Karlsebakken 37 sa...

Ja, vi hade onekligen väldigt gärna vetat...! Men men, det verkar som att vårt lilla barn redan har en egen vilja och det ska man tydligen bara uppmuntra har jag hört...!? :) Rummet får helt enkelt bli klart när det blir klart.

Ha en skön långledighet nu,

stor kram!

Fröken Tindra sa...

Vilken fin blogg du har! Kul aatt se att du gillar bl.a rosa! =0)
Jag återkommer gärna.
Ha en skön Valborg och 1:a maj!
Kram!

Lyktor och Tyg sa...

Oj va trött jag skulle vara av att skola om 500 plantor, du får ordna plantloppis!
kram Kristina