onsdag, april 29, 2009

Första riktiga vårdagen!

Vilken dag jag haft idag! Började med att storstäda vårt sovrum, slängde ut allt på balkongen för vädring OCH fick äntligen ut spjälsängen! Det var på tiden... Vårt sovrum blev plötsligt mycket större! Sen skulle jag bara dammsuga lite i Lillebrors rum, men så tänkte jag det var lika bra att städa ordentligt, vilket plötsligt ledde till att jag började möblera om där *oops* men jag frågade faktiskt honom om lov först och det var okej :)
Hela eftermiddagen och kvällen tillbringades utomhus i det härliga solskenet. Lite uppdatering från gårdagens inlägg: blomlökarna har planterats, luktärterna har kommit i jord, den nya väggblomlådan har fått vita violer (men är inte uppskruvad på väggen, den ska sitta under det lilla fönstret bredvid dörren) och tujorna står i nya krukor. Jag har även slipat våra två altanbord och de åtta tillhörande stolarna samt en däckstol, men... jag glömde att slipa möblerna på trappan... Sen slipade jag altangolvet lite och skurade det. Häpp!Sen några bilder för alla er som förskräckts över mina femhundra plantor! Först en stor grön tuva som jag plockade isär en och en, stoppade ned dom i fem såna här plastfack som rymmer 96 plantor var, vilket betyder att plantorna ska omskolas ännu en gång! Härligt med lite skit under naglarna, haha!


13 kommentarer:

corrina sa...

Oj det var inte lite de heller som du har gjort. Du är duktig oftast ger det ena det andra (städning/ommöblering). Själv känns det vara som jag snurrar runt på eländet. Trevlig helg.

♥ Häxor o Änglar ♥ sa...

Oj, vad du har varit flitig. Är det vårluften som ger dig den energin?
Ha en skön valborgsmässohelg önskar Eva Linnea

Underbara Hem sa...

åå så duktig du har vart, o vilka fina naglar ;)))
ha de gott
kramis

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!
Oj vad flitig du har varit!!

Jättefina bilder:)

Ha en mysig valborg/vappu!

Kram Jenny

Lilja's Corner sa...

Mmm, jag tycker det är så mysigt att skola om plantor... Undrar om man skulle kunna använda vårt växthus (som ännu är hem-hemma i husvagnshuset) till uppdrivning. Men det blir väl nog knepigt med uppvärmningen.

Puh, jag blir trött bara jag läser hur mycket du har fått gjort! Det blev snyggt med Tuijorna!

Vi möblerade om vardagsrummet igår och jag är supernöjd!! Så nöjd att jag ska visa upp det i bloggen snart ;) Vi ställde sofforna snett...

Nu ska jag börja jobba så jag med gott samvete kan sluta lite tidigare idag och inleda vapp-firandet! Ha en rolig helg!

Ps: Lyktan är från minimani och kostade hela 5,95.

alegni sa...

himmel, vad flitig du har varit!
jag är alldeles för lat för att fröså saker på det där viset o sedan bli tvungen att skola om plantorna, men jag avundas er som har intresset o tålamodet! o er som klarar av att ha skit under naglarna. själv använder jag handskar när jag jobbar i trädgården (*stadsfröken) :)
tanken om ett uterum har grott i ca tio år... men jag är egentligen rätt nöjd med att vi väntat så här pass länge, för nu är ju allt nytt o fräscht!
ha en trevlig helg!

Ivars sa...

Tack detsamma! Glad valborg och skön första maj till er! Imorgon är jag helledig och då ska jag njuta. :)

Johanna sa...

Oj,hjälp va du var flitig i går! Kändes säkert bra efteråt!! Jag borde ta itu med lite städning här också men...

Glada vappen till er!

Sabina sa...

Oh my... vilken energi du har!!! Men så FINT du har gjort! Så lite skit under naglarna spelar väl ingen roll efter det arbetet du har satt ner.
Men please, ta det lite lugnt nu. Jag får dåligt samvete när jag inte får gjort någonting! Nu ska jag börja dammsuga...tror jag, eller...?
Ha en trevlig valborg!
Kram!

Galleri MochB sa...

Du kan gärna komma till oss också och säga Häpp!! Så skall vi se om sådär mycket blir gjort... :O)
Så fint du fixat kring trappan. Kanske jag så småningom också får göra det... Ha en skön vappenhelg!

Huset på landet sa...

Ojoj så mycket du har fått gjort! Det är så roligt då man får energi av solen och värmen!
Jag har också köpt luktärtsfrön, ska försöka så dem över helgen.

Glada Vappen!

vform sa...

Hej!
Glada vappen ti er oxå!
...o tack för hälsningen!
Hälsningar från Nörrmelande!

Fröken Fräken sa...

Oj! Nu blev jag ju riktigt taggad att sätta igång med lite större projekt, städa, och fixa till ordentligt på balkongen. Fast så fint som du har fått det lär jag nog inte få till det.. och femhundra plantor? Är du galen människa?! ;-) Här har jag inte kommit mig för att så något alls.. ä-hum. Men ett litet gäng blommor fick följa med hem igår, i väntan på riktig sommarvärme.