söndag, april 05, 2009

Att välja alternativ...

Hejsan svejsan - så var det söndag eftermiddag! Ensam hemma, förutom Lillebror som tar sin lilla tupplur. Jag tror nog att alla ni som har barn känner igen er när jag skriver: Visst är det skönt så länge barnen har sina sovstunder på dagarna! Hur roliga och gosiga dom små än är, men mammor behöver också egentid ibland... Då kommer man till dilemmat: Vad ska jag göra medans han/hon sover?

#1 Passa på och få undan lite måste-sysslor gjorda, tex vika bort tvätt. #2 Passa på och göra nåt av det jag fantiserat om att få tid till under hela veckan, tex inrednings-relaterade sysslor. #3 Passa på och vila lite. Ja, huset är ju faktiskt tomt och tyst och jag har ont i bröstet och hostar... Förnuftet svarar alternativ 1, humöret svarar 2 och kroppen säger 3. Men faktiskt tror jag det blir lite av varje alternativ i slutändan :)

Nu till inredning! När jag hade fotat mina bullar förra dagen så tyckte jag att det ändå var rätt trist med en pappersservett i korgen, så jag letade fram en bit smårutigt tyg i rosa och vitt och sydde en duk att ha i den istället. Vilket i sin tur ledde till att jag började sy en sak som jag ska ge bort till någon, men det kan jag förstås inte visa förräns mottagaren (som är läsare) har fått den ;). För några dagar sedan efterlyste jag gamla örngott av mamma, men hon hittade tyvärr inte dom. Fast istället fick jag tre stycken lakan med spetskant! Aningen gulnade är dom, men det kanske fixar sig med vittvättmedel. Nu gäller det att hitta på nån fin användning! Har sett många fina gardinkappor gjorda av såna här lakan, så det är ett alternativ. Kanske till sovrummet?


PS. Jag glömde tidigare att nämna att Jesse inte är vår hund, utan mina föräldrars :) och OJDÅ - besöksräknaren har ju snurrat till över 40.000 besökare!!


15 kommentarer:

Unknown sa...

De e bara så söta de gamla säng linnena. Man kan ju använda dem till nästan vad som hellst. I sängen (förstås :) som gardiner, till bordduk, sy om dem till kuddar eller förkläden osv. Låt fantasin flöda!

Kramis,

Signe 1 sa...

Jättefin att ha i brödkorgen:-) Önskar jag kunde sy...*suck* Ha en fin dag, Kram Sofia

Camillas nya hem sa...

Haha, ja exakt så tänker jag när Lea sover! Nog för att vi "begåvats" med en unge som inte sover middag knappt, händer kanske någon gång i veckan bara. Hon har extremt litet sömnbehov, MAX 10 timmar per dygn, och hon är inte ens 9 månader... Jag har ju bara ett barn så jag vet inte vad som är "normalt" men jag tycker det känns lite. Haha.

Ha en bra dag!

Rester till middag sa...

Fina örngott!
Det är ju helt annan kvalitét i de gamla sängkläderna... och så är de ju så mycket vackrare.

Galleri MochB sa...

Oj så fina lakan! Jag söker med ljus och lykta efter 2 par matchande som jag vill ha till gardiner i flickornas rum.

alegni sa...

så vackra spetsar på lakanen! tänk att folk förr orkade med sånt trots alla tunga hushållssysslor. o vilken himla tur att det nu finns folk som förstår att uppskatta dessa skatter!
helt klart gav den nya brödduken brödkorgen ett lyft!

Lyktor och Tyg sa...

Visst är det fint med gamla spetslakan. Jag har massor faktiskt som jag fått. Ska göra kökgardiner och till vardagsrummet också tror jag. Visst är det svårt att välja vad man ska passa på att göra. Nu är alla mina barn stora, men dagarna fylls på hela tiden med grejer man är uppbokade på eller vill göra.
kram Kristina

Lisbeth sa...

Hej!
Vad fint det blev med tygservett i brödkorgen!
Jag har sparat sådana lakan, funderar som du på gardinkappa...Ska smygläsa dina svar för att få tips.
2 lakan användes förra året till att klä om en fåtölj från 40 talet. Blev så fint med spetsen på ryggstödet...
Tack för så gullig kommentar på min blogg!
Blir så glad då!!!
Ha en skön april!
Lisbeth

Liljas Corner sa...

Ganska duktigt om du hinner med lite av allt under lillebrors tupplur! Jag har varit igång precis hela dagen men ändå bara hunnit tvätta, byta lakan och städa köket. Dammsugarslangen ligger på golvet men har bara hunnit med sovrummet. Vart far tiden? Hur hinner man med nåt då man har barn? Nåja, Lilja kräver ju en del uppmärksamhet också. Och så fick jag faktiskt J med mej på loppis till Solf!

Jag började fundera om vi ska göra nåt påskpyssel på fredag, om inte barnen har fått nog av det redan? Jag har några urblåsta ägg som jag inte har målat än ;)

Liljas Corner sa...

Jo, förresten, skulle nog bli härligt romantiska gardiner av dom där lakanen. Krya på dej!

Anonym sa...

Hej!
Nu är det på tiden att jag lämnar ett "spår" efter mitt besök :)
Jag har läst ikapp allt jag missat den senaste tiden...
Ååå vad du har många järn i elden och en massa fina bilder osv!
Blev sugen på både korv,bullar ;)och en massa inredningsgrejer förståss :)
Ett extra smile fick jag av din kommentar i högra stapeln...
"49 dagar kvar till semestern" Ha,ha,nedräkning pågår :)

Vi hörs!
Kramar V.V

Jenny sa...

Hej! Vilken fin duk o söta lakan!!
Grattis till de första 40 000 besökarna, du har en jättfin blogg:)

Kram Jenny

Anonym sa...

Visst måste man passa på att njuta lite när man får en stund för sig själv som småbarnsmamma.

Jag brukade dela upp stunderna ungefär varannan gång - göra något nyttigt. Nästa gång - slappa eller göra något som jag bara har lust med.......

Visst är lavendeln fin. Det är fjärilslavendel och den var superbillig så jag passade på att superfrossa.

Kram kram
Lena

Home No.1 sa...

Hej där!
Titta in till mig jag har en utlottning/tävling där du kan vinna fin fina priser från min webbutik Home No.1.
Kram Annica på Home No.1

Sabina sa...

Hej!
Ja man känner ju igen detdär med att man inte vet VAR man ska börja eller VAD göra när man har en liten stund egen tid över... så oftast blir det så för mig att jag inte får någonting gjort!!!
Domdär fåtöljerna som Mija inredde med satt jag också och suckade över, dom var bara för fina!
Ha en skön vecka!
Kram Sabina