tisdag, juli 13, 2010

Sommarmat


Flämt! Nu är det varmt minsann! I morse fick vi ett kort störtregn och jag blev faktiskt lite glad då jag väcktes av det, men det var över på tio minuter. När det är så här tryckande väder är man inte direkt sugen på mat och särskilt inte varm mat. Då äter jag mycket hellre en matig sallad (tyvärr har inte alla barnen lärt sig ännu hur gott det är...) På det stora billiga varuhuset som vi besökte under resan köpte jag en riktigt fin och inspirerande bok: Enkla men perfekta sallader. Stor och med vackra bilder, och där kostade den endast 49 kr! Nu blir det nog till att bläddra igenom den och kolla vad jag behöver för ingredienser :)


På samma varuhus köpte jag även en liten skål med texten smått & gott och en vit-grå randig kökshandduk från Gripsholm. Jag har många olika handdukar av det märket, men gillar dom så mycket så jag kunde inte låta bli. Den här tror jag att jag ska använda som brödduk.

19 kommentarer:

Livet på Sjögård sa...

Så söt skål :)
Jag skulle enkelt kunna leva på bara sallad, älskar sallad! Min yngsta äter sallad med god aptit, tur att någon förstår sig på hur gott det är :)

Hem och Harmoni Marie sa...

Hi hi, "smått & gott" skålen köpte jag även sist jag var där, den fick svärmor av mig fylld med godis när vi var hos dom i midsomras.

Ha det gott, kram Marie

torparmaja sa...

Ja nu vill man varken koka eller äta riktig varm mat...
Vilka vackra bilder från er semester resa! Jag hoppas att vi också hinner till Legoland före barnen känner sej för stora för det.
Men just nu önskar killarna att få åka till London då stora syster berättat om att hon var in i en leksaksaffär som var 6 våningar med massor av intressanta saker.
Ha det skönt i värmen!

Moster och jag sa...

Pust....nu är det verkligen varmt. Men skall försöka att inte klaga för nog är det ju härligt. Matlusten är verkligen inte på topp men det finns ju att ta av på mig ;o)
Jätte fin skål du köpte och salladsboken var ju verkligen billig.

Tack för tipset angående hälsporre. Skall kolla upp det!
Ha en skön dag! Kram!!!

Sanna sa...

Vilka fina saker du köpt! Salladsboken var ju billig och verkar ju bra. Jag gillar också matiga sallader nu i värmen.
Fick ditt mejl och skickade lite bilder till dig med! Så fina bilder och vad söta ni är!
Kram

Anneli sa...

Hejsan.

Snygga skålar!

Säger som du....kan inte äta varm mat i värmen.
En sallad är väl helt perfekt och med ett gott bröd till.....

Men för mina ungdomar räcker inte en sallad till...det ska vara "riktig mat".

Ha en skön sommar,
Kram Anneli.

Gugis Pärlor sa...

Hmmm... värmen tar musten ur en... verkligen svårt det där med mat i hettan. Sallad skulle jag gärna leva på men de två andra i hushållet föredrar nog nåt annat... Fina köp. Dom har du säkert användning för länge!

Kram Gugi

Helena sa...

Vilken fin skål! Kul att hitta hit...Ha en bra vecka/ Helena

Annies Blå sa...

Jättefin skål! Och kökshandduken är snygg, så mycket roligare att baka o laga mat när man har vackra prylar runt sig :) /Annie

Louise sa...

Jättesöt skål och fin handduk! Ja hos oss är det bara jag som gillar matiga sallader - tyvärr - så det blir lagad varm mat varje dag... Vi svettas vidare :)

Limetwig sa...

Tycker också om sallader men det tar sån tid att hacka och skära...:) Hoppas du hittar nåt gott recept i boken som du kan dela med dig av här :)
Ha det bäst! Åse

Tulipa sa...

Hej!
Hoppas er resa var skön och inspirerande!
Jag vet hur det är, man orkar sällan aldrig allt man tänkt sig eller hoppats på och man har ju resten av familjen att ta hänsyn till också.

Olika sallader är aldrig fel...

Fortsatt fin sommar!!!
Kraam mariette

Sjabbig men chic sa...

Ja, sallader är perfekt när det är varmt ute. Här är det lite kyligt idag. Det tycker jag inte alls om. Vill ha värme. NU!

Kramis Lisa

Liljas Corner sa...

Det passar nog bäst med sallader nu i värmen. Men gärna en liten grillad köttbit till!

Oj, om man skulle ha en båt... Men nu ska vi bege oss på utflykt till Eskilsö - där är det nästan som att va ute på en riktig ö ;)

Käranån sa...

I denna värme är det bäst med matiga sallader! Fin skål du köpt!
Fina naturbilder i förra inlägget!

Kamomilla sa...

Oj den boken borde jag har, jag gillar att fixa sommarmat. Gubben får fixa vinterkrubbet :)

Inspiration i vitt sa...

sallader passar fint i värmen och gott är det med.
Fin bok och fint pris.
Gillade skålen oxå. Kram/Ingela.

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Matiga hemgjorda sallader är ju så gott och jag gör det alldeles för sällan tyvär. En inspirerande bok hade inte varit dumt att ha, för nyttigt är det ju också :)

Guud vilka vackra och pampiga hus det låg på Strandvejen, inte lite avis! :) Men det är ju så kul att bara titta och beundra...

Ha en skön dag!
Kramar Linda

Älskade pion sa...

En bra possitiv sak med att det är varmt....man orkar inte äta...kanske går ner nåt kilo nu;)Ha en riktigt härlig helg med familjen. kram Ulrika