söndag, januari 25, 2009

Dyrbart...


Hej på er alla! Vilken respons jag fått på mina senaste inlägg, blir så glad! Nu har jag många punkter att ta upp. Börjar med att visa ett halsband som jag fick av stora barnen till julklapp för ett år sedan. Det är inget dyrbart smycke räknat i pengar, men mycket dyrbart för mig. De valde nämligen ut och köpte det alldeles själva och var viktiga med att påpeka att i kedjan hängde ett hjärta för dom var :) Jag använder smycket ganska ofta, men istället för att det däremellan ska ligga i en låda, har jag nu hängt upp det på vitrinskåpet.



Sen ska jag besvara några kommentarer.

  • Trevligt att ni gillar min nya bakgrund, tycker själv att den passar mig bra, MEN - jag märkte att den inte har samma färg i olika skärmar? Den jag sitter vid nu visar bakgrunden som ljusgrå, men i vår bärbara ser den ljusblå ut?
  • Vaniljbullarna tyckte många av er såg smarriga ut och jag märkte att om man klickar på fotot av receptet på fläkten, så ser man faktiskt receptet till dom där! Annars finns motsvarande recept även i Lailas senaste bakbok, såg jag igår hos en väninna som har boken.
  • Någon ville ha receptet på mina Biscottis. (Ska gå och leta upp den lilla skrynkliga lappen...)

Vispa 3 ägg och 2 dl råsocker strö (eller 2,5 dl vanligt strösocker)
Smält 100 g smör el. margarin och tillsätt.
Tillsätt hackad choklad (100 gr)/mandel/ apelsinskal/kanel/kardemumma/kakao/vanilj... Vad man önskar!
samt 6-7 dl vetemjöl och 1 rågad tsk bakpulver.

Dela i fyra delar, rulla till längder, två på varje plåt. Grädda i 200 grader 15-20 min. Låt svalna 5 min och skär sedan i sneda bitar. Lägg snittytan uppåt och torka i ugnen i 75 grader ungefär en timme. Förvara i tät burk.

En efterlysning har jag till er som är händiga på blogg-layout och HTML! Finns det något sätt att göra inläggs-spalten bredare utan att behöva byta mall till Minima stretch (som jag har i min andra blogg)? Jag skulle nämligen så gärna vilja få plats med två bilder i storleken Mellan stående bredvid varandra. Någon som vet??

YES! Jag har fått en utmärkelse till! Den här gången kom den från Liljor och Tulpaner - en väldigt vacker blogg som måste ses! Kolla särskilt under etiketten Dekorationer. Utmärkelsen ger jag vidare till en ny bekantskap Casa de Sabina och till en jag besökt längre Galleri Hönshuset. Båda bloggarna har gemensamt att de har vackra hem i vitt-svart-brunt-beige, som jag gillar.

Puh... Det tog en stund att knåpa ihop det här inlägget! Eftersom jag var så flitig i veckan, så ska jag idag bara laaaata mig och ha det skönt. Inte särskilt vackert väder ute, men frisk luft får man väl aldrig för mycket av?

23 kommentarer:

Galleri Hönshuset sa...

Hej Ann-Christine. Tusen tack för den, det värmer så här i snöstormen...

Nu ska vi åka på en Söndagstripp, 2,5 timmar enkelresa...så vi blir väl hemma till efter nio ikväll... =)Vi "ses o hörs"...

Ha en underbar Söndag. Kram Pirre

Lallis - liv och leverne sa...

Grattis till din fina utmärkelse!:)

Och du så fint det blev med kedjan hängande där!Kanonläckert:)
Kram Lallis

Backstitch sa...

Tack för receptet
Kram Moster

Liljas Corner sa...

Grattis till utmärkelserna!

Jag tror bestämt att jag ska prova göra biscottis. Och förresten! Om du fixar en målad bräda kan jag nog överväga att skriva en text på den åt dej :)

Unknown sa...

Grattis till utmärkelsen och tack för resepten. Det är trevligt att baka enligt resept som redan är utprovade :)

Kramis,

rosenskära sa...

Vilket underbart halsband och så roligt att de valde det själva!
Tack för recepten. Jag har själv kokat kolasås efter ett bloggrecept till söndagsefterrätten idag, kolla på Villa Hemmet!

Söndagskram/Lena

Frida sa...

Visst betyder det mycket när man får något från dem man tycker om. Det känns som om kärleken genomsyrar det man har fått. Fick för några år sedan en liten gosedjurs-katt av min mamma. Jag var nog 22 eller så. Denna katt låg på bordet hemma hos min mamma. Hon sa att hon varit ute och handlat den och tyckte den var så söt. Då mina syskonbarn var hemma trodde jag det var till dem. Jag tänkte lite dystert för mig själv, att den tiden då man fick gosedjur från sina föräldrar finns inte mer. Så säger mamma att hon köpte den till mig och att mina syskonbarn och hon hade varit ute för att hitta den perfekta mjukaste lilla katten. Jag blev så oerhört glad att de hade tänkt på mig, och den är nu en av mina allra käraste ägodelar. Den ligger framme i mitt storarum så jag ser den varje dag.....Ha en trevlig söndag

Charlotta sa...

Grattis till en flitig vecka!!! Dina bullar ser förövrigt väldigt goda ut och jag ska nog palla receptet.
mvh Charlotta

På andra sidan väggen sa...

Tack för receptet, eller recepten kanske jag ska säga - du lockar både till matlagning och bakning! Själv har jag precis hoppat på ISO-dieten, men när jag klarat av den ska här bakas som aldrig förr! ;)

Vilken fin sida du har fått till, ser himla proffsigt ut! Du har fått till din heading väligt bra också, bilderna passar både ihop med varandra och med din nya bakgrund - snyggt!!! :)

Grattis till dina utmärkelser! Kul att se att nya (?) bloggare också har upptäckt din sida!

Önskar dig en härlig vecka!

Kram,
Ann

Lyktor och Tyg sa...

Grattis till utmärkelserna!
I min dator är din kant ljusgrå, jättefin. Jag har själv undrat hur man kan få det bredare för att få rum med bilder men inte fattat hur man gör. Då ingen hjälp från mig tyvärr.
kram Kristina

Nettan sa...

Grattis till dinutmärkelse...å jag säger samma sak, du är så värd den!!
Så himla fina hjärtan! Lika fina på skåpet som runt halsen!
Kram Nettan

www.missfixtrix.com sa...

Både inspirerande och suktande blogg.. Ska prova potatis och bacon soppan. Mina småkillar älskade potatis och löksoppa så detta borde ju också gå hem

Sabina sa...

Hej Ann-Christine.
Tusen tack för den fina utmärkelsen!!! Jag blir så glad :) Jag skulle gärna skicka den direkt tillbaka till dig, för du har så jättefin blogg! Jag läser den varje dag och får så mycket inspiration av dig. Tack!
Ha en bra vecka!
Kram S.

alegni sa...

så vackert smycke de valde ut åt dig! jag har också dekorerat våra vitrinskåpsknoppar i sovrummet med smycken, men eftersom skåpet är i mörkt trä, tar de sig inte lika bra som ditt!
*blundar för allt prat om bakverk*

Anonym sa...

Oj oj oj vad mycket som var ändrat på din blogg sedan jag sist var här.


Jättfin layout och bakgrund. Den är grå på min dator i alla fall.

Härlöigt med lite nya recept..
Sådana presenter som du fått av dina barn är väl de allra värdefullaste. Man kan bli rörd till tårar när man tänker på hur de planerar och går och köper saker......

Ha en bra vecka

Kram Lena

Ekebo sa...

Fina halsband med hjärtan på! Hos mig är bakgrunden mer grå än blå. Ha det gott Kram Malin!

Liljas Corner sa...

Supersnygg header!

I choose you skulle vara fint. Och lagom kort ;) Jag tycker också så mycket det som Bo Kaspers sjunger i en låt: "Jag väljer dej varenda gång". Det är ju det ett förhållande handlar om...

Ulli sa...

Vilket fint halsband. Jättesnyggt att hänga på skåpet när det inte används.

Lycka till i utlottningen!
Kram Ulli

kardemumma sa...

Vilken fin blogg du har!
Åååå vilka goda bullar du ser ut att ha bakat! Speciellt dom med gult mumsigt i mitten ;)
Såg att du hade fått min "specialdesignade" Du har en gullig blogg. Kul att den sprider glädje.
Kramar C

Fröken Fräken sa...

Ja, det undrar jag också! Hur man får till två mellanstorleksbilder bredvid varandra! Nu gör jag collage, men det vore ju fiffigt om de kunde lägga sig så av sig själva. Fast börja greja i html är jag inte så sugen på...

Vilka fina hjärtan som du har fått! Och klart att sådana vackra saker ska hänga framme!

Hoppas att du har en trivsam måndag, jag muntrar upp mig med en feel good-film; Love Actually.

Sandkorn och sötvatten. sa...

Vilka söta hjärtan, kul att kunna njuta av dem helatiden. :)

Låter härligt med lite vila och frisk luft, du som har så många järn i elden.

Var rädd om dig!
Kramar

Anonym sa...

Vilken underbar present! Förstår att den är värdefull för dig! Tyvärr är jag nog ingen hjälp i html, sliter mitt hår varje gång jag ska försöka göra något. Ha en toppenbra vecka! KRAM

Jenny-jennyshemochharmoni.blogg.se

Maria sa...

Åh vad jag gillar hjärtat!