lördag, februari 11, 2012

Glas i inredningen

För att lite aktivera mig själv, så tänkte jag att jag tar mig an Fabrikens senaste uppdrag Glas i inredningen. När jag ser mig omkring hemma så märker jag att vi har en hel del glasföremål, men det jag främst tänkte på när jag läste rubriken var mitt egenhändigt byggda vitrinskåp utav gamla fönster. Fönster som kommer från den gamla stugan som står på vår gård. Glaset är bubbligt och vackert. Jag skulle gärna ha flera såna här fönsterskåp - förvaring behövs ju alltid ;) Ett annat fönster från stugan står lutat mot väggen på sidobordet i köket. En del fönster har flyttat till andra hem.


Inne i skåpet finns många olika sorters glas. Dyrare och billigare, nyare och äldre. Fattigmanssilver är ju faktiskt också glas, och på översta hyllan står en ljusstake som är i äkta fattigmanssilver, alltså ingen nyproducerad. Jag hade två stycken från början, men den ena gick olyckligt i kras när mor i huset inte tänkte efter var hon ställde den, snyft... Sen finns det ljuslyktor, ärvda skålar och loppisfynd, små vaser, en kristalljusstake med mera. Se där - en "tassel" från Svanefors hänger visst plötsligt på dörrknoppen! Rätt färg och allt ;)

Nu ska jag ta och röra ihop en kaka att mumsa på ikväll. För tillfället kan jag inte sitta för långa stunder, men inte heller stå för länge... Fotografering har jag sysselsatt mig lite med de senaste dagarna, så det finns material till kommande inlägg ;) Ha ett fint veckoslut allihopa!

11 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

vilket fint skår du har byggt. Verkligen bra att ta hand om gamla fina fönster. Kram Pia

Linda sa...

Vilket vackert vitrinskåp! Likaså glasen inuti! Ser att vi har en del likadana glas! :)


Ha en skön lördag!

Kram!

Hemma hos Ingeborg sa...

Vackert vitrikskåp och fina glas du visar. Glas e så fina, vi har många glas som vi aldrig använder men det är bara så fina att de får stå framme. HA en fin helg

Louise sa...

Snyggt skåp!! Ligger på min önskelista men det lär nog inte ska bli av på ....läääänge ;) Skön lördag och hoppas ryggen börjar bli bättre!

Mariette sa...

Har du byggt det skåpet själv?! Oj vad duktig du är, kan man gå på kurs hos dig..*haha*...Vill också tillverka ett av gamla rutor...

TREVLIG HELG!

Kram!

Lilja's Corner sa...

Fotografering är säkert passligt, inte ansträngande men du får ändå vara igång och tänka på annat.

Va fint med tofsen där på skåpet! Så snyggt och stilrent annars också, I like :)

Hem och Lycka sa...

Å så fint skåp! Kram Mia

Kamomilla sa...

Jättefint och fina bilder! Jag har liksom inte hunnit med hela fabriken denna gång. men nästa...

alegni sa...

jag är grymt imponerad av det där skåpet, och jag gillar allt som finns i det också! :)
kramis

frida sa...

Glas är så vackert! och du har lyckats få till det bra utan att det ser stökigt ut

lyckobo sa...

Såå snyggt det skåpet!!! ..och allt i det också!!!
Min längtan till Gotland blev påtaglig igen tack vare dina fina bilder i förra inlägget.. :)

Hoppas ryggen din blir bra snart!