onsdag, november 02, 2011

Välkommen till mitt kök!

Här kommer mitt bidrag till Fabriken och temat Köksfavoriter. Ta er en titt in i Fabriken för att se massor med fina bilder och få tips från andra bloggares kök!


Här är alltså några saker som jag gillar i mitt kök:

* Arbetsbänken mellan spisen och diskbänken, med fönstret och dom stora utdragslådorna som rymmer massor. En låda för frukosttillbehör, en för förvaringsburkar och lådor, en med torrvaror för matlagning och en för bakning. I den vänstra mindre lådan finns alla sorters tillbehör som osthyvlar, knivar, visp
* Lampan (från loppis) fick en liten specialupphängning. Eftersom vi inte hade någon takdosa där ovanför bänken så använde vi oss av uttaget för fönsterlampan och hängde lampan så den kom en bit ut, rakt ovanför bänken, med hjälp av en krok som egentligen är menad för lyktor.
* Köksbänken, som används som frukostplats, läxläsningsplats, pysselbord, monteringsyta, bakbord, postsamlingsställe... Allt! Det är sällan den här bänken är tom på prylar och bråte... Till mammans förtret :S Pallarna från Ikea är toppen! Mjuka och bekväma med ryggstöd och överdragen har jag tvättat om och om igen utan att dom förändrats alls.
* Favvolamporna har jag precis flyttat till fönsterbrädet i köket och det blev så mysigt så. Utsikten från matplatsen är också en detalj att nämna: havet! Nu har tyvärr vassen tagit över lite för mycket, annars skulle vattenbrynet finnas en bra bit närmare huset.
* Gardinerna som jag gjort av ärvda gamla överlakan har jag gillat massor! Men nu har dom varit framme så länge så jag känner det börjar bli dags för ett byte... Vill ju inte riskera att tröttna helt på dom heller ;)
* Sist men inte minst: väggen av gammalt handgjort tegel! Love it! Men jag får ännu fortsätta drömma om gjutjärnsspisen som ska stå där så småningom (om vi bara får iväg den på restaurering nån gång). Och den lär definitivt bli en storfavorit!

Det här blev långt nu, så jag tar och visar er helhetsbilderna i nästa inlägg!

10 kommentarer:

Kamomilla sa...

Sköna lugna vibbar i ditt hem!

Mia sa...

Underbart trivsamt!!

Trevlig kväll.
Kram Mia

Anna-Lena sa...

Gillar massor! Superfint med tegelväggen!

Moster och jag sa...

Jätte mysigt kök ni har. många fina detaljer.
Kram Maj-Gun!!

Mia sa...

Hej igen :)

Ja jag gjuter tavlorna själv :) älskar att pyssla med betong.

Haha ja det har blivit många inlägg hihi. Inspirationen ligger nog på topp :)

Kram Mia

Lottas Fotografi sa...

Så underbart fint du har!
Du fångar det så fint med kameran ;)
Kram Lotta

alegni sa...

dina bilder förmedlar, precis som kamomilla säger, en skön och lugn känsla, fast verkligheten säkert är lite annan än lugn i en trebarnsfamilj. ;)
hope to see you soon!
kramis

lyckobo sa...

Ett så hemtrevligt mysigt kök ni har! Jag blev tokkär i bordslamporna!!! Finns sådana att fås någonstans ännu?
Kudden du frågade om kommer från Stockmann, fjolårets kollektion, har två stycken som jag varvar mellan vard.rum och sovrum, fast i somras var de i skåpet och vilade... ;)
Skön kväll, imorgon fredag,jippiee!

Creative Living + Wabi Sabi Style sa...

Sitter här i soffan och gör en runtur bland Fabrikens alla fina kök. Va fint du har det!!! Ha en riktigt skön helg önskar din Fabrikskollega Lisbeth, med bloggen http://inredningsdesigner.blogspot.com/

Johanna Stålros sa...

Jättefint och harmoniskt! Kram Johanna