torsdag, november 03, 2011

Köket - hemmets hjärta

Här kommer fortsättningen på förra inlägget! Något som jag inte nämnde som favorit då, är den vita hemsnickrade bänken. Trots att jag också gillade att ha kökssoffan där, så är jag så nöjd att jag bytte ut den mot bänken för den blir mycket mera använd. Vitrinskåpet i köksinredningen är jag också glad för. Det rymmer massor, men börjar ändå bli lite väl fyllt vid det här laget. Dom små lådorna under har vi varsin mannen och jag, att slänga alla småpryttlar som lätt samlas på bänken i.


Om jag ska fortsätta räkna upp fler detaljer så är jag väldigt glad för att dörren ut till altanen finns i köket. Så praktiskt när man ska ut med mat och porslin eller bara slinka sig ut med en kaffemugg. Bra är också att det är öppet från matplatsen till vardagsrummet, särskilt när man har många gäster. Sen är jag också väldigt nöjd med beslutet att bygga in ugn och diskmaskin upphöjda, det är väldans bekvämt! Jahapp - jag tycks bara ha en massa positivt att säga om köket ;) Men - det finns något jag väldigt gärna skulle vilja förändra inom en snar framtid: tapeterna!! Har aldrig trivts med dom gula. Nån gång när jag känner att jag har väldigt mycket överloppsenergi ska jag väl ta itu med dom...

Hmmm.... I nästa inlägg ska jag berätta en liten historia om hur det kan gå till "bakom kulisserna" hos en bloggerska ;)

8 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Trevligt att få se foton från ert vackra kök.
Läste om planerna på er vedspis i köket och jag önskar verkligen att jag kunde drömma om en sån, men det finns nog ingen sån möjlighet för oss.
Visst är det praktiskt med altandörr i köket!
Kram Kicki

Kamomilla sa...

Sånt vackert ljus i ert kök! och harmoni, det känns väldigt vilsamt för ögat.

Lyckoslanten sa...

Oj så många fina köksbilder! Inte alls mörka heller. Tycker det är svart ute när jag kommer och far.
Jag förstår att du gillar ditt kök! ♥

Galleri MochB sa...

Ja vår kökssoffa blir heller inte använd. Sällan nån sitter i den, men har ändå inte hjärta att slänga ut den... Fast nu satte du griller i huvudet på mej :O)
Skön helg!

alegni sa...

fina köks- och matsalsbilder, vännen!
den hemsnickrade bänken är verkligen användbar, och rymmer ju hur mycket som helst, så jag förstår att du är kanonnöjd!
ha en skön helg! kramis

Lilja's Corner sa...

Va fiint! Och dom där gardinerna gillar ju jag. Skulle kunna tänka mig nåt liknande till mitt kök.

Grattis till vinsten! Du ville ju ha en sån :)

Vi ses imorgon!

Louise sa...

Kort och koncist; DIGGAR!! ;)

Miolina sa...

Ni ser ut att ha stort och härligt kök. Jag kan förstå att du är nöjd med det mesta där. Vad skulle de nya tapeterna ha för för då?