lördag, november 05, 2011

Sanningen bakom bildernaHejsan svejsan! Denna dag har man minsann startat i slow motion, men när jag skrivit klart ska jag lägga i en högre växel och röja lite här hemma, baka en kaka och koka lunch. Jag lovade visst att jag skulle berätta lite om hur det kan gå till "bakom kulisserna". Så här var det: I onsdags hade jag ledig dag, men genast när jag vaknade hade jag huvudvärk. Gjorde mitt bästa för att bota den, men var trött och lunkade runt i gamla mjukisbyxor och en stor hängig tröja. När jag efter ett tag började känna mig piggare så tänkte jag att nu måste jag nog ta itu med nåt. Så jag röjde upp på köksbordet och den vita bänken vid matplatsen. Ställde fram en blomma, tände några ljus och arrangerade lite. Tog fram kameran och började ta några foton. Då - hör jag en bil på gården och någon kommer in! Det var min man och hans kollega som kom hem till oss på sin lunchpaus. Hehehe, lite pinsamt när dom kom in och såg mitt stajlade bord och dom tända ljusen - när resten av huset var som ett bombnedslag! Köksbänkarna var proppfulla med grejer, disken svämmade över och golven var täckta av leksaker och smutsiga kläder (!) Nåja, åtminstone hade dom fint där dom satt och åt lunchen... ;)


Efter att dom hade åkt så skyndade jag mig att röja köket klart och så tog jag fotona som ni sett i dom två senaste inläggen. Japp, sån är verkligheten. Man vet aldrig vad som döljer sig bakom kameran ;) På sistone är det många som skrivit inlägg om ifall man borde visa den där verkligheten på bild, men alltså... näääe, det vill inte jag varken visa eller se hos andra!


Så skönt med ledigt denna lördag - allhelgona. Men det är en grå och dyster dag och tankarna går till dom som inte längre finns kvar hos oss. Något som däremot kommer göra dagen trevlig är att vi ska åka på trettioårskalas till Nina (Lilja's corner)! Kika gärna in i hennes fina blogg och sänd henne en gratulation :)

21 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Kameran är bra på att ta fram det vackra men också att dölja det som ingen vill se ,trevlig helg,Nette

Älskade pion sa...

Javisst är det lite kaosartat hemma ibland,men det styr vi väll upp rätt så fort,eller hur.;)ha en skön helg vännen.Kram Ulrika

Mia sa...

Haha, ja visst är det roligt hur det kan vara. Här är det OFTA kaos med 4 barn.
Och i vardagsrummet är det hopplöst, för minsta 1åringen har leksaksbackar här... så du kan tänka dig hur mycket leksaker det ligger på golvet mest hela tiden.
Tur kameran kan knäppa åt andra hållet hihi.

Trevlig lördag
Kram Mia

Livet på Vestergård sa...

Ja men det var ju minsann rätt ställe du stajlat tills de kom hem på lunch :)
Jag tror nog att det är så där hos alla. Ingen kan ha det tip topp jämt!
Men precis som du så väljer jag att inte visa min oreda på bloggen :0)
Ha så bra på kalaset!
Kram Kicki

Lottaspace sa...

Jo, nog är det bra att man kan gömma råddet bakom kameran..Tycker ändå att det skulle vara lite roligt att en gång få se också andras rådd.. men kanske inte allt för ofta :-) det här råddet är väl nog en av orsakerna att jag inte bloggar så aktivt just nu.. för det är alltid råddigt någonstans, eller nästan överallt..
Ha en skön lördag!

Lyckoslanten sa...

Tack för det inlägget! Det får du en extra länkning för! ;o)
Jag tror ändå att det alltid är tipptopp hos dig, men så är det inte hos mig!
Ha en skön helg! ♥

Kamomilla sa...

Härligt realityinlägg! Just sådär är det ju resten är ett kaos...

Anna-Lena sa...

Jo, så där är det nog för de allra flesta. Jag skrev ett liknande inlägg i somras också efter att ha fått frågor på stan där folk uttryckte sin förvåning om hur i all värld jag kan hinna ha så fint och städat hela tiden med två barn i huset. Vissa fattar tydligen inte att man fotar i det hörn som för tillfället råkar vara mest representativt (för oss är det oftast matsalsbordet som du kanske märkt) :-) Ha en skön helg!

Louise sa...

HÄRLIGT INLÄGG!!

Lottas Fotografi sa...

Skönt att läsa, för det är nog så vi flesta har det. Håller med, jag vill inte visa och inte se kaosbilder. Det är roligare och trevligare att få njuta av härliga vackra inspirationsbilder!
Kram Lotta

Susanne sa...

Hej!
Tack för din kommentar om mitt kök...du har själv ett jättefint kök ser jag ;)) Skrattade när jag läste ditt inlägg, det är ju precis som verkligheten är ;)) Man står där och fotar och tittar åt sidan och ser kaoset!! nåja, inte alltid men för det mesta!! Jag håller med dig...vill inte visa o inte heller se det hos andra men ändå skönt att veta att folk inte har det så där perfekt jämt!!
ha en bra söndag
kram susanne

alegni sa...

det är lika hos alla, och de som inte fattar att det är just så det är har nog lite dålig verklighetsuppfattning. ;)
kram!

Victoria @ MY HAPPY HOME sa...

Så fint du har! håller med dig, röran vill man inte visa upp.
Ja, vi hade liknande favoriter i köket, kul att du också gillar köksdörren!
Ha det fint!
/Victoria

Lilja's Corner sa...

Ahaa, det var därför som folk visste att jag fyller år :D

Lite pinsamt med lunchbesöket ;) Ja nog känner man ju sig lite knasig ibland som man håller på och fixar och fotar. Nog har folk frågat mig också om vi alltid har det snyggt och prydligt, och jag blir alltid lika förvånad - snyggt och prydligt hos oss?! Men visst, nog ser det ju ut så på bloggen.

Ha en bra vecka!

lyckobo sa...

Haha, precis sådär är det! Resten av huset är i totalt kaos, förutom på julen då möjligen :D!!!
Fina bilder verkligen!!!
Ha en bra ny vecka!

Vintage House sa...

Hej
Ja du jag känner igen mig så ser det ut hos oss oxå.
Min man brukar säga att han vet exakt var jag har fotat för där är det snyggt och prydligt!!
kul att du gillar vårt kök...
kram
sandra

Moster och jag sa...

Jätte fina bilder du tar! Kan inte tro att det är kaos bredvid...

Ha en bra arbetsvecka!! kram.

Gugis Pärlor sa...

Med ett leende på läpparna läste jag ditt inlägg ;O) Känner så igen mig själv där också OCH männen måste ju ha njutit av sin måltid när du hade donat till det där lilla extra bara för dem (fniss)...

Kram Gugi

Linda sa...

Hahaha, jo men så är det ju! Ofta klagar folk över att dom måste åka hem och städa, och i samma andetag säger dom med en suck "men du, du har ju alltid så städat och fint". hahah! Man kan ju välja vad man fotograferar liksom! ;)
Fina bilder iallafall!

Ha en skön dag!

Kram Linda

Anna-Lena sa...

Oj, tack så mycket för kommentaren om vårt kök! Du är så snäll :-)

frida sa...

Tänka vad lite blommor kan muntra upp. jättefin bild man blir glad av