lördag, september 03, 2011

Äppel Päppel

Tidigare i veckan var jag ute en sväng och fotograferade en hel massa äppelbilder. Det finns ett dignande äppelträd vid en granne och jag hade "förvarnat" henne om att jag skulle komma dit med kameran. Jag fick också lov att ta hem äpplen för dekoration.



Jag knipsade av några kvistar och lade i en kanna på bordet vid entrén. Kommer ju inte att hålla så länge, men då lägger jag äpplena på ett fat i stället. Krysantemen jag visade tidigare var mörkt rosa, men jag köpte samtidigt denna i en röd nyans som skulle passa bättre med tex äpplen, rönnbär och annat höstpynt.



Som ni ser så har jag gjort om lite här på bloggen nu. Vad tycks? Ha en riktigt skön helg allihopa! Själv har jag blivit lite förkyld, men gör vad jag kan för att hålla mig i skick eftersom vi har gäster på kommande ikväll. Då ska jag bjuda bland annat på något gott av äpplen, så nu ska jag ta och påminna er om receptet som ni har fått redan tidigare en gång!



17 kommentarer:

alegni sa...

jag har precis ätit äppelpaj (fast jag lovade på min blogg att det vår vara slut på sötebrödsdagarna), så jag är inte alls sugen på din paj nu.
fast fina bilder blev det och så blev det fint efter renoveringen :)
krya på dig, så ses vi snart!
kramkram

Liljas Corner sa...

Jag ska laga äpplegott nu också :) Jag bara väntar på att få skörd på vårt äppelträd, men det lär ju ta några år... Fint med äpplena i kannan!

Och jo, designen är snygg! Ha en trevlig kväll!

Så Vitt Jag Vet sa...

Jag gillar hur det ser ut! Vackra foton du tagit !
Ha det bra!
Kraam
Sanne

Anna-Lena sa...

Gillar också utseendet på bloggen! Och fina bilder (som vanligt). Härliga höstfärger! Jag är sååå dålig på att pynta utomhus, måste nog bli lite bättre på det. Inspirerad blir jag iaf när jag ser hur fint du har gjort det.

Livet på Vestergård sa...

Vi åt äppelkaka till efterrätt, och i morgon ska jag åka och plocka äpplen till släktingar eftersom vi inte har några äppelträd själva.
Äpplen är fina både som dekoration och goda att äta!

Livet på Vestergård sa...

P.S Jo jag tycker att du gjort riktigt fin på bloggen!

Linda sa...

Oj så vackra bilder!
Själv är jag extremt allergisk för äpplen, och kan varken äta dem eller ha dem inne i huset. Riktigt tråkigt! Dom är ju så vackra!

Ha en skön helg!

Kram Linda

Linda sa...

Va fint du har det på bloggen! Vi har passligt nog plockat in lite äpplen ikväll, så receptet kom med perfekt tajming! I morgon måste det nog testas!
Ha en fortsatt trevlig helg!

Anonym sa...

Dom blev fina äpplebilderna!! Tror jag "lånar" nån.

Mom

Anna-Lena sa...

Lite coolt med äppelsvarven faktiskt! Snart har ni övertygat mig om att jag MÅSTE ha en sån! :-)

Lyckoslanten sa...

Så fint de matchar i färg äpplena och krysantemen! Det blev också väldigt fint här i bloggen! ♥

Anonym sa...

Hej, vet du jag måste fråga om det finns mönster till sockorna, har fått dom nämligen. Återkommer om det om jag får mönster!

Och jo, fabrikstarten har skjutits upp lite i brist på tid, men vi hoppas att ha den i rullning snart igen. Kommer att bli lite förändringar och så har vi planer på att använda inlinkz som du tipsade om. Ett superbra tips, hoppas vi bara får det att funka!

Åh, läser att ni varit till gotland. Har en dröm om att nångång få besöka ön. Vilket underbart landskap, kan tro att kameran gick varm :)

Skön söndag.

Stina sa...

Underbara färger och fina bilder.:-) Stina

Mona sa...

Härliga äppelbilder! Och fin nyans på krysantemen.
Kramar,Mona

Älskade pion sa...

Underbara kort,som vanligt.ha en riktigt skön dag vännen.Kram ulrika

Fiffiga Systrar sa...

Superfina höstbilder!! Mysigt att mötas av det vid entrén.

Kan inte säga något om utseendet, inte jämföra iaf. Kan bara säga att det är jättefint som det är nu!

Kram Elin

Gugis Pärlor sa...

Just den pajen gjorde jag igår! Den är den mumsigaste och goaste äppelpaj jag vet ;O) Vi fick inte många äppel i år högst 15 st på tre träd. Tack och lov för det måste jag säga! Sylt finns kvar från ifjol...

Kram Gugi