tisdag, augusti 30, 2011

Syrenhortensia och Nyhet

Det finns mycket som blommar vackert ännu. Dessa kvistar av syrenhortensia har jag tagit hos mamma. Vi har två buskar själva som blommar för första gången, men dom är så små så jag vill inte klippa av dom. Pelargonerna ger sig inte i första taget, dom brukar jag ha kvar långt in på hösten, skyddade under taket. Funderar på att försöka övervintra dom i garaget för en gångs skull. En del av sommarblommorna börjar det däremot bli dags att städa bort. Nu ska jag cykla iväg och hämta hem något att höstpynta med på trappan :)


Plötsligt fick jag för mig att "expandera" bloggen lite och huxflux (utan att tänka efter för mycket) hade jag registrerat StrandviksVillan på Facebook - hoppsan! Ni hittar länken här i högra spalten. För er som inte använder er av bloggprenumerationer av olika slag kan detta vara ett alternativ för att snabbt se när det kommit ett nytt inlägg här. En "renovering" av bloggen är också på gång :)

13 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Pelargonerna är jättefina och dom brukar hålla i sig ett bra tag framöver, jag har också kvar mina och jag tycker nästan dom, liksom dina, blommar som finast nu....
Hortensian är underbar!
Agneta kram

Creative Momone sa...

Somriga bilder trots att hösten är här. Mina pelargoner på balkongen blommar än, har också funderat på att förvara dem över vintern, återstår att se om det lyckas. Hoppas du hittade något fint höstpynt.
Marianne

alegni sa...

jag har fått upp ögonen för syrenhortensian så sent som i år! får nog se till att skaffa en eller två till nästa sommar!
spännande med bloggrenovering :)
KRAM

Casa of Mia sa...

vilka fina bilder, jag älskar syrenhortensia! Fin blogg du har!

Kamomilla sa...

Jag blev så förvånad över expanderingen, du som just funderade på bloggandets "vara eller inte vara"... ;)

Lyckoslanten sa...

Senast idag när jag bilade genom vår stad såg jag flera underbara syrenhortensior och tyckte att jag kunde ha massor av sådana i min trädgård! Vackra! ♥

Ord & Känsla sa...

Jättefina och även pelargonerna. Ska försöka övervintra mina med. Jag har dock haft de flesta inne då vi byggt uterummet under sommaren.

Kram Helena

Anonym sa...

Gillar!
Mom

Livet på Vestergård sa...

Syrenhortensiorna är så vackra. Jag sparar på de få blommorna mina har och vågar inte klippa för att ta in i vas.
Roligt att se när nya inlägg kommit på FB !
Kram Kicki

Annies Blå sa...

Vilka vackra syrenhorentsior. Visst finns det en hel del vackert som blommar ännu :).
Kram/Annie

Fröken Fräken sa...

Åååh, det är ju som om det vore försommar igen!! Visserligen fortsätter jag ju att hävda att det fortfarande är sommar, det är bara lite svalt emellanåt, men ändå!

Galleri MochB sa...

Oj så frodiga dina pelargoner är... Suck, jag har nog verkligen inte gröna fingrar kan jag konstatera när jag tittar på mina uteblommor just nu ;O)

Lilja's Corner sa...

Oj, här händer det saker! Ska bli spännande att följa med. Och vad har ni på gång på jobbet?
Va fint det blev på altanen, där kan jag gärna sitta och mysa. Ljuvliga bilder!

Måst väl kika in på facebook en sväng då ;)