måndag, april 11, 2011

Ekorrekaka

Här i bloggen delar jag bara med mig av de godaste och mest beprövade recepten jag brukar använda. Har fått veta, både här i kommentarer och muntligen, att recepten är uppskattade, så här kommer ett nytt nu.


Jag upptäckte att jag redan tidigare publicerat receptet på Havrerutor med choklad, men Ekorrekakan har inte varit med tidigare.


Ekorrekaka

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa 3 ägg och 2,5 dl socker poröst, vänd försiktigt ned 2,5 dl vetemjöl.
Smält 100 gram smör och tillsätt.
Grädda i springform ca 18-20 min, inte längre för kakan ska fortfarande vara lite kladdig.
Låt stå några minuter. Höj värmen till 200 grader, endast övervärme.

Koka kolasåsen: Smält 75 gram smör i kastrull.
Blanda ned 0,75 dl socker, 1,5 msk mjöl, 1,5 msk mjölk och 2 msk ljus sirap.
Tillsätt 3 dl blandade grovhackade nötter (tex valnöt, hasselnöt, mandel, cashew, jordnöt...)
Låt småputtra en stund under omrörning. Skeda såsen över kakan. Grädda ytterligare 10 min.


9 kommentarer:

alegni sa...

usch, vännen, det där låter alldeles för gott för att vara tillåtet just nu ;)

Gugis Pärlor sa...

Ekorrekaka har jag aldrig hört talas om tidigare... men hmmm... vad det låter GOTT!

Kram Gugi

Hem och Harmoni Marie sa...

Musm va gott! Och fatet ser himla fint ut...

Kram Marie

Systrarna Hjertén sa...

Mmmmmmm..........smask! Jag dregglar....

Bäst jag tänker på något annat fort!!!

Mvh
Frida

Tulipa sa...

Gillar när du bjuder på recept!

Tack!

Kram Mariette

Snäckskalsdalen. sa...

Mums...jag har sparat receptet!
Agneta kram

Vardagslyx sa...

Oj, det där lät väldigt gott...! Ekorrkaka, vilket roligt namn:-)


Kram Pernilla

Änglaskåp sa...

Jösses Amalia så god den ser ut...här skall bakas...jättefin blogg du har...hit kommer jag åter...Ha en fin dag Kicki

Hammarsbacken sa...

Muuuums, vad gott det ser ut. Det måste jag prova. Det är alltid kul med nya recept. Kram Sonja.