onsdag, mars 16, 2011

Inred lantligt med Anna

Här kommer ett inlägg ifrån en nattuggla :) Dagarna har inte riktigt räckt till på sistone. Igår kväll var jag och ett nittotal andra inredningsintresserade på föreläsningen Inred lantligt med Anna Örnberg från Sverige. Mycket givande kväll tyckte jag! Anna var en sån gemytlig kvinna med humor. Först berättade hon om sig själv och sin karriär och om den lantliga inredningsstilen och efter pausen visade hon praktiskt hur man kan måla om möbler och föremål med olika tekniker.

 
 
 

Anna visade många vackra bilder på stora duken och jag gissar att de kom från hennes böcker. Jag trodde att hon kanske gjort 6-7 böcker, men det är faktiskt 25! Här finns några exempel som många av er säkert känner igen. Hon visade exempel på hur olika inriktningar den lantliga inredningen kan ha, tex romantisk, bohemisk eller industriell. Vi fick också lära oss att shabby shic inte alls är helvit inredning. Anna berättade om många olika orsaker till varför den lantliga stilen har blivit så populär och att den brukar slå igenom starkast när det är som mest oroligt i världen. Att inreda lantligt kan på många olika sätt ge en trygghet, tex genom att använda ärvda saker och möbler och på det viset gå tillbaka till sina rötter. Även för att spara pengar när man återanvänder och köper begagnat på loppis. Alla människor mår bra av att skapa något och det får man utlopp för när man målar, dekorerar eller syr, som exempel.

Det som jag tog till mig mest ifrån föreläsningen var hennes uttryck: "Strunta i vad jag säger, strunta i vad inredningsmagasinen visar - gör din egen stil!" och "Allt behöver inte vara så perfekt hela tiden. Den lantliga inredningen är väldigt förlåtande, om bordet får en skråma till, so what?" Om några av er andra som var på föreläsningen läser här - skriv gärna en kommentar om vad du tyckte var intressantast! Nu ser jag verkligen fram emot hennes kommande bok (om ungefär en månad) Inred lantligt på ditt eget sätt: Bohemiskt - industriellt - elegant - shabby shic.

13 kommentarer:

Viktkamp sa...

mysig föreläsning =)

LissenTo sa...

Låter som en trevlig föreläsning och jag har beställt hennes senaste bok.

Önskar att jag också kunnat gått på föreläsningen, men antar att den var i södra Sverige (jag bor i Sundsvall).

Må så gott. // Lissen

Lilith sa...

Roligt att få läsa lite om föreläsningen, ni hade säkert en jättetrevlig kväll! Ska hålla utkik efter den nya boken, den är säkert lika vacker och inspirerande som hennes andra böcker.
Ha det så bra!

Lyckoslanten sa...

Så bra det blev! Värdefullt att få se dina bilder och din text! Jag tyckte hennes bilder och funderingar kring den lantliga stilens svängningar var mest intressant. Ser också fram emot nya boken! ♥

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Dete hørtes veldig innteresant ut:)
Må se etter den boken...
ha en riktig koselig dag
klemklem

Livet på Vestergård sa...

Roligt att se hur bra ni andra sammanfattat kvällen med både bilder och text.
Vi får hoppas att det kommer fler såna här tillfällen!
Jag njöt av hennes bilder och ser fram emot hennes nya bok som säkert kommer att innehålla mycket fint.

Emmas utsikt sa...

En så kul kurskväll. SÅ härligt.

:)

Louise sa...

Intressant att få höra din vinkling av föreläsningen ;) jag väntar också på boken! ja man borde ha det ringande i öronen hela tiden det där med att strunta i vad andra tycker och vad vissa magasin säger... ;)

Kamomilla sa...

Önskar jag hade varit där...

Gugis Pärlor sa...

Intressant föreläsning med praktiska exempel! Jag håller med om att det är skönt med den lantliga stilen speciellt ifall det råkar komma en skråma till ;O) För si så där tio år sedan visste jag inte ens att det fanns någon sådan stil och ännu mindre skulle jag ha kunnat tänka mig några nötta möbler! Det är bara att konstatera att man ska aldrig säga aldrig ;O)

Kram Gugi

Älskade pion sa...

Låter som en underbar föreläsning.;)ha en skön helg vännen.kramar Ulrika

Sandra sa...

Där hade man varit med! Låter som en kul föreläsning.

Lilja's Corner sa...

Det verkar nog ha varit en inspirerande föreläsning! Hon såg annars inte alls ut som jag föreställt mig!

Den här veckan har jag verkligen inte varit nån nattuggla utan lyckats ta mig i säng tidigt. Igårkväll tropiclandia, pizzeria och i säng 21:30, det du ;)

Skön helg!