söndag, augusti 01, 2010

Sommarrummet

 

Nu har det visst gått nästan en vecka sen senaste inlägg, sorry! Dagarna har bara gått så fort med jobb och barnens aktiviteter och så har vi haft gäster två kvällar och varit bortbjudna själva en kväll också. Idag har vi haft en riktig slappar-söndag då vi knappt gjort nåt alls. Möblerna flyttas ofta om på altanen, allt efter behov och väder. Tyvärr hittar jag inga dynor som faller mig i smaken åt dom två däckstolarna, så ibland tar jag ett täcke istället.

 

Pelargonerna är alldeles fulla av blommor och knoppar, härligt! Jag har också vita i en annan hink. Båda hinkarna är gamla och jag har fått dom av mamma. En del av sommarblommorna har jag tyvärr redan fått kasta för dom var inte fina längre. Något som däremot precis börjat blomma är min polianthes tuberosa. Det stod på beskrivningen att den skulle ha stark doft och det hade den verkligen! Vi kunde känna det ända in i köket då dörren stod öppen.


På tal om öppen dörr, så har vi nyligen skaffat oss en flugdörr som är jättebra! Den dras ut från sidan och fastnar med magnet. Man ser knappt den heller, så lillkillen har sprungit in i dörren vid några tillfällen :) Katten tycker den är lite jobbig, han jamar och jamar när han inte kan ta sig in trots att dörren är öppen, hihi! Så skönt att kunna ha öppet och vädra tills sent på kvällen utan att behöva jaga flugor och mygg efteråt.

 
 

Fram tills idag har vi haft en stor uppblåst resesäng, eller vad jag ska kalla det, här under taket. Där har det verkligen varit mysigt att ligga och läsa med ett täcke och kuddar på kvällarna när det börjat svalna av. En kväll somnade till och med Lillebror där ute :) En soffa eller dagbädd är något jag önskar mig på altanen. Får se när mannen har tid att bygga en, visserligen har han fortfarande inte fått nån ritning av mig heller ;)

26 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Så fint du har det!
Praktiskt med flugdörren, för nu har det ju kommit flugor de senaste dagarna tycker jag. Hur snabb man än försöker vara i dörren så kommer de in i alla fall.
Det blir inte så mycket bloggande för mig heller just nu.Dagarna de bara försvinner, vart vet jag inte, men jag tycker att den här sommaren har gått så otroligt fort. Nåja inte är den ju slut ännu... :)
Kram Kicki

Pia sa...

Ditt virkade lapptäcke ser häärligt ut! Det är verkligen sköönt att få ta sig en tupplur - eller två, ute!

En fiffig idé med flugdörr! Försök sova med en fluga i hushållet!!!!!!!1


Kramar/Pia

Gugis Pärlor sa...

Hej! Vad fint ni har på eran altan! Förstår att det är mysigt att slappa där! En sådan flugdörr skulle jag gärna vilja ha... Var har du köpt den och är den svår att installera?

Ha en fin kväll!

Kram Gugi

Louise sa...

Oj vad det ser inbjudande och mysigt ut på er altan!! Täcket och den virkade pläden ser söta ut! Nu är det bara att sätta sig ner och börja rita och planera dagbäden så ska du se att maken i något skede säkert fixar en åt dig ;)

Nilla Q sa...

Vad fint ni har det! Ser så mysigt ut. Vad skönt att ha en "säng" ute på altanen!

kram Pernilla

Vecka - Vecka sa...

Vad mysigt det ser ut! Stämningsfullt!

kram, Lotta

Anonym sa...

Va mysigt ni har det :-) Och flug/myggdörren är ju smart. Sådan skulle jag behöva. var har ni hittat den??

H "Trädgårdsentusiasten"

Lyckoslanten sa...

Förstår att altanen är ett riktigt sommarrum. Fint! Jag vet att det är svårt att hitta bra dynor till däckstolarna. Vi har också sökt nya. Flugdörr är en bra uppfinning!
Ha det gott! ♥

Emmas utsikt sa...

Å så fint!! Smart flugdörr.


Kram
Emma

PS
Så klart jag minns att du visste om min hemlighet. ;)

Sofie sa...

Så fint! Blev riktigt inspirerad av de rosa tonerna. Vilken vacker pelargon!

Kram, Sofie

Snäckskalsdalen. sa...

Det som först slog mig var att det var så underbara färger på täckena i däckstolen, det ser så där riktigt inbjudande ut.
Härligt med säng på altanen.
Vilka pelargonior, här har vi haft för mycket regn så nu är mina inte så fina längre, tyvärr.
Agneta kramar

Marita sa...

Maken satte upp en flugdörr vid vår altandörr i köket nu i sommar. Helt underbart!! Det håller hunden inne och flugor/mygg/getingar ute!! Jag är såååå nöjd, precis som du! Varför har man inte tänkt på det tidigare??!

Mysigt du har på din fina altan! Vi har likadana däckstolar du och jag!! Köpte de två sista som fanns i butiken nu tidig sommar...har inte heller lyckats hitta några dynor som tilltalar mig ännu...men det går rätt bra att sitta i dem ändå, bara man har en kudde under huvudet...och kuddar har man ju en del ;-D!!
kram, Marita

Galleri MochB sa...

Så mysigt ni har det i ert sommarrum! Nästa sommar skall jag också införskaffa en sådan dörr, eller rentav två, så kan vi sova med balkongdörren öppen också :O)

Monica sa...

Så härligt ni har det på er terass. Ljuvligt med pelargoner, mina mårbackor blommar också rejält just nu.
Fint lapptäcke. Håller just på med ett lapptäcke av mormorsrutor.
Kram Monica

StrandviksVillan sa...

Svar om flugdörren:
Jag vet inte var man hittar en återförsäljare, men tror att man kan beställa direkt av tillverkaren. Vår dörr är den här modellen:
http://www.solar.fi/index.php?nid=Solar+roll&pid=135&panel=5e3732f3a271b76aec1e6ab277cfc830

Älskade pion sa...

Vad mysigt du har det ute på din altan.;)Vilken smart grej med "skutdörren" vi som älskar att ha dörren öppen jämt,men har blivit hindrade av dom f....de myggen.;) Ha en riktigt skön vecka. kram Ulrika

Soltorpsgarden sa...

SÅ härligt det ser ut, ja en schysst dagssäng där under vore ju inte fel! Det är verkligen härligt att ligga ute och slös i skuggan varma dagarn, man somnar så skönt! Kram Vivi

alegni sa...

den där dörren verkar riktigt smart!
det ser så mysigt ut i ditt sommarrum. en dagbädd skulle verkligen göra sig där! jag skulle vilja ha en själv till vårt uterum, men det finns inte tillräckligt smala modeller, så det får jag glömma...
kramis

Liljas Corner sa...

Va mysigt det ser ut med täcket och blommorna. Där kunde man sitta och njuta med en bok och en kall drink!
På vår "solterass" (som inte finns ännu) på baksidan skulle jag vilja ha en soffa att lata mig i. Men närmast i planerna just nu i terassväg är ett bord a la Ernst, kanske du såg det i tv för några veckor sen?

Ha det bra!

Lina sa...

Härligt att har nånstans att tanka energi, att bara vara och ta det lugnt... Du har det så fint!! Men man ska väl omge sej med saker man gillar?? Jättesmart med flugdörren, önskar att jag hade en också men då skulle jag nog kalla den för myggdörr... :)

Kram*

Unknown sa...

Ihana lepopaikka. Rosa väri on kaunis, tulee käytettyä aivan liian vähän sitä sisustuksessa. Sopii hienosti teidän terasille. Upea lintuhäkki! T. Elisabet

Huset vid ån sa...

Så fint o mysigt du har det på altanen! Det ser ut att blomma så fint hos dig också....Mina pellisar har gått åt i regnet, tyvärr! Hoppas att du får en fin vecka! Kram Therese

Fröken Fräken sa...

Jag fastnade för det där med att ha en resesäng ute.. åh, det är ju så härligt att ligga ute och sova! Skulle jag göra med om inte min balkong låg endast en halv trappa upp - grannarna skulle nog börja kolla konstigt på mig..
Härliga pelargoner! Vad man grämer sig över att man är allergisk mot dem...

Nicole sa...

Det är så mysigt på er veranda! Härliga färger, möbler och blommor...
Flugdörren verkar ju jättepraktisk och snygg, nåt att tänka på till sommarstugan nästa år...

Ha en skön vecka!


Kram, Nicole

Livet på Sjögård sa...

Oj så fint på altanen!
Har alltid varit förtjust i såndäna stora amerikanska altaner med pelare och träbänk att gunga sakta i och nätdörr i dörröppningen men men... kanke nån da :)

Made in Persbo...Carina sa...

Härlig uteplats ni har!
Visst är det tufft att besluta vad som ska sparas och vad som ska slängas. Det blir lätt att man samlar på sig för mycket..:)

KRam, Carina