tisdag, augusti 03, 2010

Historia och framtid

 

 

Några detaljbilder från altanen. I det gamla huset som står på gården hittar jag ett som annat. Så småningom ska huset rivas och det kommer bli ett tufft jobb att först tömma det på grejer. Vad ska man spara eller slänga?? Den gamla trälådan tror jag nästan kommer ur fähuset som vi rev redan innan vi började bygga huset. En hel del lerkrukor har jag tagit vara på också. Krattan, som är rostig och har sneda pinnar, har säkert Hilda använt för sisådär fyrtio år sedan... Skaftet har gått av, men krattan får ligga som dekoration nu istället. Mjölkkannan köpte jag ifjol på loppis. Jag nämnde ju i förra inlägget min önskan om en dagbädd. Ett annat projekt jag har nämnt för mannen är ett planteringsbord där jag kan förvara alla trädgårdsattiraljer och krukor. Den som väntar på nåt gott... ;)

20 kommentarer:

alegni sa...

det finns säkert en hel del oupptäckta skatter i hildas hus ännu!
jag har också ett planteringsbord på g. vi tog nämligen hem två gamla dörrar från björkö. den ena ska bli dörr till växthuset och den andra ett planteringsbord så småningom :)
kramis

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Dagbädd och planteringsbord. Japp -det låter som min önskelista det med (den dagen jag får en trädgård...). Och ett växthus och hammock.:-)

Härliga bilder - så fint att samla ihop gamla ting. Så dekorativt!

Livet på Vestergård sa...

Vi har flera gamla hus på gården, men där hittar man inga skatter. Det hade varit auktion här innan vi köpte stället och nästan inget fanns kvar.
Planteringsbord har jag på beställningslistan för nästa sommar. Det ryms nämligen inte mera på sommarens lista :)

AnnikaS sa...

Vilka underbara foton! Jag kan tänka mig att det är svårt att veta vad som ska sparas och vad som skall "slängas". Man får nog helt enkelt gå på känsla till att börja med och välja ut de bästa sakerna.
kram Annika

AnnikaS sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Louise sa...

Exakt som min önskelista...:) fast jag tror nästan att du kommer att hinna före...jag vågar inte ens nämna något ännu om något så trivialt som planteringsbord, dagbädd...då VIKTIGA saker byggs, som tex. garaget ... ;)

Gugi sa...

Svårt det där med att röja och veta vad som behövs längre fram. När det gäller mig så saknar jag efter en tid nåt som jag har slängt iväg och sparar man så ligger det i otid och skräpar!

Kram Gugi

Tack för tipset ang flugdörren. Den vore skön att ha!

mitt skärgårdsliv sa...

Du har ju rena rama loppisen hemma när du kan göra såna fynd i Hildas hus ;) Ja dessa projekt man har ;) min man har så fullt upp att förverkliga mina projekt så han borde ta ledigt ett helt år från jobbet så han skulle hinna med allt ;) Men som du säger dem som väntar på nåt gott... Ha det så bra!

Lyckoslanten sa...

Otroligt vad det finns mycket i de gamla husen ni andra har tillgång till! ;o) När vi byggde fanns här ett växthus och det gav inget annat än jobb att få bort. Hoppas du så småningom får ditt planteringsbord och att rivningen av huset går bra. Förstår att det finns jobb före under och efter!
Ha det gott! ♥

Annies Blå sa...

Hej! Åh, så fint på er altan. Och vad härligt med ett gammalt hus på gården där man kan leta "skatter". Mina svärföräldrar har ett gammalt fähus och en lada på sin gård där jag också brukar hitta ett som annat :). Ett planteringsbord skulle jag också vilja ha, men det lär dröja ett tag, bäst att fixa ett hus åt sig till först ;).

Kram/Annie

Hvita Hjärtat sa...

Så mysigt ni har på er altan! Täcken istället för dynor ser riktigt inbjudande ut i däckstolen! Själv tycker jag att det är svårt att hitta snygga stolsdynor, så jag brukar sy överdrag själv. Då är det lätt att variera efter humör och dessutom kan man enkelt tvätta dem.

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Koselige bilder..
eddaKlemmer

Fröken Fräken sa...

Men åh, att ha ett hus fullt med intressanta grejer att gå och rota fram! Låter perrans ju!!

Snäckskalsdalen. sa...

Svårt att bestämma vad man skall spara och inte. Fina gamla saker är ju alltid fina gamla saker!
Så vackert du har patinerat dina bilder! Imponernade! Passar så fint till föremålen du visar!
Agneta kramar

Moster och jag sa...

Jätte mysigt på er altan, härligt att slappna av där.
oj..vad många fina saker du hittar i huset. Hos oss har det mesta blivit slängt nån gång. De satte inte värde på det då.

Tack för tipset för hälsporre, jag har nu beställt tid dit.

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilka fina fynd! Jag skulle oxå vilja ha ett gammalt hus där man hittar skatter;)

Ha det bra!

Kraam Jenny

Emmas utsikt sa...

Riktigt fina bilder! Snyggt redigerat.

:)

Lottaspace sa...

Ett planteringsbord ska jag också ha nästa sommar! Fina bilder!

Kram, Lotta

Inspiration i vitt sa...

ååå så fint du har det Ann Christine, jätte härliga sommriga bilder hos dig. kram på dig/Ingela.

Systrarna Hjertén sa...

Vilka fina bilder och vilken mysig altan ni verkar ha! Räcker det verkligen att ge mannen en ritning, här brukar det krävas låång övertalning! ;D

Mvh
Frida