lördag, juli 17, 2010

Sommar, sol och trädgårdsjobb

 

Jordgubbsplantorna som vi skaffade i fjol har börjat ge bra skörd nu! Vi har dagligen plockat 2-3 liter och det är lagom mycket att rensa. En hel del hamnar förstås direkt i munnen, eller i någon form av efterrätt, men också ned i frysen.

 

Då min bror och hans fru var här i torsdags gjorde jag en kladdkaka med grädde och jordgubbar på. Med sig hade Nina ett sött hjärta som hon gjort av blåbärsris, hoppas det håller sig länge för det passar så fint på vitrinskåpet i vardagsrummet! Som jag skrivit tidigare så jobbar vi för fullt med trädgården nu och det tog mig nästan hela kvällen att visa och berätta för dom om alla våra framtida planer :) Idéerna och önskemålen tar ju aldrig slut... I går grävde mannen upp ett dike och förbättrade jorden till vår häck, så idag har jag planterat femtio plantor på femton meter totalt. På ett ställe lämnade jag en öppning där det ska gå en stig fram till altantrappan. Vid sidorna om öppningen ska vi senare ha två betongpelare. Nu ska jag inte skriva om allt, så långt orkar ni inte läsa :S


Inspirerad av salladsboken jag skrev om tidigare, gjorde jag häromdagen en god och matig sallad - bara av vad som råkade finnas i kylen. Tärnade kalla färskpotatisar, samma mängd isbergssallad, tärnad stekt bacon som fått rinna av på papper, sockerärter och färska morötter i strimlor som fick koka tillsammans i fyra minuter, gurkstavar och några klyftade kokta ägg. Serverat från ett stort fat, med valfri dressing till - mumsfilibabba!

 

Nejlikeampeln får hänga i välkommen-skylten som nu börjar bli lite rostig. Violerna under hallfönstret har jag bytt ut mot begonior och på fönsterplåten ligger tre stenar som jag tog med mig hem från resan. Det kretsar mycket kring stenar hemma hos oss... Vi flyttar stenar, radar upp stenar, hämtar hem stenar (!), krattar stenar ur den blivande gräsmattan... Förutom häckplantorna har vi också skaffat en del andra växter som vill komma ner i jorden och vattnas nu, så tjolahopp iväg ut i trädgården igen! Bye!

15 kommentarer:

alegni sa...

hjälp, så flitiga ni är. precis som gubben här hemma. själv är jag helt matt idag efter att ha ställt till kalas i två dagar. jag hade så ont i ryggen igår kväll att jag knappt kom mig i säng.
imorgon blir det torgloppis igen, och på måndag åker vi norrut en sväng. fullt upp hela tiden...
det låter som om ni har en massa spännande på g i trädgården. som sagt, bilder tagna under arbetets gång är inte fy skam de heller ;)
kramis

Susanna sa...

Så kul! Önskar att min make vore lika intresserad som din av att göra trädgården fin. Jag får nog göra det mesta själv eller tjata länge på att han ska köra jord eller dylikt...

Ser framemot bilder! Det låter jättefint!!!

/Susanna

Jojo sa...

Härligt med jordgubbar på sommaren :) jag har nyligen planterat mina första plantor och redan fått 4 gubbar ;)

Kram Jojo

Annies Blå sa...

Oj vad det låter spännande med ert trädgårdsprojekt. Ska bli roligt att se bilder sen när det är klart :). Välkommen- skylten är jättefin och hjärtat av blåbärsris. Det värmer alltid när ens nära och kära vet precis vad man vill ha :). Ha en skön fortsättning på helgen :)/Annie

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken god sallad! Den skall vi pröva här i morgon - har potatis kvar från idag, blir perfekt.

Vilka fina jordgubbar och det är ju så mysigt att även kunna lägga lite i frysen - egenodlade!

Sen kan jag ju knappt bärga mig tills vi får se lite av ert trädgårdsarbete, för det gissar jag och hoppas att vi får!

Fortsatt trevligt helg, kramar
Agneta

Plupps krypin sa...

Mumsigt värre!
Älskar stenar, jag släpar hem och gubben ruskar på huvudet.
Kraam Yvonne

Inredning i vitt, gammalt och nytt sa...

Tack så mycket för din kommentar i bloggen, blev såå glad!
Fin blogg du har med massor med inspirerande bilder och projekt! Nästa år ska vi ta itu med trädgården så här finns en som gärna följer dina trädgårdsprojekt!
Hälsningar Maria

Lyckoslanten sa...

Va' spännande det låter med ert trädgårdsjobb och era planer! Strongt gjort i den här värmen! Själv insåg jag att växterna i dammen hade vuxit för mycket för att jag skulle kunna placera ut stenar. Man får ta bort rubbet innan. Mycket jobb som kräver att man är hemma! ;o)
Gott med sallad! Här blir det sallad och grillat nu! Ha en skön söndag! ♥

Pink and white dreams sa...

Ni ser ut att ha haft en jättelyckad resa! Grattis till vinsten!
Härligt att kunna plocka jordgubbar från eget land. Me like!

kramar

Sabi

Samtal från min trädgård sa...

Inte utan att man blir lite väl nyfiken på den trädgård. Det låter som ett stort projekt, ser framemot att få se bilder.
Här behöver jag också lite inspiration till trädgården, fast mest kanske vi längtar efter regn.

Bittan sa...

hej !
Tack tack för dina fina ord:-)
Vilken tur att man " slinter " in hos nya bekantskaper.
Oj vad jordgubbar du har fått , visst är det speciell smak på de egenodlade.Jag satte en ny söt sort i år , visserligen är de stora men det har blivit max 3 om dagen gissa om vi slåss om dem :-)
Nu ska jag fortsätta att mysa runt hos dej .
ha en fin kväll .

Kram Bittan

Kamomilla sa...

Vilken sallad- låter värd att prova!

Fröken Fräken sa...

Oj, vad ni går an i trädgården! Kan ni ta er an en balkong som tacklat av lite också? ;-D
I år tror jag äntligen att de jordgubbsplantor som jag planterade från pappas hus kommer att ge bär, första sommaren trodde vi att alla hade dött, men nu frodas de!!

Hanna sa...

Så mycket jordgubbar, gott.
Själv är jag allergisk så det blir inte så många för min del.
Kram
Hanna

Moster och jag sa...

Men oj vad ni är duktiga med trädgårdsjobbet fast det är så varmt. Själv vill jag helst sitta i skuggan.
Väntar med spänning att börja få se bilder från er trädgård.
Mumsiga jordgubbar!!
Ha det gott!