torsdag, maj 27, 2010

Inredning som står sig

Nyligen sålde jag bort en del av mina inredningstidningar på loppis, men först var jag bara tvungen att bläddra igenom dom alla för en sista titt. Hittade förstås massor med fina bilder, men jag hade bestämt mig för att tidningarna skulle bort och jag kunde ju inte riva ut sidorna heller. Då tog jag helt enkelt och fotograferade favoriterna istället! Ni får ha överseende med dålig kvalitet, jag fotade med "lilla kameran" och sent på kvällen. Tidningarna är från den tiden då vi planerade vårt hus eller höll på att bygga, alltså innan 2006. Det var riktigt intressant att se tillbaka på bilderna som jag då hade märkt med etiketter. Vad man inspirerats av och vilka val man sen gjorde - och jag har fortfarande inte kommit till det resultat jag skulle vilja, men ett hem ska ju växa fram med tiden. 


Gammalt bord med liten låda har jag önskat mig i många år


Vacker Howardsoffa och veckade lampskärmar, stora fönster som släpper in massor med ljus.


En randig tapet liknande denna blev det i allrummet. Gillar de ljusa nyanserna i detta hem, som ändå inte är helvitt.




Detta sovrum gillar jag väldigt mycket! Naturfärger, fågelbur, sjögräskorg och en virkad sjal, mmmm....

 

Skulle inte säga nej till ett så vackert lusthus gjort av gamla fönster, stående direkt på berget. Platsbyggd sittbänk och inramade fågelbilder. Och naturligtvis en rödvit-rutig duk :)



Ett ekkök med rostfri fläkt och halvö blev det hos oss, med mer klassiska luckor fast moderna handtag. Dock ingen kristallkrona och fåtölj i köket...


En smal fondvägg i snygg färg och resten vitt ville mamma göra i dotterns rum, men hon hade en egen åsikt... Postlådan från Bruka, i vitt, blev inköpt för längesen men är fortfarande inte uppskruvad.

Hoppas ni gillade bilderna! Det jag märkte tydligt då jag bläddrade i dom gamla tidningarna var att den enkla inredningen med ljusa färger och naturliga material i både textilier och möbler är den som i längden håller i sig bäst och något man inte tröttnar på.

26 kommentarer:

Jessica sa...

Hej,
vilka härliga bilder! Visst är det svårt att slänga gamla tidningar! Var tvungen att köpa en bokhylla till sovrummet för att ha nånstans att förvara dem...

Vilket fantastiskt hem, och lusthuset - vilken dröm!!

Vad duktig du varit som oljat altaner och trappor. Lite trist jobb men det blir ju sån skillnad!

kram
Jessica

Fru Venus sa...

Hej! Visst är det svårt att göra sig av med inredningstidningar, det finns alltid en liten sak som man vill komma ihåg :-) Howard soffa blir det hos mig också, bara ungarna flugit ut ;-) Ha en bra dag!

Ulrika sa...

Hej!

Ojaaa, gillade alla bilder!
Tänk att ha ett sånt golv som på första bilden... Så snyggt!!!

Ha det bra/Ulrika

Lina sa...

Vad duktid du är som lyckats skänka bort dina tidningar, det går INTE kasta bort dom... ;) Med jämna mellanrum brukar jag ge bort mina till en kompis, vet inte om hon läser dom men då är det då inte jag som kastar dom... Känns bättre!! :)

Du har rätt i att det är dom ljusa färgerna som står sej, man blir lätt less en färgklick på tex en fondvägg...

Ha en trevlig kväll!!

Kram*

Sanna sa...

Jättefina inspirationsbilder!Vilken bra idee att fota favoriterna. Nu så har jag klippt ut endel favoriter som jag har i en inspirtionspärm, men att fota favoriterna skulle ju ovkså vara smart. Jag har också massor inredninstidningar (och damtidningar)som jag borde ge/sälja bort.. Jag brukar faktiskt ofta byta tidningar med vänner och min mamma vilket också är kul.
Kram

Lyckoslanten sa...

Tack för de bilderna! Fiffigt att fotografera favoriter/guldkorn. Man kan ju inte spara alla dessa tidningar. Du efterlyste bilder från mitt lusthus och nu skickade jag upp några. ;o)

Ann-Lis sa...

Hihhi...det är jag bl.a. som har köpt flera av dina tidningar på loppis. Känner igen lusthuset. Ligger och bläddrar i dem innan jag somnar in. Ellinor va där före mej med en kompis och ringde hem o sa: mamma, det finns maaasssor av heminredningstidningar här i en låda :). For dit och köpte upp några buntar. Kände igen din stil på prislappen. Så kom hit o bläddra i dem igen om du saknar dem:)

Snäckskalsdalen. sa...

Vet du, jag har flera av bilderna i mitt idálbum....jag river ut bilderna, putsar till dom och sätter in dom i pärmar eller lägger dom huller om buller i en låda.
Caffélatte sovrummet har jag sparat! Och likså bilderna från röda huset vid havet och tibroköksbilden har jag också!!
Vårt hus blev ju inte heller riktigt som vi tänkt från början men det är väl mer en process.
Men visst är det underbart med inredningstidningar - man kan inte få för många. Jo, det kan man och då får man göra nåt. Loppis var ju en bra idé. Men då får man inte som jag klippa sönder dom......hmmmm
Agneta kram

Louise sa...

Hih känner faktiskt igen några av bilderna, bl.a. "lusthuset vid vattnet" - det har jag rivit ut och limmat in i ett häfte. ha ett skönt veckoslut!

Vita Lyckan sa...

Vilken smart idé att fotografera tidningarna. Egentligen är det ju bara några saker i varje tidning som verkligen tilltalar. Dessutom - När man väl samlat på sig en trave så hittar man ju ändå inte den där bilden som man gillade.

Annies Blå sa...

Hej! Vad fina bilder och roligt att höra om hur du har förverkligat drömbilderna i ert eget hem! Tur att vår dotter är så liten så hon kommer inte att ha rätt till någon egen åsikt när det gäller hennes rum utan det blir mammas val av fondtapet :D. /Annie

Tulipa sa...

Hej!

Visst är det svårt att slita sig från sina gamla tidningar..Jag förstår dig!

Smart att fota av lite så känns det aningen som att man behåller dem ändå...

Kram Mariette

Lyktor och Tyg sa...

Härliga bilder. DEt går inte att spara alla tidningar, jag skulle behöva göra en rensning nu jag med.
Kram Kristina

Livet på Vestergård sa...

Egentligen borde man ju spara alla inredningstidningar för att kunna bläddra om och om igen, men man har ju inte plats.
Jag brukar också sälja min på loppis och de är det som brukar gå åt först.
Ha det bra!

Galleri MochB sa...

Gjorde också en mapp med inspirationsbilder inför vårt husbygge. Och som du säger rätt intressant att bläddra i den nu efteråt och se vissa likheter :O)
Ha en bra dag i regnet!

Nicole sa...

Vilka fina bilder! Tror inte jag skulle ha klarat av att sälja de tidningarna...;)
Lusthuset var verkligen härligt, skulle ju passa hos er som bor vid havet!

Trevlig helg!

Kram, Nicole

PS. Jo du är så välkommen att se vår trädgård, men sååå mycket som blommar har vi nog inte. Mest gräsmatta, som växer så det knakar...

Susanna sa...

Ja precis så är det nog!

Det ljusa och naturnära är bäst! För varför skulle man trötta på det?! Istället ger det lugn och ro :)

Jag har också de flesta tidningar sparade men vet inte vad jag ska göra med dem... Tar nu och då fram dem och bläddrar i dem. Vill inte riktigt kasta bort dem...

Skön helg!

Limetwig sa...

Så härliga bilder! Bra att dokumentera det man gillar för oftast håller grunden i flera år senare, så man har ju ett tag på sig att fixa och trixa...
Ha det bäst! Åse

Stjärnor & Champagne sa...

Underbart, men här rev jag ut alla sidorna=) sen gick dom till en skola...Ha det gott vännen/ Kramkram A

Hvita Hjärtat sa...

Så fina inspirationsbilder du har lagt upp! Jag har själv så svårt för att slänga gamla inredningstidningar, men man blir ju så illa tvungen att göra sig av med dem när högarna växer. Jag kan inte sälja mina heller, eftersom jag saxat stora hål i dem när jag samlat bilder till min inspirationsmapp.

Ha en riktigt bra helg!

Kram, Jennie (som äntligen kan lämna kommentarer igen, och äntligen har lite datortid!!)

Marita sa...

Jag har stora högar med inredningstidningar, kan inte riktigt skilja mig från dem...När vi byggde vårt hus för 4 år sedan hade vi verkligen glädje av dem! Eftersom jag är en missbrukare av inredningstidningar har vi hur många som helst och jag kan bara inte göra mig av med dem, även om jag borde...jag menar, de tar ju plats!
kram, Marita

Älskade pion sa...

Jättefina bilder,jo men visst är det väll så att det kommer igen en del färger i inredningen,eller att det håller i sig lite längre. Ha en riktigt skön söndag och mors dag. Kram Ulrika

Huset vid ån sa...

Hej svejs! Jag känner igen alla bilderna... Dom bilderna känns inte ett dugg gamla. Skillnaden är att jag inte kan kasta mina, är värre än en hamster! Fniss! Ha en bra dag! Kramis Therese

Skogsdoft & havsbris sa...

Vad bra att ha förevigat de bästa bilderna! Själv har jag väldigt svårt för att göra mig av med tidningar, till min mans stora förtret... Det har blivit ett antal högar med tidningar genom åren kan jag säga! ;)

Linda sa...

Jag gjorde samma sak för en tid sedan,fotade innan jag skulle sälja tidningarna på loppis. Tänk att vissa saker kan vara så svåra att skiljas från :)

Skön söndag
-Linda

Lilla huset på prärien sa...

Hej söta du! Det samma till dig - hoppas att du har haft en härlig dag. I år väcktes jag minsann av lite skönsång vid sängen av barnen och det var så gulligt! Presenten sen... en handslip från Black & Decker... ja, jag vet inte... kanske inte direkt vad jag hade önskat mig. :) Men man får ju vara glad för det lilla!

Kram Jenny