tisdag, maj 25, 2010

Många penseldrag senare...

 

I helgen behandlade jag alltså en del av alla våra trädäck. Det är verkligen mer tidskrävande än man skulle tro, dessutom gäller det att tajma in det på de fina dagarna. Jag brukar börja med att sopa och såpskura ytorna först, sen får det torka ordentligt. I år valde jag en ny sort, en vattenlöslig naturoljebaserad produkt som dessutom är nyanserad. Den innehåller inte terpentin och är alltså luktfri, verkligen kul att jobba med. Maken tyckte att det kunde fått vara en lite mörkare nyans, men jag är nöjd - golvet ser ut som det gjorde då det var nytt. Tyvärr hann jag bara med trappan och halva altanen och nu har det regnat i två dagar... Det är mycket på gång utomhus just nu, liksom hos alla er som har trädgårdar. En liten tjuvtitt på ett av alla våra projekt får ni se här nedan, observera den supersnygga mörkmörkgråa färgen! Svar på vad dessa brädor ska användas till får ni nog först senare i sommar (lovar att ingen kan gissa vad det är!), vill att det ska bli klart först :)

26 kommentarer:

Susanna sa...

Spännande!

Hm... kanske det blir en trädkoja modell lyx? Lekstuga är kanske för vanligt, likasom lusthus... Med tanke på att du skrev som du gjorde...

Ha det bra!

Anonym sa...

Härliga tider nu, man önskar att man hade tid att vara utomhus hela dagarna.

Jag behandlade oxå vår terass i lördags, det tar en del tid, men känns som nytt när det är gjort.

Spännande med nya projekt. Här hoppas jag vi hinner med våra staket i sommar.

fin vecka till dig.
-camilla :)

Villa Solgården sa...

Så bra att det finns en luktfri produkt! Vi har också flera trädäck...

Jättespännande vad det ska bli för projekt av brädorna!! Vi har hållt på för fullt med ett trädgårdsrum nu i helgen. :)

Sanna

alegni sa...

fy på dig, a-c, vet du inte att det är förbjudet i lag att säga a men inte b ;)
snygg färg är det hur som helst på brädorna!
här bakas det a-c:s snittar så det står härliga till idag. tre plåtar. och en fem äggs sockerkaka. det doftar ljuvligt i huset, kan jag lova :)
kramis

Limetwig sa...

Det är så fint med trä däck, vi har tradiga stenplattor som måste rensas på ogräs HELA sommaren! Så va glad du när du är färdig med ditt penslande för då är du färdig :)
Spännande med nytt projekt!
Ha det bäst! Åse

Lilith sa...

Ja, att behandla trä är verkligen tidskrävande... I sommar borde jag ge mig i kast med trädäcket på framsidan och bastutrappan (och dessutom trappan hemma hos mamma!), trädäcket hanns inte med ifjol och bastutrappan blev klar sent i höstas... Det är mycket som ska hinnas med den här tiden på året! Snyggt blev det i alla fall när du varit framme med penseln! :)
Ska bli spännande att se vad ni ska ha brädorna till...
Du undrade hur det gick med våra utemöbler. Här http://skogsdoft-havsbris.blogspot.com/2010/05/lite-ditt-och-datt.html kan du läsa mer om det. Vi fick alltså nya möbler, men än så länge har vi inte packat upp dem för vi vill inte de ska förstöras också... Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra med dem än, i värsta fall måste vi vänta med att packa upp och använda dem tills vi byggt det där lusthuset som står på önskelistan så de får tak över sig... Tills vidare får vi nöja oss med de gamla fula plastmöblerna, inte så kul men nöden har ingen lag! ;)

Sabina sa...

Jag har också det jobbet framför mig... att olja altanerna vid sommarstugan. Hade siktat in mig på helgen men det beror på om det regnar eller inte!

Vad hunden är för ras.. hihi... ser du inte? Självklart en pudel, hm... så ser en pudel ut som strövat i skogar och vatten en hel helg!

Jag gissar att brädorna blir ett garage, eller...?

Tulipa sa...

Vad duktig du är... Sånt är lite tråkigt arbete... Men fint blir det ju!!!

Sen kan man känna sig så nöjd så nöjd!

Kraam Mariette

Jenny sa...

Hej Vännen!
Visst är det typiskt att regnet kommer när man är inställd på att måla eller fixa ute..jag skulle gjort klart vårt staket igår men precis när jag gick ut med burk o pensel kom regnmolnen:(

Hmm, vad kan det vara för något ni ska bygga av brädorna?? (snygg grå färg)! Gissar oxå på en träkoja;)

Kraam Jenny

Stjärnor & Champagne sa...

Vad fint däcket blir...Som nytt som sagt....Hm undrar vad du skall ha dom gråmålade plankorna till? Nyfiken!!!/ Kramkram Anne

Preff sa...

Åh nu blir jag nyfiken vad dessa brädor ska hitta på. ;o) Samma sågning använder vi som fasadspöning. Superenkelt o fint blir det.
kram

Tigris Predikantan sa...

Undrar om det blir en vacker altan?
:)

Gugi sa...

Hujedamej...Trappan och terrassen borde målas hos oss också men jag drar mig... Ingen lätt göra precis!
Ser att du har använt en pensel med långt skaft... det vore säkert värt att pröva här med?

Kram Gugi

Lyckoslanten sa...

Oj så duktig du är med underhållningen! Innan vi byggde uterummet på vår terrass bakom huset var det ett himla sjå. Nu har vi en altan vid damm och lusthus och den får tydligen leva sitt eget liv. Spännande att se vad det blir av brädhögen där! Gissar att det blir något vid stranden! ♥

Annies Blå sa...

Smart med vattenbaserad luktfri oljebehandling. Det ska jag absolut skriva upp och försöka minnas tills vår framtida terrass ska behandlas! Spännande med brädhögen, ska bli kul att se vad de slutar som ;). /Annie

Kamomilla sa...

Dina fyndade foton var jättefina!!

Och jätteduktig har du varit med oljandet! Det blir nog verkligen skillnad..

Huset vid ån sa...

Så energisk o duktig du är, ser så fint ut! Lycka till med dina projekt....Kram Therese

Fröken Fräken sa...

Hm, jag ska nog se det så att det är tur att jag inte har trädgård. För hur skulle jag kunna hinna greja där OCKSÅ? Kan tänka mig att det är en hel del som måste stämma innan man kan olja in trädäcket.. ja, förutom att se till att man har en till ingång till huset. ;-D

Lina sa...

Hej!! Vilka fynd du gör i rivningshuset... :) Billigt och bra...

Åh vad du är duktig med altanen, det skulle jag också ha varit men av nån anledning så börjar det regna när jag ska göra nåt... Har faktiskt fått tummen ur och börjat måla stringhyllan jag fick av pappa...

Brädorna?? Hmmm, svårt att gissa sej till vad det ska bli!!

Kram*

Mille sa...

Men titta, vad smart att sätta en skaft på penseln. Jag står på alla fyra jag!!
Hur jobbigt som helst :(

Tack för tipset :)

Fru Venus sa...

Trädäck är så fint, och du har rätt gällande färgen, behöver inte vara mörkare! Vi har sol, hoppas den kommer vidare till er :-)

Lilja's Corner sa...

Jag vet! ;)

Vi borde väl också olja terassen, men just nu regnar det ner en massa pollen på den mest hela tiden! Tack för tipsen, har ju aldrig oljat en terass tidigare ;)

Smultronbo sa...

Jag oljade vår altan tidigare i våras och hoppade över "kvastskaftet" och stod istället vikt som en makaron, jag hade såååååådan träningsvärk de kommande dagarna :-)

Ha en underbar dag!
Camilla

Livet på Vestergård sa...

Oj, vi som just påbörjar vårt STORA altanbygge. Då vet man vad man har att ta itu med på vårarna. Nåja man får väl sitta och njuta där någon stund som belöning.
Ha en fin onsdagkväll!

Moster och jag sa...

Vi har också en ganska stor altan på villan så jag vet att det är jobbigt.
Men det blir så bra när det är gjort.
Spännande med brädorna...bara att vänta och se.

Emmas utsikt sa...

oj vad du har stått i. Måste säga jag blir nyfiken på vad de grå ska bli?

Själv gör vi ingenting med verandan i år. Vi orkar inte...hehe ting tar tid... det får bli nästa år, det går nog bra.

Kram
emma