lördag, maj 15, 2010

Grönt är skönt (förutom ogräs)

Visst var det underbart med 22 grader varmt i torsdags, men tänk i går då, när det var som varmast 28 grader!! Helt overkligt eftersom det inte är längesen alls som det snöade?!? Dottern och jag for iväg till närmaste större stad för lite shopping - gissa om det var svettigt och trångt, eftersom "alla" tydligen tagit ledigt igår och var ute på stan. Svårt att hitta parkering och köer överallt. Tacka vet jag att bo på landet, hihi! Vi gjorde åtminstone riktigt fina inköp (det mesta till dottern) och fyndade flera saker billigt och framför allt hade trevligt tillsammans, bara hon och jag :)

 

Nu växer det så det knakar! Jo, jag tyckte faktiskt att jag hörde lite ljud från mina lupiner och rosenbönor :) De övre bilderna är tagna nu på morgonen, de nedre bara ett och ett halvt dygn tidigare. Fantastiskt! De små skyltarna att skriva på med krita är nya för i år.

  

Växter som inte ställer så stora krav på sin omgivning passar mig bra! Vet inte vad dom heter, men jag gillar marktäckare som breder ut sig, dom är så bra för då hålls lite ogräs borta (och nej, jag har inte rensat rabatten ännu).

 
 

Häggarna har exploderat och blivit gröna på bara ett par dagar! Barnen är ute nästan hela dagarna och leker. I går var jag ute med Lillebror på trampolinen nästan till tio på kvällen och det var fortfarande skönt ute då. Tog en bildserie av honom då han hoppade och studsade, blev riktigt roliga bilder :)

 

Aaaaah! En hel lång fin lördag utan måsten, underbart!
Önskar er alla också en härlig dag!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! jag är på äg ut till trädgården, ja visst är det härligt när man vaknar oh det är så fint väder och man vet att man får göra vad man vill hela dagen utan en massa måsten! Ha det så skönt kram Vivi soltorp

Ann-Lis sa...

Jag va oxå till stan igår i värmen. Strövade ganska mycket ute i affärerna i Stenhaga. Försökte hitta nåt till skolavslutningen ..men nej...fanns så mycket annat att titta på. Plantagen o andra trevliga ställen till hemmet :) Ja, härligt med värme! Ska dra fram utemöblerna idag o plantera nå blommor till verandan. Ha det bra!

Älskade pion sa...

Har ni haft så varmt ni det har inte vi kan jag säga,men nu säger dom att värmen ska komma,hoppas.;)Det är härligt när det gror.Ha en skön dag. Kram Ulrika

Lina sa...

Åh vad härligt det låter med sol och värme... Här var det så dimmigt att man nästan inte såg grannhuset... Lättskötta växter är nåt för mej också... vad har du för marktäckare?? Tänkte skaffa mej sånna i sommar...

Hoppas att du får en lika fin dag idag, men skicka lite sol och värme till mej!!

Kram*

Annies Blå sa...

Hej! Ja visst är det underbart med denna värmebölja, även om den kom lite hastigt på. Jag också förundras från dag till dag hur mycket grönare det blir där ute, härligt! Men man får väl nog förbereda sig på att vilken dag som helst svänger vinden o så blir det isande kallt igen, men skönt med en lite försmak av sommaren :). Skön helg! /Annie

Kamomilla sa...

Idag har jag struntat i städ och röj-löftet jag gav i veckan och bara njutit av solen istället. :) Härligt!

Här knäpper det i tallarna! Kottarna som slår ut! knipp knipp knäpp...

House of Jammi - blogg och webshop sa...

Vilken underbar sommarvärme ni har! Här är det 8 grader och regn - och då bor jag ändå längst ner i söder. Trist.

Livet på Vestergård sa...

Jag tycker att naturen riktigt har exploderat under de här varma dagarna!
Tänkte samma tankar som dig i går ; vilken tur att man bor på landet. Som tur var hittade vi ganska snabbt det som dottern skulle ha, sen blev det snabbt hem igen.
I dag har vi varit med dotterns klass till Power Park.Vi vuxna satt mest i skuggan :)
Ha en skön kväll!

Monica sa...

Ja tacka vet jag landet jag också. Dagar som dessa med värme är butiksresor en plåga. Fina naturfoton, häggen hos oss har inte lika stora knoppar än.
Njut av helgen!

Fröken Fräken sa...

Jag var en sväng till lite affärer idag för att fylla på med färg, och här var inte en kotte i stan, alla verkar hänga i solstolar istället. Och jag håller med, det är helt otroligt vad det börjar växa nu när solen kom. Jag tyckte att jag kunde se hur löven liksom vecklade ut sig framför mina ögon. Härligt!

Jenny sa...

Hej Vännen!
Är inte alls avis på den där "högsommarvärmen" ni fått i Finland, nej då;) (speciellt inte som det regnat o varit grått här hela dan,hihi!)

Vad det spirar o gror i både din trädgård o i krukorna!

Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

Kraam Jenny

Anna - House Of Svea sa...

Hej!

Tack för din fina kommentar om min blogg, jag blir jätteglad! Ja visst har vi haft en underbar dag med massa sol och värme. Man blir ju bara så lycklig!

Kram

Anna