torsdag, januari 07, 2010

Större och mindre



Brrr! Kall, kallare, kallast är dagarna just nu! När jag ändå är inne på kyla och frost så kan jag visa några fler julklappar från senaste jul. Jag hade sån tur att jag fick två stycken vackra skålar, precis sådana jag önskat mig! Den mindre är en riktig Mariskooli från Iittala och den större kommer från en annan tillverkare, men ser exakt likadan ut. Verkligen kul att båda var frostvita, trots att jag fick dom från olika personer! Hade från tidigare två stycken klara skålar. Kanske man skulle bli samlare? Skulle inte tacka nej till en granatröd, grå eller lila heller ;) Jag gissar att ni kommer få se dessa skålar både en och flera gånger i framtida inlägg, med varierande innehåll.

I söndags började jag städa bort julen. Det blev ett tårfyllt farväl av granen för Lillebror... Först såg han att jag tagit bort pyntet. "Men mamma! Vad har du gjort? Sätt tillbaka sakerna nu med det samma!" Sedan märkte han att jag tänkte plocka sönder granen (vi har alltså en konstgjord), då ställde han sig bredbent med armarna utsträckta åt sidorna framför granen, för att skydda den. Det hela slutade med "Nu vill jag inte va med dej mera för du e dum!!". Ja usch, vilken hemsk mamma man är som inte vill ha julgranen kvar ända tills tjugondag knut... Men jag tog ju faktiskt in den redan till Lucia... Nåja, vi är vänner nu igen, allt är förlåtet :)

19 kommentarer:

Limetwig sa...

Har också blivit en "samlare" av dessa skålar... de är så tjusiga.

Ang. resa med tre barn i bilen, ett tips MUTOR/belöningar! Jag hade förberett små paket under resan tex ny bok, nytt spel, ritbok, pennor mm. de som fick + poäng när dagen slutade fick paket. Det gick över förrväntan bra. Många små pauser. Vi tänkte också ta husbil nästa gång... så vet man hur man ska bo i alla fall och bara det är ett äventyr. Tycker absolut att ni ska ta er till Danmark, där finns mycket kul att uppleva.
Den där butiken är det ingen som berättat om innan...hmm undrar varför? Jag ska dit ,helt klart!

Ha det bäst! Åse

I mitt hjärtehem sa...

Hej!
Har inte sett de frostade skålarna tidigare, jättefina! jag har faktiskt inte någon ittala skål ännu, men skulle gärna ha :0)

Vilka fina bilder du visar från skoterturen!!!

Kram åsa

Johi sa...

Kul att du hittade mig! :-) Ja, nu kan jag nog inte slita mig längre från dessa sociala nätverk *hihi*

Jag älskar frostat glas, superfint!

I maj ska jag bli.....fru!!!

Kramar

Vardagstugg sa...

ja våran lilla 8-månaders kille lär nog fundera var dom roliga bollarna och det konstiga "barret" ( också kontgjord gran) har tagit vägen! Det som har varit så kul att dundra in i med gåstolen..=) Imorgon blir det att packa ihop allt och upp med det på vindan till nästa år!

God fortsättning på det nya året!

Annelie

Sofie sa...

De frostade skålarna är så fina :) Har själv en röd och klar. Vilken tur att du fick två i olika storlek! Passar fint tillsammans.

Här har julen också packats ihop idag. Det är kul att ta fram julen men nästan lika kul att ta bort den... då vet man att man går mot ljusare tider :)

Zuzi sa...

lovely still life, thank you for your visit.

alegni sa...

som jag sa har jag börjat tycka mer och mer om de frostiga skålarna. jag tänkte faktiskt köpa en stor frostig före jul, men det fanns bara en kvar och det var ett litet skönhetsfel i den, så det blev en klar i stället. ärligt talat tycker jag den är nästan lite för stor för vårt lilla hus, men kanske den passar där ute i sommar ;)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Det bästa med julgranar är att de kommer igen. År efter år. Så han han något att se fram emot! :-)

Älskar dem skålarna. Har tre stycken själv (gröna och klar) och är grymt sugen på en i rosa.

Hoppas att du får en riktigt fin helg! Här är det kyla att vänta, gissar på att det är samma för er.

Må gott!

Soltorpsgarden sa...

Snyggt med dom frostiga, kul att du fick två i samma färg från olika personer! Ja dom är fina skålarna. Kram Vivi

Vekarus sa...

Ihana pikkuinen!

Meillä on oikea kuusi ja se pitäisi kuulemma säästää kesään asti, meinaavat kai istuttaa sen uudelleen :-)

Louise sa...

Här har du en till skålsamlare....men på min önskelista står en rosa just nu :O) De frostiga passar extra bra in i det rådande vädret tycker jag. Ha en skön fredag!

Ullis sa...

Snygga frostade skålar!
Tänkte dessutom tipsa om att den större har jag sett i rött och i genomskinligt glas på Prisma.
Trevligt veckoslut!

Ann-Lis sa...

Hahha...va gulligt av lillebror att vakta granen! Det är alltid lika för mej alla år. Efter nyår är jag så att säga "färdig" med julen. Det är mysigt före och kring juldagarna men sen är jag rätt nöjd att plocka bort julen igen. Vill ha ut det röda och in med ljust igen. Gardinerna byttes ut redan förra helgen, granen har fått stå kvar några dagar till men åker ut nu imorgon. Skönt att få det "normalt" igen i huset.

Skogsdoft & havsbris sa...

Vilket sammanträffande att du fick två stycken skålar av olika personer och båda skålarna råkade vara frostvita! Tomten hade hört vad du önskat dig, tydligen! ;) Och fina är de.
Själv har jag hela julköret kvar än och det får vara framme till nästa vecka. Kul att lillebror ville skydda granen, hihi!
Fina vinterbilder i förra inlägget, förresten! Det är verkligen vackert där ute nu, men liiite varmare kunde det gott bli tycker jag!
Ha en fin helg!

Lyckoslanten sa...

Men... va gulligt med Lillebror. Förstår honom så väl. De där frostiga skålarna är verkligen fina. Lite frost ute som inne. Ha en skön helg nu! ♥ Ann-Lis

Liljas Corner sa...

Det är ju inte allt för långt kvar till din födelsedag... :)

Ha en skojsig helg i vintervädret!

Noga Utvalt sa...

Hej!
Ja visst är dem fina dem där skålarna från Ittala! Skrållungen fick en sådan av våra grannar när hon föddes! Man kan använda dem till så mycket!
Hahaha samma reaktion blev det här hemma när granen plockades ner! Men hon var inte lika bestämd som lillebror i er familj!

Ha en fin fredagskväll och helg!
Kram nadja

Kamomilla sa...

Jag fick min första skooli före jul. jag har inte känt nån större lust att äga en för den känns så modern här, men nu när jag väl har en, så är jag jätteglad över den! :)Min är också frostigt vit..

Huset vid ån sa...

Vilka fina skålar du har...vad härligt du beskriver eran lilla "julgransplundring" jag riktigt ser er framför mig! Tur att ni är vänner igen...fniss! Trevlig Helg! Kramis Therese