måndag, december 14, 2009

Stillastående spark

 

I söndags var vi utomhus i några timmar, hela familjen. Det var verkligen skönt trots att det var lite kalla vindar. Stora barnen skrinnade nere på sjön och Lillebror och jag samlade ris att dekorera med. Vi gjorde en balkonglåda med enris och en med tallris. Storebror fick hjälpa mig att släpa ett bord till trappan som jag pyntade med granris och lyktor, men det blev inte klart så det visar jag senare. Här ser ni den gamla sparken, den fanns kvar i uthuset som blev rivet innan vi byggde vårt hus. Den är visst en sådan modell som användes när man fiskade på isen förr i tiden. Den är väldigt låååång! Tyvärr har den börjat gå sönder lite, hmmm... någon som lämnade kvar den i det blöta gräset i somras...? Den gamla tunnan är också en kvarlämning från gården, ringarna runtom den har hasat ned... Visst passar min lilla gran fint i tunnan?

 

På trappan står nu också en skruttig askhink med lock. I den förvarar jag olika marschaller och oljeljus för lyktorna, nära till hands så behöver man inte springa runt och leta.

 

Fantastiskt så fina gåvor man kan få av kreativa bloggare! Det egenhändigt tillverkade hjärtat fick jag för ett bra tag sedan från Erika i Det vita dårhuset och det hänger på väggen i köket. Mia i Galleri M&B har gjort ljusdekorationen, tändsticksasken och kortet till mig, tillsammans med en ljushållare från Madam Stoltz. Tack så väldans mycket, båda två!

12 kommentarer:

Kamomilla sa...

Den är fin den sparken! Har ni så starka isar redan att barnen kan skrinna?

Fina gåvor! jag fick också två paket på posten idag, oj vad glad jag blev!

Karlsebakken 37 sa...

Åh så fantastiska bilder!! Sparken är ju bara så söt! Smart också med hinken med marschaller, då är det ju så lätt att tända och göra mysigt lite när som helst.

Hoppas allt är bra med dig annars, tänker massor på dig nu eftersom jag har satt upp den söta struten jag fick i fjol. Skickar dagligen en liten tanke till dig! :)

Stor kram C

Liljas Corner sa...

Sparkaren ser mycket finare ut nu i ljuset och då det är lite snö på den ;) Granen ser jättesöt ut där i tunnan! Önskar att vi också hade en Hildas stuga!

Kris sa...

Va underbara gamla saker du plockat ihop! Snyggt och stämningsfullt.
Kul att ni kan skrinna. De började spruta vatten på våran skrinskoplan idag, har jag hört... hoppas att ungarna kan åka o skrinna snart!
Ha det så bra i vintervädret!
Kristina

Anonym sa...

Superfina fynd!

Känner igen tyget på kuddarna (?).. Är de sydda av kökshanddukar från Gripsholm månne? Fina!! Har en liknande idé som innefattar kökshanddukar, rutor, symaskin o.s.v... But since I´m not such a big fan av symaskin eller handarbete så har det liksom lämnat... Önskar jag vore mera taggad att ta tag i projektet. Kanske sen efter jul?

Åsa

Livet i träsket sa...

Så julfint och stämningsfullt du har det! Gillar verkligen ditt julpynt!
Kram
Kristina

alegni sa...

granen passar perfekt där i den gamla tunnan bredvid sparken.
och så himla söta dekorationer du fått av dina vänner.
det lät lite farligt med barn på isen så tunn som isen såg ut i skären i helgen, men nu fryser nog isen till ordentligt. igår hade vi -17,6 som värst. nu har vi "bara" -8. klä dig varmt när du kommer norrut imorgon :)
kram

Louise sa...

Såå fin spark! Och vad fina gåvor du har fått. Härligt med litet vinter - också här i söder. Ha en skön tisdag!

Livingroom sa...

Hejsan!
Fin sparkstötting.
Harmas över att man nuförtiden inte just jan åka på såna då de alltid sandar så mycket.
Vita hjärtat är jättegulligt . rött o vitt-Ilike!
Kram från mej,
Lotta

Livet på Vestergård sa...

Vad fint du har gjort ute! Granen passade riktigt bra i tunnan och sparken var superfin!
Vad bra ni har det som bor så att ni kan gå ut och skrinna.Kylan gör nog att det blir isar nu, men lite mera snö skulle inte vara dumt.
Ha det bra!

Jenny sa...

Vilken charmig gammal spark, tunnan passar bra där bredvid oxå:)

Söta presenter du fått från andra bloggisar, vad gulligt av dem!

Ha en bra dag!

kram Jenny

Unknown sa...

Hyvä idea laittaa ulkotulet kauniisti esille ja käden ulottuville. Kiitos vinkistä...täytyy etsiä jokin sopiva astia. Niin kauniita ovat vanha kelkka ja saavi. Ihanan näköistä. Itse en nyt ole jaksanut ideoida mitään enkä myöskään kuvata tai blogata. Ehkä se inspiraatio sieltä taas tulee...Mukavaa joulun odotusta. T.Elisabet