söndag, november 29, 2009

Första advent!

Hoppas ni alla haft en fin första advent! För mig har det varit en ganska hektig helg, jag började bli lite negativt stressad och det leder aldrig till nåt gott... Idag har jag stått och sålt på byns julbasar och loppis. Det gick inte så vidare bra, vet inte var allt folk höll hus? Men roligt var det ändå sist och slutligen även om jag inte var på bästa humör från början. Jag får liksom förra året tacka mina trevliga medförsäljare! Ett mysigt inslag på basaren var även då dottern och hennes kompisar lussade och sjöng för oss :)

 

Det fanns så mycket fint till salu på basaren! Jag tror nog att jag handlade för mer än jag sålde... Det blev en strut med hemgjord chokladkola, den ska jag inte öppna ännu, och ett fat med nötkolakakor (jag ringde efteråt och frågade försäljaren om receptet för dom var sååå goda!) och en jullimpa. Från ett loppisbord köpte jag en gammal kakform för endast två slantar! Från Mias bord valde jag en ljushållare för flaska som jag länge velat ha, samt en skylt att skriva på.



Här nedan ser ni en del av det jag sålde på mitt bord. Jag sålde även årets nya julkort och vykort som jag fotograferat till samma bokförlag som förra året. Eftersom jag inte hann fixa till så mycket själv så var både min mor och mormor så snälla och ställde upp med bidrag, tack så mycket!



Då jag kom hem var jag så trött, så trött och såg en hel massa som borde göras... Då beslöt jag mig för att släppa alla dom tankarna, bara vara en stund. Det gjorde gott, för lite senare tänkte jag att jag skulle hämta fram elljusstakarna och det ena ledde till det tredje, så till sist hade jag julpyntat hela köket! Flyttade nog om ljuslyktor, blomkrukor och pynt sisådär trehundrasexton gånger, men det är ju så kul! Ni känner väl igen er, vilken energi man plötsligt får när tankarna och idéerna väller fram ;) Så då gick jag upp i mitt pysselrum på övervåningen och bytte gardiner och lite annat också. Nu ser jag fram emot glöggkvällen som vi, ett gäng tjejer, ska ha hemma hos mig på torsdag kväll!
God start på den nya veckan alla raringar som kikar in här!

20 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Men vad du måste ha legat i och sytt! Verkligen fina julstrumpor.
Jag har inte varit på någon julmarknad i dag men däremot fick jag sitta och njuta av en fin julkonsert i kväll!
Ha en bra start på veckan!

Vitt för själen sa...

Å vilka fina strumpor!
& vilka fynd du gjorde =)
Må så gott/Sophia

alegni sa...

har du fått ta nätterna till hjälp för att få allt det där sytt? wow, allt är ju så fint, så fint, både det du sålt och köpt!
hoppas du kan varva ner lite nu när julmarknaden är överstökad.
ha en bra måndag. puss och kram.

Vform sa...

Tack snälla du för kortet jag fick igår!
Jättefint, bortsett från "det där" (harmligt)
Mycket folk och ganska bra försäljning på Stundars!
Fina saker du gjort och köpt :)
Ha en bra vecka! V.

Sanna sa...

Oj vilka fina strumpor du sytt!Jättefina saker du köpt också. Jag känner också att jag ligger lite efter i att tex köpa julklappar och julkorten har jag inte ens börjat med..
Har du något bra julrecept så snälla, det skulle vara kul om du kunde dela med dig av det. :) Jag borde hitta på något till tex barnens dagistanter och då kunde det vara bra med något hemlagat.
Ha en bra ny vecka du med!
Kram Sanna

Signe 1 sa...

Men vad hjälp vad duktig du är på att sy!! Jag själv är usel på sånt...suck!!

Hoppas du får en fin dag, kram Sofia

Galleri MochB sa...

Så mycket fint du köpte ;O) Ser också fram emot glöggkvällen. Alltid kul med lite tjejsnack...

Jenny sa...

Hej Anne-Christine!
Vad fina saker du sålde och köpte på basaren:)

Jag stod med en kompis på loppis i lördags o försökte bli av med gamla grejer. Där var det oxå lugnt..vi fick inte sålt så mycket som vi hade hoppats..

Ha en toppenvecka!

kram Jenny

S o F sa...

Så klokt av dig A-C att söka stillheten när du kände att det blev för mycket.

Då får man chans att hämta andan, landa i nuet och det brukar också medföra att man får energi igen - och kreativiteten vaknar.

Ha en fin vecka!

Lyckoslanten sa...

Där märker jag att jag borde ha varit och då skulle jag ju ha köpt något av er en och annan bloggare. Det ordnades flera julmarknader och evenemang, så folket räcker inte till. En bra sak är att dina fina produkter inte möglar! Hoppas du hinner få allt klart till glöggkvällen din!

Anonym sa...

Tack själv för igår det kunde ju ha varit mera folk men vi fick ju dagen att gå i alla fall . Nu är gardinstängerna oppe så fårse vad nästa projekt blir. Ha en fortsatt bra vecka säger släktingen andra sidan vägen.

Anonym sa...

Glöggkväll låter härligt! Tar väl kål på vilken stress som helst?

Fina fynd och gulliga strumpor!

Åsa

Livet på Vestergård sa...

Nej, Lotta kan jag nog aldrig mäta mig med. Men TACK, det var en otroligt fin komplimang :)

Louise sa...

Så mycket fint du har köpt! Ha en trevlig glöggkväll i torsdag!!

Lena sa...

Vilka fina strumpor! Och vilka fynd du gjort!

Kram, Lena

Liljas Corner sa...

Vicken fin kuliss dom hade i delfinariet! Kan riktigt se Affes min då delfinerna kommer :) Och va lyx att va så få där!

Synd att jag inte hann komma på er basar, men jag har också varit såå trött och stressad. Nu borde det bli lite lugnare, på hemmafronten i alla fall, så kanske man hinner ta det lite lugnt före jul.

Hoppas vi ses snart! Vi hörs!

Liljas Corner sa...

Va mycket saker du hade på bordet i alla fall, ser det ut som. Dom rödrutiga påsarna är jättesöta!

Skogsdoft & havsbris sa...

Vad synd att det inte gick så bra med försäljningen, sånt är ju trist när man stressat och legat i för att hinna få allt klart. Men fina fynd gjorde du i alla fall! :)
Kikade på dina julkort från förra året, de var ju jättebra! :) Kan verkligen förstå att de ville anlita dig i år också.
Låter mysigt med glöggkväll!
Ha en fin advent och 1:a december! :)

Sabina sa...

Vilka fynd du gjort, och nog har du haft massor med jobb att få gjort alla sakerna du själv sålde! Synd att det inte var mera folk i farten. Hoppas du får en bra start på december!
Kram Sabina

Tre rum sa...

Jag skulle absolut köpt av dina fina strumpor om jag besökt den marknaden!Jag förstår att det känns motigt att inte få sålt så mycket men nu har du ju massor med fina julklappar!