måndag, november 16, 2009

Julen smyger sig på

 

Hallå där ute i kojor och slott! Det svartvita textilinköpet som jag nämnde i förra inlägget var det här täcket, eller kvilten om man vill ha ett tjusigare namn, från Jysk. Ena sidan är blommig och den andra randig, vilket jag tycker gör sig bra mot både gardinerna och kuddarna. Dessutom skönt att dra över sig på kvällarna :) Det övriga jag köpte var några naturvita badhanddukar för halva priset och en sak till som jag inte bestämt mig om jag ska behålla eller skicka med tomten till annan ägare. Men hoppsan, vad skymtar där i vänstra kanten för "taggar"...?

 

Jo, visst är det fönsterstjärnorna! Kunde inte låta bli, det är ju så väldans mysigt... Och den observante kanske märker att jag har surprise surprise flyttat på det vita skåpet. Många av er har säkert det här numret av Lantliv - jag måste erkänna att det är första gången jag har köpt den här tidningen (!) - och visst är det alldeles sprängfyllt med vackra inspirerande bilder! Numera kikar jag alltid efter vem som gjort de olika reportagen, ofta är det namn man känner igen. Kul var det att se ett reportage här ifrån Österbotten, hemma hos Caisa K! Jag fick syn på en kudde som jag blev väldigt förtjust i, den skulle ju vara helt perfekt! Några förslag på liknande här i Finland, eller möjligen postorder?

 

I kväll har jag sytt julgardiner till köket och det kommer bli så bra så! Hmmm... det är fjärde julen vi bor i huset och jag har haft lika många olika julgardiner, men dessa tror jag faktiskt kommer hänga med i flera år ;) I nästa inlägg ska jag visa lite enkelt julpynt jag har gjort och komma med ännu ett erkännande (!) Till sist: Dumma dumma kattskrälle!! Mmmm... på mitt nymålade skåp... Så nu blir det ännu en strykning och ännu en dag innan jag kan ställa det på plats :(



20 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Så härligt och stämningsfullt. Snygga gardiner. Skrattade gott åt kattens upptåg. De är härliga de små djuren. Vill så gärna vara med. :)

Emma

Louise sa...

Dina inlägg är så fräscha, intressanta att läsa helt enkelt då språket flyter och bilderna är stiliga!!

Liljas Corner sa...

Men Nelson då! *fniss* (kunde inte låta bli, även om jag förstår att det är jobbigt!)
Det skulle nog kunna smyga in lite jul här också, men det krävs några shoppingrundor först. Allra helst några nya soffor att piffa med fina kuddar ;) Din svartrutiga kudde är skitsnygg!
Jag är helt förälskad i stolen som finns på Lantlivs omslag och modellens kläder!

alegni sa...

jag kan tänka mig att nelson inte var riktigt poppis igår efter det konststycket. nå, det blir bara hållbara med en strykning till ;)
det är så SNYGGT med vita stjärnor i fönstret. jag köpte röda förra året för att matcha mattan. tror nog de får hänga med ännu i år trots att de lyser upp dåligt. vi får se...
have a nice tuesday!

Anonym sa...

Oj då.. De hittar minsann på ett och annat dessa husdjur. Men för det mesta är de ju ändå helmysiga :)

Vita stjärnor är ett måste till julen! Superfint!

Jysk överraskar ibland. Man kan hitta riktigt fina saker där.

Angående kuddar måste jag bara tipsa om Johanna Högvägs kollektion Thekla. Ursnygga enligt mej! Har lite hoppats att de skulle komma ut i rött nu till julen..

Åsa

Skogsdoft & havsbris sa...

Det ser så mysigt ut hemma hos dig! Såna härliga kuddar och det nya täcket är verkligen snyggt! Hm, kanske jag borde ta en sväng till Jysk någon dag? Det är faktiskt länge sen jag var dit sist...
Oj, har du faktiskt klarat dig utan att köpa Lantliv ända tills nu?! Förr var jag inte så där alldeles förtjust i den tidningen, men förra sommaren när jag skulle ha lämplig stuglitteratur fastnade jag för tidningen och har inte kunnat slita mig sen dess... Hihi! :) De har verkligen fina bilder i tidningen, och så blev man sugen på att testa alla läckra recept... Verkligen kul med ett reportage från kära Österbotten! Hoppas det blir mer sånt framöver, det är roligt att vårt lilla land får vara med på ett hörn också! Kudden du visar på bilden är jättesnygg, har tyvärr inte sett några liknande här...
Kan tänka mig att du inte blev särskilt glad åt tassavtrycken på ditt nymålade skåp! Katter kan verkligen ställa till det ibland de... En här i byn berättade att deras katt ställt till det när de höll på med både trappan till vinden och ner till källaren, så nu har de tassavtryck förevigade där...

Anonym sa...

Hej på dig,
håller med om att det är lite extra kul att läsa rep. där man känner igen människorna från bloggvärlden :)

Åhh... mys, du har tagit fram stjärnorna, såå mysigt! Stjärnorna är mitt absoluta favoritpynt tror jag, de skapar sån stämning!

Kudden du visar är riktigt julig! Tyckte dom hade såna fina inspirationskollage i senaste nummer, både kläder som inredning var föll mig i smaken.

Hos Lundagård finns en kudde som lite liknar den du visar. Den heter Maria och är av märket lyckoboda och om int jag misstar mig så är det några tjejer här i österbotten som designat dom.
Här är länk:
http://www.lundagard.fi/webshop/

trevlig kväll!

Huset vid ån sa...

Åh, Så smakfullt o fint du har...Kramis Therese

Livet på Vestergård sa...

Visst är det mysigt med stjärnorna! Till nästa helg ska jag sätta upp mina. Men vilken busig katt...
Du får visa oss köksgardinerna *nyfiken* när du har dem klara ! Ha en skön kväll!

Lyckoslanten sa...

Nu längtar jag mycket tills man får upp alla stjärnor och stakar i fönstren! Den där Lantliv tog jag mig tid att läsa i går kväll (den har legat här närapå oläst) på sängkanten och se då såg jag ju tack vare dig reportaget om Caisa K. :o)

Jenny sa...

Hej A-C!
Nej men Nelson då din lilla busunge, inte ska du väl gå på mattes nymålade skåp!!;)

Vilka fina kuddar o kviltar, det ser riktigt mysigt o ombonat ut i ert vardagsrum o vad sugen jag blev på att hänga upp stjärnor nu;)

Ha det gott,

Kram Jenny

Fröken Fräken sa...

Åh så mysigt! Jag tycker inte att det var för mycket julkänsla redan nu på något sätt. Kändes bara välkomnande!! Och jag har en känsla av att det inte kommer att dröja länge innan mina pappstjärnor kommer upp, de är ju min favorit bland alla jul...vintergrejer!

Näe, jag kan inte heller pyssla på kommando eller om det ska vara klart en visst tidpunkt. Jag vill känna mig helt fri och gå på känslan ;-) Och det känns bra att inte behöva styras av någon annan!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

vilken liten buskatt!! Nyfiken??:))

Så mysigt du har det, härligt att pyssla inför julen..fina tyger du valt!!

Kramis

Vecka - Vecka sa...

Vad mysigt och juligt! Är lite besviken på min omgivning. Inte någo jul någonstans! (här i knutarna alltså..) vi satt lite lampor runt terasstaketet på helgen, men vi är säkert dom enda i byn..

Jag har så mycket att göra nu, så hinner inte få upp mera.. annars skulle det nog börja bli lite juligare här..

Kram, Lotta

Villa Humlebo sa...

Hej!
Visst är det mysigt med julen, och klart att man vill tjuvstarta lite. Igår talade jag om för mannen att vi ska roa oss med att tvätta fönster till helgen!

Ha det gott! Mia

Jessica sa...

Hej,
ser jättemysigt ut i med stjärnorna i fönstret! Snygga gardiner å kuddar också.

Hm, så du fick lite extra målarjobb? De är för gulliga de där husdjuren :)

Har inte hunnit med bloggandet sista veckorna, så nu läser jag igen på alla favvobloggar.

Må gott,
kram
Jessica

Dona blogg sa...

Det är så mysigt och ombonat hos dig! Härligt med all textil. Qvilten är hur fin som helst - för att inte tala om kuddarna i förra inlägget.
Och nu blir jag supernyfiken på julgardinerna...

Ha en fin dag!
/P

Mia sa...

Så mysigt ni har de!

mille sa...

Vad är det för en fin lykta jag skymtar där bak??

mille sa...

Men det är ju det det är. En fågelbur, och i den har du satt en ljusslinga... så fiffigt och SNYGGT!!