onsdag, november 18, 2009

Patina

 
 

När nånting riktigt fint visas av en bloggare så sprider det sig som en löpeld, visst har ni märkt det? Meeeen... jag tror nog att jag är sist ut av alla att göra såna här juldekorationer av gamla lerkrukor, mossa och ljus! Det var ju liksom fjolårets fluga, hehe! Hur som helst, krukorna hittade jag ute i Hildas stuga på gården så de är "äkta gamla", jag har alltså inte påskyndat patinan genom att fixa till den själv. För att det ska kännas tryggare att elda med mossa runt så använde jag små ljusglas med värmeljus i. Då var det ju det där erkännandet jag skulle göra... Ehumm, jo, i år är det första gången ever som jag tagit in mossa och lingonris för att dekorera med! Det blev till att googla lite (tex här) för att jag skulle lära mig något om skötseln ;)

Nu är alltså min femdagars ledighet slut och som vanligt när jag har extra ledigt så planerar jag in maaaassor som jag ska göra - och det ska gå lätt som en dans, naturligtvis :) Nåja, så ser ju inte verkligheten ut, då det är vardag med alla dess vardagliga sysslor och det är så lätt att bara se det man inte gjort. Så för att jag själv ska må bättre och vara nöjdare så här i efterhand, ska jag lista vad jag gjort under de fem dagarna!
* Målat ett skåp, fyra gånger - Ordnat om lite i vardagsrummet - Tillverkat och börjat ställa fram lite julpynt - Sytt fyra kuddar - Börjat sy en beställning på fyra dekorerade örngott - Sytt julgardiner till köket - Varit hemma hos en familj på kaffe på lördag kväll (vi bjöd oss själva!) - Varit till stan och handlat de första julklapparna - Träffat en bloggkompis - Varit hemma hos en tjej på ljusparty i deras nya fina hem - Tvättat undan berget av smutsiga kläder - Varit på massage - Och så klart en hel massa annat. *  Så ingen anledning att vara missnöjd alltså :D Fast nu lär det dröja länge innan jag har sånt här flyt igen... Nästa vecka blir minst sagt späckad, berättar mer senare. See ya!


20 kommentarer:

alegni sa...

jisses, vilken massa du hunnit med på några dagar! tänk, om alla var lika driftiga som du, skulle världen se helt annorlunda ut :)
tack för länken. ska kolla den direkt efter att jag avslutat den här kommentaren.
så fint det blev med krukorna. det känns säkert tryggt med glas runt ljusen. du har de mest lysande idéer, du!
försök stå ut på jobbet efter all fritid! kramis

Kamomilla sa...

Fint med patinan och det bästa är när den är äkta!
5 dagar ledigt? Oj det skulle smaka det...

mitt skärgårdsliv sa...

Men oj så mycket du hunnit med :) Krukorna är jätte fina, i helgen ska mossan in här i huset :) Ha det bra!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Oj så mycket du har hunnit med. Skönt!

Och så fint det blev med krukorna, mossan och ljusen. Har aldrig själv gjort det så du är inte sist... :-)

Ha det fint!

Kris sa...

Snyggt!
Och duktig har du varit också!!
Så nukan du åka till jobbet och vila dig då ;)
Kram Kristina

hjärtehem sa...

Hej! Vad snart att sätta ljusen i små glas, jag hade med blockljus förra året men jag var mest bara orolig hela tiden de var tända :0)

Ja du hallen...hade jag inte tagit hand om det själv så hade det aldrig blivit av, har en man som är helt ointresserad av hemmets inredning! Hade tänkt börja ikväll men har precis varit o tagit influensasprutan och tycker att dt kan vara skäl nog till att ligga i soffan *hihi*

Gillar dina kuddar i förra inlägget!

var rädd om dig, kram åsa

Louise sa...

Effektiv till tusen!! Krukorna är snygga!

Galleri MochB sa...

Snyggt! Jag älskar de där gamla patinerade krukorna! och bättre sent än aldrig eller hur var det nu... ;O)

Lantliv i Norregård sa...

Oj, du är flitig du!! Vad skönt att ha ledigt i 5 dagar!! Skulle vilja vara ledig hela december och bara pyssla!! Dina krukor är så fina & äkta!!
Kram Malin

Livet på Vestergård sa...

Fint med äkta patina!
Det kan vara bra det där att påminna sig själv om att man faktiskt har gjort en hel del, och inte bara tänka på allt man inte hunnit med.
Ha det bra i jobbet nu!

Lyktor och Tyg sa...

Det är så fint, jag hade glömt denna idé. Tack jag kanske dekorera mitt utställningsbord med såna krukor.
kram Kristina

Snuttan sa...

Såå fint det var.
Kram
Åsa

Hanna sa...

Men herre jee...som min mor brukar säga :P
Du har ju hunnit med massor!!
Avundsjuk blir jag... önskar jag kunde ta mig i kragen oxå :S

Nä, du är faktiskt inte sist... iförsig har jag haft mossa i lerkrukor, fast utan ljus... o nu har jag mossa i zinkkruka, med kronljus... Men det är just detdär med brandrisken, jag törs knappt tända ljuset! Smart med ljuskopparna! Kanske härmas... :P

Ha d gott!
kram Hanna

Anonym sa...

Det var inte lite det...

Vackert med ljus i krukorna. Tror jag stjäl idén. Får jag det?

Ha det bra!

Åsa

Lyckoslanten sa...

Va fint med mossa och ljus i de där naturligt åldrade krukorna. Ja, du får sannerligen vara nöjd med dina lediga dagar. Det skulle inte sitta helt fel innan det tjocknar till rejält på jobbfronten. Ha det bäst!

Tre rum sa...

Smart att sätta ljusen innanför glas.Kan nämligen erkänna att jag nästan eldat upp våran trappa för nåt år sen.Så nu är jag portad av mannen att göra vackra arrangemang av mossa och ljus.
Kanske bäst så...
trevligt veckoslut.
T.Gredelin

Lilja's Corner sa...

Jag tror jag skulle ha svårt att uträtta sådär mycket på fem dagar, så du ska nog ha en stor applåd! :)
Va fint med mosskrukorna (och du är faktiskt bara nästsist - jag har inte fixat såna ännu...)

elisabet sa...

Kaikki patina on aina ihanaa. Minä ainakin olen sellainen ns. vanhahullu. Kauniit ruukut, niissä on sitä jotain, vanhaa henkeä. Ha bra
H. Elisabet

Käranån sa...

Oj, va du har hunnit med mycket! Jättefina krukor och bra ide´ att ha glas för ljusen när det är mossa runt.

purple area sa...

Fint med ljusen i krukorna, kul idé!