måndag, oktober 05, 2009

Många järn i elden

 

Ett par pausbilder från mig medan jag laddar för nya och intressanta inlägg. För tillfället känner jag mest för att "vara huslig" - jag trivs bäst om jag har ordning och reda omkring mig och nu har jag tid att ta hand om ett som annat i lugn och ro. Eldar en brasa i kaminen under tiden, tar en kaffepaus, leker en stund med Lillebror. Även om jag är en social person som gärna träffar folk, så är jag samtidigt en riktig hemmakatt :)

Det har varit fullt upp ända sedan i torsdags. Vi har firat svärmors/farmors 60-årsdag och det innebar förstås en hel del förberedelser. Mitt standardbidrag till liknande fester är att baka småbröd. Vi var även fyra damer hemma hos oss på festdagens morgon och gjorde ett par hundra smörgåsar med lax och grillat kött :) En "dagstidning" med blandade foton och humoristiska texter som handlar om jubilaren har jag också framställt med hjälp av hennes syster och en annan svärdotter. På hemmafronten har mannen och jag gjutit en mur vid framsidan av huset - det känns i musklerna nu att man skyfflat sand och skottat cement, det gick åt ungefär en kubik (1000 liter)! Jag fick äntligen en liten dejt med mannen i form av ett biobesök (efter fjorton år och tre barn har man kanske inte så höga krav...) och barnens farbror och "faster" var barnvakter, det tackar vi för! Helgen avslutade vi med att hela familjen åka och äta till en pizzeria och sedan slappa i soffan. Som ni förstår har jag inte haft tid med något inlägg här ;)

23 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Ser att du haft fullt upp! Du får passa på att ta igen dig nu och mysa på hemmafronten. Ha en bra måndag!

alegni sa...

jo a-c, ibland måste man ta hand om sina nära o kära o strunta i sina bloggvänner ett tag ;)
grymt flitiga har ni varit! ska bli intressant att se muren. när får vi se bilder?
ha det gott i höststormen!
kramis

alegni sa...

till våren?!? har jag inte sagt att mitt tålamod inte är så vältränat än ;)

Sabina sa...

Jag håller med alegni att man ska strunta i sina bloggvänner när man har viktigare saker med nära och kära! Men kul att du är tillbaka igen! :)
Nu skiner solen här - varierande minsann - så nu ska jag också försöka vara flitig och få någonting gjort!
Ha en bra dag!
Kram.

Huset vid ån sa...

Jag förstår om du har haft fullt upp...man ska göra det man känner för! Må så gott! kramis Therese

Ewas Shabby Chic sa...

Hej Du gör rätt i att ta en paus i bloggandet och vara med dina nära och kära .Familjen är viktigast och vi finns kvar här ;).Vilket jobb att gjuta mur ,Mysigt med bio på tu man hand .ja det är inte ofta man gör såna saker tillsammans
Kram Ewa

Älskade pion sa...

Mycket och gjort i helgen förstår jag. ;)Härligt att få komma på ett biobesök med mannen,det var typ hundra år sedan vi var på bio själva. :)Ha en bra start på veckan. kramar Ulrika

Lilja's Corner sa...

Hoppsan, vi har totalt missat 60-års dagen! Det var ju synd, då dom alltid firar J...
Fullt upp har ni då haft! Jaa, hmm, nästa helg har vi inga planer och J har ingen dejour. Kanske ska vi ta och komma söderut då? Sku va roligt att se muren!

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!
Oj du har haft att göra i helgen!

Hoppas jubilaren blev nöjd med firandet, vad kul att ni gjorde en "tidning" om henne:)

Är oxå en riktig hemmakatt!

Ha en bra vecka,

Kramis Jenny

Signe 1 sa...

Ja ibland så man sätta bloggen åt sidan då det finns annat som känns mer prioriterat, som ens familj typ:-)! Må gott!

Johanna sa...

Ni har verkligen haft fullt upp de senaste dagarna! Biobesök på tu man hand låter ju hur mysigt som helst:o)

Ha en trevlig vecka!

Lyckoslanten sa...

Jag beundrar dig att du alls hinner dela med dig här i bloggen. Undrar om jag hade hunnit det när mina barn var små, men då fanns nog inga bloggar heller. :o) Ibland får man stanna upp och vänta på sin själ, som det heter. Ha det gott i veckan!

Clarice sa...

Det är ju precis så som det är. Vardagens små bestyr upptar ens tid. Visst är det så härligt! Då är det skönt när lagom är bäst och det inte finns en massa måsten som bör göras. Som att man lägger ett inlägg fast man inte har tid utan bara för att man MÅSTE.

Inredningsfrun sa...

Hej, hej kära du!!!

Vilken ära att få vara med i din vackra blogg med eget recept å allt - kul!! Hoppas att både du och dina läsare gillade mitt lilla egna "hitte-på"-recept :-).

Angående kameran så använder jag bara en vanlig digitalkamera (Canon Ixus, 10 megapixlar). Jag önskar mig dock en systemkamera så att jag kan ta bilder på det sättet som jag skulle vilja!!

Massor av kramar till dig från mig

// Inredningsfrun

Mymlan sa...

Ser ut som ni har kost er masse i helga :)

Kamomilla sa...

Alldeles rätt att satsa på annat mellan varven!

Tulipa sa...

Jösses, det var fullt upp. Kanske bäst att inte tänka blogg då...

Hoppas svärmor blev nöjd..kan inte tänka mig nåt annat förstås!

Kram Mariette

Louise sa...

Så är det ju - ibland kommer det mycket annat man måste hinna med än att sitta framför datorn ;O)
Ser fram emot att få se muren...

Galleri MochB sa...

Den där muren lät spännande! Bilder önskas :O)

MiaMaria sa...

Hejsan!

HA en sköm paus...det behövs iemmelanåt...för att tanka energi...
Härliga foton...

Och en massa har gjort låter spännande med muren....

HA det så gott!
MiaMaria

Lilith sa...

Ibland är det helt rätt att vara lite huslig mellan varven och ta det lite lugnt. Bloggen finns nog kvar sen när man har tid!
Biobesök är inte illa det heller, det är ju hur mysigt som helst det! Vi gick också på bio i helgen, hade gratisbiljetter som vi passade på att utnyttja. Vad såg ni för film? För vår del blev det "Flickan som lekte med elden", den var riktigt bra!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Låter onekligen som ni har haft det fullt upp. Då kan man behöva ta det lite lugnt ett tag och njuta hemma.

Hoppas du har haft en fin dag. Må gott!

Fröken Fräken sa...

Fullt upp verkar bara vara förnamnet! Fixa alla de där smörgåsarna borde ju gett tränngsvärk i armen? Jag har en teori om att samtidigt som solljuset försvinner allt mer så försvinner tiden i samma mörka hål... jag hinner ju inget!

Tack för de fina orden i samband med mitt "I did it my way"-inlägg! Hellre färre bloggbesökare men med kvalitet, och som man har riktigt utbyte med, än att bara satsa på så många besökare som möjligt! Jag kan ju inte vara "gulligullig" men jag bryr mig på andra sätt :-)