tisdag, oktober 06, 2009

Dag fylld av gott sällskap och gott i frysen!

 

Hej på er! Kan inte låta bli att skriva ner några ord om min dag - ofta är det ju kul att läsa bakåt för en själv också. På förmiddagen var jag på massage till min mamma. Hon går just nu en kurs för att lära sig mer och ville ha en "försökskanin", inte mig emot :) Annars har hon en mottagning med medicinsk laserbehandling, något jag verkligen av egen erfarenhet varmt kan rekommendera. Här kan du läsa lite om vad som kan behandlas med hjälp av laser. Om du bor i närheten och är intresserad så förmedlar jag gärna hennes kontaktuppgifter, bara skicka mig ett mail.

På eftermiddagen fick jag besök av vännen Å och hennes två barn. Alltid lika trevligt och det var förresten av henne jag fick den hängande lyktan som jag visade förra veckan! Nå, vad menas då med bullarna på bilderna? Jag fick ett sms på eftermiddagen av vännen V som undrade om jag hade lust att baka bullar på kvällen? Det var verkligen en toppenidé! Jättekul att ha sällskap och samtidigt göra nåt "nyttigt". Vi prövade på att göra kransar, dom blev stooooora, nästan som en hel plåt! Det blev också ett par plåtar med vanliga kanelbullar. Barnen lekte så bra tillsammans under tiden. Gissa om det doftar gott hemma hos oss nu ;) Det här måste vi göra om V - men nästa gång försöker vi väl oss på matbröd?

PS. Ifall någon undrar: vi gjorde vanlig bulldeg, kavlade ut, fyllde med smör-kanel-farin, rullade ihop och fäste ihop kortändorna så det blev en krans. Sedan klippte vi hack 2/3 delar in från yttre kanten. lät jäsa, penslade med ägg och strödde på pärlsocker. Av en halvlitersdeg kan man göra tre kransar (vi gjorde två, därför blev dom så stora)


19 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Gud vad gott, ser underbart ut. Måste baka känner jag. Vilken härlig dag du har haft...

Kram Anne

Anonym sa...

Hej!
Yes!Detdär gör vi om, hos mej nästa gång och då blir det bröd!
Tack för ikväll vännen!
V.

Jessica sa...

Hej,
vad det såg gott ut!
Å vilken bra idé att baka tillsammans, blir lite roligare då!

Ha det gott,
kram
Jessica

Lyckoslanten sa...

Vilken trevlig grej att baka ihop och gott ser det ut! Nu äntligen kom jag på vem du är på riktigt även om jag har träffat dig. Jag menar jag känner ju din faster! Tror nästan att vi hade nåt luciajubileum när du var lucia. Men man är litet senil och trög ibland... :o) Ha en bra dag!

Liljas Corner sa...

Det där lät ju så enkelt att t.o.m. jag skulle klara av det. Vilken bra idé att baka tillsammans, säkert mycket roligare så!

Noga Utvalt sa...

Åhh vad fikasugen jag blir!!
Det är fantastiskt gott med nybakat vetebröd!

Ha en fin lill-lördag!

Kram Nadja

Livet på Vestergård sa...

Mmm... vad det ser gott ut! Vilken bra ide´att baka tillsammans!
Ha det bra !

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!

Mmm vad gott det där ser ut! Speciellt som jag går på diet o bara äter nyttigt, hihi! Ja, att titta ger ju inga kalorier iaf;)

Både min pappa och syster jobbar som massörer men jag är så kittlig så jag kan aldrig ta några behandlingar, hihi!

Ha en bra dag!

kram Jenny

Älskade pion sa...

Vilken härlig ide att gå ihop och baka,allt blir så mycket roligare då.Vad skönt med lite massage,det behöver man ibland. ha en skön dag. Kramar Ulrika

Livingroom sa...

Kul att baka ihop. Har provat på att var med i sk matlag. Dvs man samlas flera tillsammans och gör stora satser mat som man sed delar och alla tar med sej hem till frysen. Var jätte kul.
Men..blev sugen på bulla nu. Köpte docl äppelpaj till jobbet och nu får det bli kaffe och äppelpaj i stället.
Kram
Lotta

Hanna sa...

Åhh, va gott det såg ut!!
Tur att maken har bakat bullar så vi oxå har lite i frysen... Bra med kalas ibland, så man fyller på frysen med en massa gott :D Själv gjorde jag syltgrottor, och justja tårtan! den måste ätas upp, hihi!

Vad skönt med massage! Vilken tur du har som har en mamma som kan det där!

Ha d gott!
Kram Hanna

alegni sa...

vad lyxigt du har det som har egen massör! o vilken rolig idé att baka tillsammans med någon. då blir ju allt dubbelt så roligt o säkert dubbelt så gott :)
kram

Unknown sa...

Jaa nytkö vasta tiedät, luulin että tiesit jo aiemmin. Olen kyllä tunnistanut sinun sivusi jo jokin aika sitten. Joku kertoi töissä...Mukava seurata blogiasi. Sinulla on niin kaunis koti ja kuviasi on ilo katsella. Ha så bra
H. Elisabet(Mari)

Galleri MochB sa...

Vilken kul ide att baka tillsammans :O) Och ser superduper gott ut!

Fröken Fräken sa...

Tänk om mitt "nya" kök skulle få mig inspirerad till att baka härliga kransar..? Jag är helt klart bättre på att äta smaskiga bullar än att baka dem... ;-)

Jamen, stråveck, kan man annat än att älska sådana? Så enkelt, men ändå så effektfullt. Bra sätt att piffa upp enfärgat när man inte vill ha något mönstrat.

Hem och Harmoni Marie sa...

Mums, så gott. Jag har aldrig gjort en sån krans men det kanske är dags att prova.

Och visst såg jag ditt fina brev du hittade, så himla kul att ha en sådan skatt hemma.

Ha det gott, kram Maire
Och tack för att du är så snäll och tittar förbi hos mig...

Nyckelpigan sa...

så fantastiskt gott brödet ser ut!! och nu gav du mig kransar! tack för det!! ha en bra dag - kram

Nyckelpigan sa...

hej igen!! ser att jag skrev fel - skulle ju vara - du gav mig ett bra tips på hur jag kan göra kransar!!!

Anonym sa...

I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was wondering what all is needed to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty
penny? I'm not very internet savvy so I'm not 100% sure.
Any tips or advice would be greatly appreciated. Many thanks

Feel free to visit my blog - lauderair