fredag, september 11, 2009

Piedestal-makeover

 
 
o
Hej alla godingar och trogna besökare! Idag är det fredag igen - själv tycker jag att veckorna mest bara består av måndagar och fredagar! Innan jag for iväg till jobbet igår eftermiddag så bara kröp det i mig att få pyssla med något. Halv elva kvällen innan jag kom plötsligt på, att jag hade en svarvad liten blompiedestal i förrådet. Hastigt ut och grävde i lådorna och så hittade jag den, men foten hade lossnat från plattan så det blev till att börja med att limma. Igår tog jag fram sprayburkarna för att shabba lite :)
 ~
Här kommer mina bästa "snabb-shabba" tips! Slipa av föremålet lite lätt. Var utomhus då du sprayar och lägg föremålet på en liten skivbit eller liknande så kan du bära in det för torkning. Använd engångshandskar och skaka burken väl innan du börjar. Jag drog på ett lager matt svart och (nästan) två lager matt vit, om man vill ha föremålet ännu vitare gör man ett lager till. När det torkat så slipar man lätt med ett fint sandpapper (240) på kanter och ställen man vill framhäva, där det naturligt skulle bli slitet. Börja försiktigt och slipa mer vartefter. Om du skulle råka bli missnöjd är det ju eazypeazy att dra på ett nytt lager vitt! För stora föremål och sådana som man använder mycket, är det nog bättre att använda sig av pensel och möbelfärg. Nu har jag ett "nytt" föremål att dekorera med, tidsåtgång ca 15 minuter, kostnad 0 euro, eftersom jag hade färg kvar från då jag shabbade klockan. Pröva på du också! Lycka till!
o

17 kommentarer:

Villa Humlebo sa...

Det var inget dumt tips! Vad är det för sprayfärg du använder?? Kan du visa en bild på den?
Ha en supertrevlig helg!

Kram Mia

Sanna sa...

Tack för tipset!Det blev ju jätte snyggt!!
Ha en trevlig helg!
Kram Sanna

alegni sa...

jag har ett par gamla svarvade ljusstakar hemma i jakobstad. dem skulle man kunna shabba... eller måla med svart färg...
måste försöka hinna in till stan o köpa en ny virknål idag. snablar o gevär :/
kramis

alegni sa...

aj jo, glömde ju säga att piedestalen blev fin!

Skrållungar och skärgårdsliv sa...

Åh vad fin den blev!
Önskar dig en trevlig helg!

Kram Nadja

Vekarus sa...

Siitähän tuli hieno ja vielä nopeasti!

Livet på Vestergård sa...

Den blev väldigt fin din pidestal, och du får det att låta så enkelt. Jag har faktiskt inte provat att använda sprayfärg men det låter behändigt ! ha en skön helg!

Lotta sa...

Så fint det blev. Såg just att Hong Kong sålde 4 vita sprayburkar för 10 e. Borde man ínskaffa dem... Kanske även jag skulle få mina saker målade...
Kram,
Lotta

Jenny sa...

Halloj A-C!
Vilket bra tips!
Piedestalen blev jättefin efter din shabby makeover:)

Ha en sköön helg,

Kram Jenny

lyckostunder sa...

Så fin den blev! Kanske jag borde pröva på sprayfärg.....?
Ha en skön helg!

Kram Johanna

Lyckoslanten sa...

Tror att jag ska hitta på någon småslöjdsgrej där vi shabbar. Det är helt nytt i min vokabulär och jag tackar för den lektionen! ;o)

Jag hade läst tidigare att du hade morgonpass en lördag och gissade på något jobb inom sjukvården. Träffade min bloggkompis och kollega under samma tak idag och jag kunde ha frågat henne, men vi har inte träffats på ett tag IRL. Trevligt hur som haver! :o)

Sabina sa...

Så fint det blev!
Jag har målat om en byrå tredje gången idag, och ska slipa lite i kanterna för att få den perfekta looken.
Ha en skön helg!
Kram Sabina

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Visst är det skoj att gå på loppis hos sig själv? Fixar man det sen så fint som du har gjort så blir man lycklig. Kram Eva Linnea

Marita sa...

Vilket bra tips och vad fin den blev!
kram, Marita

Lilja's Corner sa...

Shabbigt värre! :) Snyggt!

Åh, jag skulle ju lägga mig på soffan men nu blev jag pysselsugen!

Pia..... sa...

Ja men det där lät ju kanon..måste nog prova på..vilka sprayfärger använder du dej av?...Pia

Lilja's Corner sa...

Stjärntyget fanns i blått också på eurokangas!