söndag, augusti 23, 2009

Nytt blir gammalt och gammalt blir nytt
Hejsan hoppsan denna söndag eftermiddag! Äntligen fick jag tillgång till datorn en stund, det brukar nästan bli kö till den ibland på helgerna :) Jag har märkt att jag då och då glömmer att visa eller uppdatera er om saker jag berättat om, sorry! I senaste inlägg skrev jag att jag pysslat med flera saker, så här visar jag den ena. Det är en väggklocka som min morfar gjort till mig och den är fantastiskt vacker med sina detaljer, men träfärgen föll mig inte längre i smaken och jag har väldigt länge tänkt måla om den. Nu fick jag en spark att ta itu med det då svägerskan Nina hade "shabbat" deras som är likadan. Det är första gången jag har shabbat nånting, men det gick ju så snabbt och var väldans kul! Jag spraymålade först ett varv med matt svart och sedan två varv med matt vit och så slipade jag försiktigt här och där. Nöjd!! Ja, ni märker hur snabbt mitt pysslande gick när ni ser på visarna - haha! Shabbandet gav blodad tand, kan mycket väl tänka mig att fler föremål råkar ut för samma behandling :)


Sen så berättade jag att jag skulle ut på en liten utfärd. På fredag eftermiddag styrde jag, väninnan V och svägerskan N iväg mot Juthbacka marknaden. Det var första gången jag besökte den jättestora ettdygns-loppisen och det blir absolut fler gånger! Vi hade en väldigt trevlig dag med bland annat en snabbvisit hos en inredningsbloggerska längs vägen. På loppisen köpte jag med mig några små föremål och fatet på bilderna här är ett av dom. Jag betalade 2 euro för fatet och visst är det sött med sina tre fötter! There's more to come! Men det sparar vi till nästa inlägg ;)

8 kommentarer:

Älskade pion sa...

Klockan blev bättre som vit. ;)Vilket fint fat du har fyndat.Ha en skön kväll. Kramar Ulrika

alegni sa...

resultatet blev ju riktigt fint, precis som hos n!
första fyndet får helt klart godkänt. nu vill jag se resten :)

Livet på Vestergård sa...

Håller med de föregående kommentarerna; klockan blev jättefin! Tror nästan att det bara är jag som inte varit till Juthbacka över helgen!

Lilja's Corner sa...

Din klocka blev nog jättefin också! Jag tror jag också ska ta fram rutorna mer.
Ska bli roligt att se dina andra fynd på bild, jag har ju nästan hunnit glömma bort vad det var redan :) Åh, jag är så harmad över alla fynd som man helt säkert missade!

corrina sa...

Så härliga bilder. Gillar dem jätte mycket, även förra inlägget. Kram

mitt skärgårdsliv sa...

Klockan blev jätte fin!! Gillar den!! Har en liknade klocka som är fel färg borde göra som du :) Ha det bra!

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!
Klockan blev ju jättefin "shabbad" o vad snabbt det gick, klart på nolltid;)

Fatet var oxå fint! Den där loppisen hade jag velat gå på!

Ha en fin kommande vecka,
kram Jenny

Galleri MochB sa...

Tänk (återigen) vad vit färg kan göra... Det blev ju som en helt ny klocka!
Det blev inte så många fynd, men kul hade vi ändå :O) Fast nästa år skall jag nog åka på fredagen...