lördag, september 12, 2009

Torpet

I fredags fick jag komma på besök till min arbetskamrats torp för att se hur dom fixat till det där, samt ta några foton till bloggen. Torpet köpte hon och hennes sambo förra sommaren och det är otroligt hur mycket dom hunnit göra i ordning redan, men båda två är mycket intresserade av hus och inredning, att bygga och påta i trädgården. Häng med på en rundvandring!
o
 
 
 o
Om man kommer till fots så kan man gå över en liten spång och genom en grind dekorerad med blommor och lyktor och sedumväxter på taket. Vi gick in i torpet genom den äldsta delen av huset, den är byggd troligen på 1950-talet, genom en liten söt dörr och kolla så lågt fönstrena sitter där! Ser ut som ett hus från en saga, nästan :) På de två följande bilderna ser ni samma fönster från insidan.
 o
 
 o
Från det rummet kommer man vidare till en passage och sedan till köket som är i tur att renoveras. Det finns även ett tvättrum/bastu som ska fräschas upp. Matsalen, vardagsrummet och sovrummet finns i en nyare tillbyggnad, från 1970-talet. Inredningen går i väldigt amerikansk country-stil, skulle jag kalla det.
 o
 
 
 o
Vackra portar mellan rummen har lagts in. Man ser rakt igenom huset, från köket i ena ändan till sovrummet i den andra, med vardagsrummet i mitten.
 o
 
 
Till sist ett par bilder av de andra två grindarna som finns på gården, den till vänster kör man in genom med bilen just nu, den till höger har nyligen byggts för en ny infart och har inte alla detaljer på plats ännu. Den stora trädgården är som en park med alla höga träd, statyer och planteringar och många sittplatser. Visst har dom gjort ett bra jobb med sitt mysiga torp!
 o
 

25 kommentarer:

Mom sa...

Fantastiskt! Är det Dock-Majas gamla hus? Otroligt så fint det kunde bli.. Verkligen trevligt med "hemma-hos-reportage"!

Atelje Annorlunda sa...

Så otroligt vackert dom har gjort. Ser så inbjudande ut. Gillar grindarna och bron.

Kram Åsa

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Vilket välskott och vackert torp.
Kram Lotta

Viveka på Humlebacken sa...

Verkligen jättefint!

Lyckoslanten sa...

Oj va' det finns duktiga människor i dessa trakter! Otroligt torp det där! Och du är så skicklig fotograf och duktig på att återge med bild och text. Tack för titten!

Signe 1 sa...

Ohh lord vilket supermysigt torp...tänk den som hade ett sånt att förvalta:-) Ha en kanondag, kraam Sofia

Marita sa...

Å vad fint! Vilka bra bilder du tagit! Är det inte helt underbart med små söta broar!!! Skulle vilja ha en på tomten, men jag tror att det skulle så konstigt ut med en bro rätt på backen....
kram, Marita

Galleri MochB sa...

Där har jag kört förbi många gånger och undrat vem som fixat till det så mysigt :O) Trevligt att få se det innifrån också. Jättefint!

Kamomilla sa...

Ser större ut inifrån än utifrån! Vacker färgsättning, det gillade jag mest!

Fröken Fräken sa...

Så mysigt att man blir sugen på att själv skaffa sig ett torp! Någon som har lust att skänka mig ett?!... Fast de där valven kan jag tyvärr inte med...

Och piedestalmakeovern var sannerligen i min stil! Särskilt just tempot i det hela. När man känner att NU måste man få göra något ;-) Här håller jag fortfarande på och donar, och allt är halvfärdigt. Får se om något är färdigt att visas imorgon!

Anonym sa...

Voine, voine vad mysigt!

Sådana här bilder gör mig helt sjuk. Det är ett liknande ställe som jag skulle vilja ha och så ska det ligga vid vattnet!!!!

Är det för mycket begärt ;)

Ha det gott

Kram Lena

Lilla huset på prärien sa...

Men så fint de har gjort det! Det är verkligen hemtrevligt och mysigt där hos dem. Vad lyxigt att få disponera över ett sådant torp på helger och sommar! :)

Kram Jenny

Anonym sa...

Ser så mysigt ut! /Jackie

Lilja's Corner sa...

Åh, va fint och genomtänkt! Så mysigt med bron också. Påminner om ett hus i Ö:mark som var rött förr. Är det det??

Älskade pion sa...

Men gud vilket fint torp dina vänner hade.Vilka underbara fönster,och den lilla bron över till huset,såååååå söt.Ha en fortsatt skön helg. Kramar Ulrika

alegni sa...

otroligt fint! o vilken fin presentation, a-c-. du är bra på sånt!
skön söndag!
kramis

Sanna sa...

Så vackert torp!Jättefint både ut- och invändigt! Det ser så hemtrevligt ut.
Ha en bra dag!
Kram Sanna

Lyktor och Tyg sa...

Oj så fint! Så skulle jag kunna på jämt.
kram Kristina

Jenny sa...

Hej Anne-Christine!
Vad kul med hemma hos bilder!
Dina vänners torp är verkligen jättefint, syns att de gillar inredning:)
Vilka ljuvliga grindar..suck!

Ha en jättebra vecka,

Kram Jenny

Ekebo sa...

Ljuvligt torp! Kram Malin

Sabina sa...

Verkligen mysigt... ser ut som ett litet dockhus som blivit fotat på närbild!
Ha en skön vecka!
Kram Sabina

Nyckelpigan sa...

men guuuud så snyggt! vilket mysigt och vackert ställe dom har, skulle inte ha nåt emot att äga detta huset! vilken oas att vistas i - där skulle jag onekligen trivas vansinnigt bra! det är då ett som är säkert.
ha en bra dag - kram

Anonym sa...

Vilken inspiration! Nu fick jag många idéer till vårt påbörjade sommarstugeprojekt :D Tack för titten! Härligt med "hemma hos"!

Huset på landet sa...

Ojoj, vilket mysigt hus, både ut-och insidan. Varje detalj är så genomtänkt och fin.
Härlig gammaldags träsoffa också, en sån skulle jag också vilja ha i trädgården!

Christina - Lantmusen sa...

Det se verkligen jättemysigt ut. Vilka fina bilder du tagit!