torsdag, juni 25, 2009

Som nya!

Puh! säger jag bara! Ledig dag och jag skulle ha massor att uträtta, men i denna värmebölja...? Skulle inte tro det! Var ute en stund på morgonen och rensade ogräs (vilket för övrigt växer och frodas enormt mycket bättre än de växter som jag planterat, grrr...) men det började hastigt hetta så mycket i huden att jag letade mig in istället. Har planerat målning idag vid huvudingångens trappa, men det får vänta tills solen letat sig runt husknuten. Istället packar jag matsäck och tar med mig alla fem (!) barn som för tillfället finns i huset och så åker vi till stranden. Vi är redan preparerade med solskydd i sprayform - superenkelt att använda!

Läste i morse om en annan bloggerska som fyndade hemma hos sig själv! Så brukar jag också göra ibland, har ju ett förråd fullt med "skrot". För några dagar sedan fick jag ögonen på tre ljusstakar á la Ikea 90-tal som var guldbruna, inte i min smak, så jag sprayade dom vita istället. Samtidigt blev några bruna krukor vita också.
Före-efter ljusstakar

För er som känner oss ska jag berätta att vi var på sjukhusbesök med Lillebror igår. Ultraljudet gick riktigt bra, han var så duktig så, låg och tittade på skärmen och flinade. Efteråt skulle han på en cystoskopi med kontraströntgen, men det lyckades inte alls eftersom det inte gick att få en kateter på plats, han har tydligen återigen en förträngning. Det betyder att han har ännu en operation framför sig på universitetssjukhuset... Senast han gick igenom det var i december så vi trodde förstås att det skulle vara okej nu, men tydligen inte... Nåja, värre saker finns det här i livet, skönt nog mår han ju fortfarande bra trots sin njursvikt.

Det finns en person här i "blogglandia" som jag tycker har så härliga inlägg hela tiden. Hon blandar dom med otroligt vackra bilder och både rolig och personlig text. Nu har hon precis skrivit ett så bra inlägg om varför hon bloggar. Hon är så bra på att uttrycka sig så jag länkar till det inlägget här. Ja, jag tror nog att många av er redan känner till Lotta! :)

Ha det skönt i solen allihopa! Nu står barnen och trampar och undrar när vi ska åka? Tjingeling!

23 kommentarer:

Vekarus sa...

Ihania löytöjä olet tehnyt sinäkin! On se kumma miten väri muuttaa ulkonäköä! Kiitos myös linkistä!

Evas Bloppis sa...

Tusen Tack för den fina vinsten jag vann av dig
Sände ett mejl med min adress ,men den kom tillbaka .så nåt är galet .kan du skriva till mig från din mejl .så kan jag nog svara på den

Kram Ewa

rosenskära sa...

Jag blir alldeles tårögd när jag läser om barn med sjukdomar. Vet så väl hur jobbigt jag tycker det är och hur synd jag tycker det är om mina små när de någon gång är sjuka. Att leva med det varje dag måste vara oerhört annorlunda...

Dina ljusstakar blev som nya!

Och Lotta, ja, hon är en härlig männniska och jag älskar hennes blogg!

Lena

På andra sidan väggen sa...

Så tråkigt att din lille kille måste opereras igen. Hoppas att operationen blir av snart så att förträngningen fixas till.
Vad fina dina saker blev efter spraymålningen! Slipar du sakerna innan du sprayar? Det ser så mycket enklare ut än att måla med pensel, jag är sugen på att pröva :)
Önskar dig en härlig dag i solen!
Kram,
Ann

♥ Fyra årstider sa...

Men du är väl för gullig..vad kul att du gillar min blogg..jag gillar din med, men det vet du ju redan.
Kram Lotta

Annika sa...

Tråkigt att Lillebror måste opereras igen. Men det kommer förstås att gå jättebra!

Jag har läst ikapp mig på alla dina inlägg. Fina, som vanligt! Jag fascineras alltid lika mycket över hur lite vitfärg kan förändra så mycket! Ljusstakarna blev toppenfina. Kramar!

alegni sa...

vitt är nog en magisk färg :)
jag ska själv gå ut o måla ett par brädlappar strax.
fortsätt njuta av solen!
kramis!

Signe 1 sa...

Vad gulligt du skriver om Lotta, men jag håller med, henned blogg är lovely, men det är din med:-). Jo, det är faktiskt ekbänkskivor vi har i köket. Fint, men oj vad opraktiskt egentligen;-). KRAM på dig! Sofia

Älskade pion sa...

Vad fina dina ljusstakar blev.Hoppas att ni lyckas bättre gång med lillkillen,aldrig roligt när ens barn är sjuka. Må så gott! Kramar Ulrika

Karlsebakken 37 sa...

Så fina ljusstakarna blev - är så imponerad över hur du lyckas förnya saker med sån kreativitet hela tiden. Vart får du allt ifrån!?

Lycka till med lillebror, skönt att höra att han är i form även om det blir en operation till så småningom.

Ha ett skönt slut på veckan nu,

stor kram Caro

Liljas Corner sa...

Men, va tråkigt med Affe... Men som du sa, det finns värre saker, det är bra att det går att åtgärda!

Hmm, va ska jag hitta att sprejmåla? :)

Anonym sa...

Vilken härlig blogg Du har, jag råkade trilla förbi bara, men kommer tillbaks!

Agneta från Österlen

Jenny sa...

Hej!
Vad duktig Lillebror är som uthärdar sjukhusbesöken.

Dina ljusstakar blev jättefina vita:)

Ha en skön helg,
Kramis Jenny

Grodmamman sa...

Jobbigt med sonen.
Dina ljusstakar blev jätte fina!
Läser Lottas blogg varje dag och gillar den mycket!:)
Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Tråkigt nu i sommarvärmen!

fina stakar;))))

Ha en härlig helg i sommarvärmen!
...Sola , Bada , Njuuut!!...
♥ Många kramar Mamma Millan ♥

MiaMaria sa...

Hej!

Stackars lillebror....

Gammalt blir nyt igen..toppen vad vit färg kan göra....

HA en skön sommar!
MiaMaria

Vita små hjärtan sa...

Så fint, den vita färgen är magisk!!!
Kram Agnetha

Fröken Fräken sa...

Ljusstakarna blev ju som nya, mycket fräschare i vitt! Här börjar vi också bli lite spaka av värmen. Och det ska bli skönt att åka hemåt imorgon. Fast det är än varmare där än vad det har varit i Sthlm. Hoppas växterna på balkongen inte har torkat bort..
Tur i oturen ändå att lillebror mår bra och att det finns en lösning på hans medicinska problem!

Blogg by Maliin Stoor sa...

Men lilla stackare!!

Fint blev det i allafall!

Må gott i solen och skuggan


Maliin

Vecka - Vecka sa...

Så snygga! Visst kan man fynda hos sig själv! Tummen upp för sprayfärg!

Ha det så bra i solen och hoppas att sonen blir frisk snart!

Kram,Lotta

Huset vid ån sa...

Åh, vilka Ideer jag fick nu....har ju en sådan ljusstake står i skåpet! Den ska få bli vit! Tack för tipset vännen! Hoppas att det ordnar sig med pojken....Lever med min sambo som har kronisk njursvikt, han är transplanterad sen 5 år tillbaka, och än så länge lever han väl med sin njure! Ha de gott vännen! Många Soliga Kramar Therese

EN INREDOHOLIC sa...

Så ledsamt att höra att det tetas för den lille. Jag hoppas verkligen det blir bättre. Stackarn.. jag vet hur det är med sjukhusbesök jämt o ständigt. Sänder lite extra goa energier till er och hoppas det blir bra. Kram Jannice

Stjärnor & Champagne sa...

Ja visst är Lotta härlig som person och vilken fin blogg hon har. Ljusstakarna blev ju som nya...Vad skönt att det är ok med er son. aldrig roligt när barn är sjuka.

kram Anne