tisdag, juni 30, 2009

Sommarstunder

Sköna stunder med sol och bad vid byns simstrand, som faktiskt är stadens bästa! Lillebror har fångat en liten fisk med handen!
Alltför varmt för större aktiviteter, bara att härda ut dom timmarna man är på jobbet, men nu har jag tre lediga dagar framför mig.


Årets första utflykt till "vår ö" blev det i söndags. Då hade vi sällskap med oss, P och C som numera äger och bor i huset vi hyrde innan vi byggde vårt. Stekande hett var det att promenera på stenarna och klipporna, bara lite vind som svalkade. Riktigt skön utfärd med lite matsäck och trevligt sällskap! På väg tillbaka till båten för hemfärd fick vi syn på en liten dunboll som låg och tryckte mellan stenarna. Den smälte verkligen väl in i sin omgivning. Tog några foton och lämnade den sedan ifred.

Det är mycket på gång nu - fast ändå inte om man kan säga så! De stunder man inte ligger och flämtar av värmeslag så försöker man få lite hushållsarbete uträttat för att inte hemmet ska förfalla helt och hållet. Sena kvällar då solen gömt sig bakom trädtopparna står någon av oss och målar lite. Stunder i skuggan på altanen då och då... Barnen tillbringar sina dagar än här än där, det blir mycket tid tillsammans med kompisar. Vi har några utfärder till framför oss, jag har bokat biljetter ikväll :) Sååååå... här i StrandviksVillan är det inte mycket inredning på gång just nu, bara en hel massa annat kul. Jag återkommer då jag har nåt intressant att berätta! Ni som är prenumeranter håller lätt koll på mig ;)

Ha det skönt under sommarsolen allihopa!

14 kommentarer:

Vekarus sa...

Ihania kuvia! Suloinen linnunpoikanen! Hyvää kesää!

Camillas nya hem sa...

Men vilken söt liten sak! :)

Känner igen det där med hushållsysslorna. Jag dammsög idag och upptäckte att dammråttorna minsan hade storfest här hemma, jag som trodde att de också tog semester? Haha. :)

alegni sa...

det är nog så för många tror jag nu, d.v.s. att det flyter långsammare än normalt i inredningsådran just nu ;)
o det är ju alldeles rätt - sådana här underbara dagar måste man ta tillvara med andra aktiviteter än att sitta inne o fundera på förändringar. tids nog hinner man med det också.
härliga sommarbilder o dunbollen i synnerhet är ju alleles bedårande. att inte föräldrarna dök i huvudet på dig som kom så nära ungen!
kram!

Ciz sa...

Ja det var en perfekt dag för utflykten, tack ännu en gång!

Sabina sa...

Å vilken söt liten dunboll, och fina bilder från stranden!
Ja du, nu är det varmt! Njut av dina lediga dagar. Och inredning... vad är det? hihi... nu ska vi njuta av den vackra inredning vi har ute, på stränderna, i skogen, vattnet.
Ha det bäst!
Kram s.

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!
Jättefina bilder och vilken söt liten dunboll du hittade där bland klipporna:)

Visst känns det som man vill lägga mindre tid på bloggen nu på sommaren? Det är ju så härligt ute:)
Våra bloggar finns ju alltid kvar till hösten, eller hur!

Ha en skön eftermiddag,
Kramis Jenny

Annika sa...

Ha en skön sommar! Jag prenumerar, så jag håller koll. :) Kram!

Vitt o Vältummat sa...

Vilken härlig liten dunboll du visar!
Värmen här är tryckande. Trots regn i eftermiddag så är det lika varmt som innan.
Kram/Åsa

Lilla huset på prärien sa...

Åhh vilken god liten sak som låg där mellan klipporna! Gud så söt liten dunboll. Förstår att ni har haft en härlig dag där ute, alltid roligt med lite utflykter eller hur? Själv har jag bara varit hemma hela dagen. Jag ger mig bara inte av till stranden helt själv med mina tre barn. Nej... det gör jag inte. De får bada i vattenspridaren *ler*

Ha det skönt i sommar!

Kram Jenny

Sanna sa...

Vilka härliga sommarbilder!Vilken söt liten dunboll du lyckats fota. Låter som att ni haft det ljuvligt där på ön!
Kram sanna

I mitt hjärtehem sa...

Hej! Känner verkligen igen det där med kaoset inomhus sommartid..som tur är fyller vi år under sommaren så då blir det ju iallafall städat inför kalasen :0)

Ta hand om dig, kram åsa

Unknown sa...

Men så ljuvliga sommarbilder, känndes som om man bara ville kliva in i dem och vara med.
Tack, för din kommentar om vårt hem i D & T den värmde! Kram Petra

Fröken Fräken sa...

Vilken söt dunboll! Här går jag varje kväll en runda för att spana på igelkottar, men i den här värmen verkar de ha flytt till andra trakter..
Skönt att du har möjlighet att vara ledig fastän du jobbar. Imorgon jobbar jag sista dagen innan den riktiga semestern. Så skönt det ska bli, även om vädret ser ut att försämras.. men å andra sidan kanske man får lite mer gjort. För som du säger, det blir lätt stressigt att försöka göra något när det inte är hett, för de stunderna är inte många!!

På andra sidan väggen sa...

Härliga bilder! Det är ute i skärgården man ska vara på sommaren, här inåt land är det alldeles för varmt....
Skönt att höra att det inte bara är jag som har bråttom när jag målar! Var inte sådär jätte noga med förarbetet i köket, men det det blir i alla fall bättre än innan jag målade det :)
Önskar dig härliga dagar i solen!
Kram,
Ann