måndag, februari 09, 2009

Värmer mig

Det går trögt att komma igång idag, tycker jag... Ute blåser det så hårt att det bullrar och river i taket. Den lösa snön virvlar runt överallt. Brrrr! Bäst att hålla sig inomhus med en brasa, levande ljus och en stor vaniljtekopp. Ljuslyktan tror jag kan vara ganska gammal, den har varit min farmors. Tycker den ser ut som gjord av is... Passar bra nu på vintern.

Förra veckan var som sagt "sociala veckan" för mig, hihi! Onsdagen besökte jag för första gången en jobbkompis M som hade så fint hemma, borde haft kameran med. Torsdagen spenderade jag hos V med en skön promenad och förstås gott fika, och på fredagen hade jag besök av en f.d. jobbkompis Å och hennes lille son, bilder av honom finns i min andra blogg. Man får alltid skratta så ögonen tåras när man träffar henne :D. På söndag kväll for vi och hälsade på min faster och hennes man.

I lördags var jag och min man på "date" till en grannstad, främst för att jag ska börja leta efter nya glasögonbågar. Hittade faktiskt ett par-tre som jag kunde tänka mig, men bestämde inget ännu. Sen var vi och åt en smarrig middag på ett favoritställe. På hemvägen blev vi bjudna att komma på kaffe till makens bror och hans fru och det var så kul att träffa dom! Det enda som shoppades i stan var en madrass till lillemans säng i hans rum. Han blev helt överlycklig över madrassen, hoppade och skuttade och berättade högt! Tänk, på dagen 2 år och 5 månader sov han första (halva) natten i sitt eget rum, runt två-tiden hörde jag tassande steg på golvet och hämtade honom till vårt rum. I natt har han sovit hela natten själv! Duktig pojke!

19 kommentarer:

Camillas nya hem sa...

Men vet du vad, när du skrev att de rosa är fina men förmodligen inte min smak, tänkte jag att "oj vad roligt att mina läsare känner mig så bra" för rosa är verkligen inte jag! Så när jag gick inne på Nordik och såg den rosa tänkte jag på vad du skrev och fick en knäpp och var bara tvungen att testa! :) Tänkte skriva detta i min blogg men hade inte tid. Så TACK för din kommentar som fick mig att tänka "outside the box"! Hihi.

Låter jättemysigt med date! :)

kardemumma sa...

Vad gulligt du skriver och vilka mysiga bilder. Alltid roligt att kika in hos dig. Ha en trevlig vecka.
Kramar C

Anonym sa...

Hej A-C!

Tusen tack för hälsningen! Jaa du må tro att vi svevar...ska åka o se henne ikväll!

Ha en skön vecka! Vi ses!

Hälsningar nybliven Farmor! ;)

Sabina sa...

Åå, vad härligt med en brasa inne i stugan när snön yr omkring därute. Här snöar det stora flingor nu och är så grått men för ca en timme sedan lyste solen och det var så fint. Hoppas det blir mera sol denna vecka!
Kram S.

Galleri MochB sa...

Så mysigt ni har det inne i värmen! Och så duktig lille sonen blivit. Tänk vad en ny madrass kan göra...;O)

Maria sa...

Hur mysigt det än är att ha dem i sin famn är det ändå liiite skönt när de sover i sin egen säng. Armar och ben känns inte brutna på morgonen i alla fall ;). Härlig brasa! Kram M

♥ mamman i huset ♥ sa...

Vad härligt att kunna elda inomhus. Det kan inte vi - ännu - och gissa om jag saknar det...? Vi har nämligen haft -23 grader i flera dygn. Brrrr....

Kram!

Fröken Fräken sa...

Önskar mig verkligen en eldstad här hemma. Men i brist på får jag pyrra på med ljus. För himlars var jag har varit frusen nu när jag varit sjuk. Jag som aldrig brukar frysa! Första natten med magsjuka, låg jag med yllesockar under täcke, chenillefilt och en yllefilt och frös ändå!!

Hoppas att du får en varm och härlig kväll!

Liljas Corner sa...

Vilken härligt liten och len bebishand i andra bloggen.

Snart måste vi också va lite sociala med er!

Anonym sa...

Tack så jättemycket för snälla ord :) De gör mig så glad.
Glad är jag också för att jag fick chansen att hitta hit, vilken fin blogg och vilket fint hem du har :)
Jag återkommer gärna.

Kram Åsa

Frida sa...

Te smakar bäst ju kallare det är ute..Skönt att sitta inne framför brasan...(önskar jag hade en). Min syster bor i hus på landet och har kamin...njuter för full hals när jag är hos henne.....vaniljte lät spännande!

Vit Gladiolus sa...

Åhhh det ser såå mysigt ut!!Härligt att tända lite ljus!!
Kraaam

♥ Fyra årstider sa...

Så mysigt du har det..och en social vecka låter toppen.
Kram Lotta

VITA NYANSER sa...

Vilka fina bilder! Tack för jättefin hälsning på min blogg. Kul att hitta hit! Vilket fint namn Strandviksvillan.
Kram

Sjöboden sa...

Härliga "värmande" bilder!

Kram caroline

VITA NYANSER sa...

Hej igen! Åh vad härligt att bygga sitt eget hus! Det är min dröm = ).
Kram

Lyktor och Tyg sa...

Så mysigt det ser ut. Jag gillar Hildas skåp du visar. Tycker inte man ska måla det vitt. Tapeten är jättefin så skir och fin med blomman. Jag tror också skåpet skulle göra sig bättre med vit bakgrund.
kram Kristina

alegni sa...

härlig stämning i bilderna...
vilket busväder det var igår! o många olyckor i trafiken :(

Sandkorn och sötvatten. sa...

I vilka mysiga bilder! Man vill riktigt kura ner sig. :)

Kramar