söndag, februari 08, 2009

Hildas skåp

Nu ska jag visa en möbel som inte varit med här i bloggen tidigare. Det är vårt stora klaffskåp som fanns i den gamla stugan på gården. Skåpet har en stor klaff med fyra lådor innanför och tre stora lådor i nederdelen. Det är rejält tungt, så man flyttar inte gärna på det så ofta. Jag fick inte till så bra bilder idag, så ni får bara se lite detaljer. Skåpet står i vårt arbetsrum, det som ligger bredvid vardagsrummet, där jag sitter och bloggar. Från början var insidan på skåpet orange, men då jag skrapade lite så fick jag fram originalfärgen som var ljusblå och jag målade om det till den nyansen. Lite slarvig var jag tydligen med maskeringen, som ni ser runt klaffen... Utsidan är helt i original och orörd. Vilket känns lite besvärligt... Visst undrar väl ni också hur skåpet skulle se ut i vit färg? Men är det inte nästan snudd på olagligt att måla ett sånt här skåp? Visserligen börjar det ha en hel del skavanker och handtagen är delvis sönder.

I arbetsrummet har vi en fondvägg rakt fram, där skåpet står. Skåpet framträder inte så bra där, men jag funderar på att senare flytta in det i vardagsrummet som har ljusare väggar. Tapeten som finns på de övriga väggarna i arbetsrummet ser ni här nedan. Nästan som väggord här och där! Fast det är nog egentligen ingen text, bara nån krumelur.

9 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Tack för krya på hälsningen! Jag trodde att det kändes bättre, men nu börjar det känns skumt i magtrakten igen... den här vinterkräksjukan är en synnerligen lömsk typ. Fick iaf sova tio timmar i natt, jag måste ha varit helt utmattad...

Det är en liknande målning på mitt "nya" tygskåp, väldigt lik faktiskt. Förutom att jag tycker att färgen börjar gå mer och mer i orangebrun :-( Färgen på mitt är inte i original och har lossnat/spruckit rätt mycket så jag hyser inga betänkligheter om att måla om det. Men du kanske kan kolla med någon kännare om det är ok att måla om ditt?

rosenskära sa...

Kan man inte fotografera en möbel och använda photoshop för att se hur den skulle se ut i vitt? Eller något annat program?

Fast jag tycker att en mörk möbel mot en vit/ljus vägg är kanonsnyggt!

Lena

Lilja's Corner sa...

Vita möbler är ju nog snygga, men just dendär tycker ja är så fin som den är... Och just den blåa nyansen passar så bra mot det bruna. Tycker jag :)

Nu är det skotta snö-dags!

Lilja's Corner sa...

V:s hus såg förresten jättefint ut! Många fina detaljer. Gillade speciellt gardinupphängningen med kedjan och salladsskålen. Vi hälsade på hos en annan V igår som hade såå fint! Ska berätta om det då vi träffas nån gång :)

Lallis - liv och leverne sa...

Vilken häftig tapet tycker jag:)
Fin!
Jag gillar skåpet som det är. Men man vet ju inte..det kan ju bli riktigt riktigt fint som vitt. Det är svårt.
kram Lallis

Eikkala sa...

Vita möbler är snyggt men jag förstår att du tvekar... det skulle jag med. Vilken fin tapet. kram sari

Anonym sa...

Ja, det är väl inte alltid bra att måla alla möbler vita. Ibland är det riktigt fint och behålla möbeln som den är! :)
kram

Sofie sa...

Vilket vackert skåp! Jag tycker inte du ska måla om det, om än vitt ju alltid är fint :) Men just för att det verkar så gediget och faktiskt har en väldigt snygg brun ton så tycker jag du ska bevara det. Tror att, som du säger, det skulle göra sig bra mot en ljus vägg, men det passar ju där det är nu också :) Kram, Sofie

ALEGNI sa...

jag tror nog jag skulle behålla skåpet i originalfärg. det kan ju komma en dag när du tröttnar på det vita o då är det liksom förstört...
tänk noga efter innan du fattar beslut!