söndag, januari 04, 2009

Vitt och brunt...

... Gillar jag mycket och de färgerna återkommer i hela huset hos oss. Om det inte är vitt så åtminstone gräddvitt eller beige. Mjuka färger som man lätt kan tillsätta en färgklick till. Mörkbrunt ser man på golven och en del möbler. Mitt ärvda symaskinsbord tappar jag aldrig förtjusningen till! Idag har jag lullat runt i nattlinnet tills kl xx (vågar inte berätta...) och börjat plocka bort lite julpynt. Det tar länge - för när jag tar bort så vill jag ju pynta med något annat istället. Först ut var just symaskinsbordet och där är det mesta sånt jag hade tidigare, bara lite omändrat, utom ljusmanschetterna som jag fick till julklapp och den hängande pappersstruten som Galleri M&B sålde på julbasaren. I precis samma minut som jag tog fram kameran så letade sig några solstrålar in genom södra köksfönstret, perfekt! Se så fina skuggor på väggen.

18 kommentarer:

Eva Linnea sa...

Hej och god fortsättning på det nya året! Mina "grundfärger" är vitt/grått/svart med blått som accentfärg lite här och där. Silver dominerar när det gäller metall, men en och annan "gul" metall dyker upp ibland, och ek är träslaget (för det mesta). Man ska hålla en enhetlig färgskala har jag läst. Ditt färgval är elegant!
Kram Eva Linnea

Unknown sa...

Precis som jag. Har man naturens farger som grund sa kan man lagga till fargklickar enligt smak och tycke vart efter arets hogtider rullar fram.

Kramis,

rosenskära sa...

Naturens palett tar ju aldrig slut, fast här är det mer åt det grå hållet, åtminstone vintertid, sommartid blir det mer vitt och grönt.

Nu ska jag börja slipa på A:s nya linneskåp/leksaksskåp, perfekt söndagssysselsättning!

Lena

Blåbär och hallon sa...

Vitt och brunt är mina favoriter också! Mjuka varma färger som enkelt kan förvandlas av färgade detaljer. Gott nytt 2009!

Kram A

Lenas pysselgrop sa...

Också här hos oss har vi städat bort julen idag. Och det är ju just det där "pyntandet" efteråt som tar tid, man vill ju göra nåt fint också där man plockar bort julpyntet :)

Viola sa...

Hejsan, vissst är det skönt att gå omrking i nattlinnet en helg dag, jag tar mig sådana dagar ibland när det är helg, vi har precis samma favoritfärger i inredning ser jag, så fina bilder från dig idag, ha en skön söndag, kram

Liljas Corner sa...

Supermysigt :)

Lyckolotten sa...

Fina bilder som vanligt.. :) Hemma hos oss är oxå vitt beige och brunt nästan genomgående i hela huset och det trivs vi så bra med, då kan man ju sätta in detaljer i pastell och färger, detaljerna kan ju alltid bytas ut om man tröttnar på en färg.

mitt skärgårdsliv sa...

Så fina bilder, hos oss hittar man även brunt, beige och naturvitt. Lätt att lägga till en färg klick med t.ex textiler. Ha en fortsatt bra dag!

Hem och Lycka sa...

Härliga bilder! Ibland får man ha såna där dagar när man är lite slö och mysa lite ;-)

kram

Sofie sa...

Åh, vad fint du har det! Jag är också svag för naturfärger... vitt och brunt bryter av så vackert mot varann! Kram, Sofie

Sjöboden sa...

Där fick du verkligen till det. Superfint!

Kram C

Karlsebakken 37 sa...

Hej vännen!

Så fin ny header du har fått dig! Nu är vi tillbaka i verkligheten igen efter en lååång och skön julledighet! Och vad låg och väntade på mig när vi kom hem - om inte ett härligt fint paket från dig! Blev sååå glad och var bara tvungen att slita upp det med en gång - även om Lars menade att det var viktigare att få in maten i kylen som vi hade med oss hem... ;)

Kuddfodralet är ju bara såå fint och jag ÄLSKAR den söta lilla tygpåsen, den är helt underbar!! Och extra kul med det fina kortet du skrev, jag blev minst lika glad för det. Känns så speciellt att ha fått det av en av mina allra första bloggkompisar! Kul att få ett av dina julkort också, det åker ner i lådan med sparade julkort som kan bli framtida inspiration. Jag tar dig på orden nu och ser om jag kan hittat något sött norskt som kan tänkas passa in hos dig...

Sköt om dig nu så hörs vi snart igen. Än en gång STORT TACK och STOR KRAM!!

Skomakartummen sa...

Så du dansar ut julen i nattlinne *ler* kanske ska prova det nästa gång. Brunt och vitt är fint, använder mig mycket av samma färgskala... Nu smyger sig grått in hemma också *ler* Vilka fina ljusstakar du har vid spegeln kram sari

Ett skönare liv sa...

Mm verkligen, brunt å vitt e fint.. själv e ja tokig i blått å vitt.. :)
fina bilder du visar i alla fall

kram nadja

På andra sidan väggen sa...

Håller med dig, det är perfekta färger att ha som grund! Håller med dig om att det tar tid att plocka bort alla julsaker, det får bli lite i taget så att hemmet sakta ändrar skepnad, våren liksom smyger sig fram - sakta, sakta :)

Himla fina ljusstakar du har!

Kram,
Ann

Backstitch sa...

Precis som syster min sade att hon har naturen färger, så har nog även jag fast jag kallar det brunt och vitt. Det bruna skulle jag nog vilja ha lite mindre av för nu är det ungefär lika mycket av båda men lite mera i vitt skulle vara mera i min smak. Sedan brukar jag på våren få en släng av rosa dille och fyller soffan med rosa dynor som på julen brukar bli röda och på sommaren vita...
Kram Moster

Sanna sa...

Fina bilder!Jag gillar också vitt och brunt och att hela hemmet går i samma färger. Vi har tidigare haft olika färger i varje rum, men nu har vi redan en längre tid försökt inreda vårt hem mer i vitt och beige. Det ser fint ut med ljusen och kottarna på brickan! Det ska jag också prova då jag har en liknande bricka och ljus som du. Det är bara kottarna som saknas.. :D