tisdag, januari 06, 2009

Stråveck

Sista julbilderna, jag lovar! Då jag några dagar innan julaftonen hade det mesta undanröjt av allt mitt pyssel och trodde att symaskinen hade tagit julledigt, då ropade den ändå på mig och ville att jag skulle göra gardinkappor till köket. Det tyckte också fönstren var en bra idé, så jag satte igång. Det blev två enkla släta kappor - tyget räckte inte till mer än så - men för att ändå piffa till dom lite så gjorde jag två stråveck. Då kapporna är vita så får dom hänga kvar sen jag tagit ned de rödrutiga längderna. Just nu klurar jag över vilka gardiner som ska upp efter julen, kan inte bestämma mig för vilken färg... Kanske letar upp nåt jag redan har, troligen. I vardagsrummet lutar det åt att mina vepor med rosa tulpaner på vit botten åker upp, dom gillar jag jättemycket.

Maken begav sig ut på jakt, barnen har sin sista jullovsdag och jag ska plocka bort resten av julpyntet. Ha en skön ledig dag allihopa!

18 kommentarer:

Nettan sa...

Hejsan! Jättefina gardiner..tycker faktiskt att just i köket kan det vara ok med rödvitt utan att det är jul!!
Kram Nettan

Liljas Corner sa...

Jag ska bestämt testa att sy sånadär veck. Då jag hittar nåt passligt tyg. Just nu längtar jag efter grönt, har redan köpt gröna gardiner till vardgas - jag skriver alltid vardgas - why?! - vardagsrummet och gröna kuddar. Men vita kappor i köket skulle vara praktiskt.

Ha en bra dag!

Lilla huset på prärien sa...

Jättefina gardiner Ann-Christine! Önskar verkligen att jag också kunde sy... men det kan jag inte. Kanske skulle ta och gå en kurs...

Kram Jenny

Skogsdoft & havsbris sa...

Vilka söta gardiner! Satt också och sydde julgardiner några dagar före jul, hade inte hunnit förr... Nästan synd att ta ner dem när man en gång fått upp dem, men inte vill jag ju ha röda gardiner i vardagsrummet hur länge som helst heller!
Ha en bra trettondag! :)

PS. Har en liten utlottning hos mig!

Lallis - liv och leverne sa...

Det är bara så jättefitn tycker jag. Ha en fin dag idag.
kram Lallis

Backstitch sa...

Inte för att du vill veta vad jag tycker :) men säger det i alla fall. Jag tycker att du skall lämna de gardinerna du har i köket just som de är. Inte behöver rödrutigt betyda Jul inte. Jag tycker att det mera betyder "mysigt kök"
Kram Moster

Fröken Fräken sa...

Veck är så snyggt! Jag kan ju numera knappt sy en kudde utan att lägga till lite fiffiga veck. Kan man inte alltid med mönster så passar alltid ett par veck.

Jaaa, jag är himla nöjd med mitt skåp! Just nu är dock något ojämnt med sådär en irriterande par millimeter, så under något ben får jag nog lägga en extra möbeltass. Kunde jag inte ha kommit på det INNAN jag fyllde skåpet?!!

Samtal från min trädgård sa...

De är väldigt fina, så det ska jag absolut fundera på.

Galleri MochB sa...

Kanske elna kunde klara av det där också...;O) Hos oss har vi granen inne ännu, och den åker nog inte ut förrän till helgen. Men jag börjar få nog av den och alla barr som ligger överallt...

alegni sa...

stråveck - inte ens i min vildaste fantasi kunde jag räkna ut vad det var för något. men nu vet jag, o snygga veck är det dessutom! gör väldigt mycket för helheten!

Ekebo sa...

Kappan är jätte snygg så enkelt men ändå snyggt! Kram Malin

mitt skärgårdsliv sa...

Så fint och hemtrevligt ni har det! Borde ta fram symaskinen och fixa till nya gardiner men tycker det är svårt att hitta det rätta tyget jag vill ha.. ofta är barnen med när man går i tygaffären och då blir det inget köpt. Du är duktigt på att sy!! Ha det bra!

På andra sidan väggen sa...

Det var ju en himla bra idé och det var bestämt fler än jag som tyckte det ;) Är lite dålig på att byta gardiner, fast till jul gör jag förstås det i köket. Kanske skulle ta och sy ett par nya... har haft mina vita i .... tre år, så det kanske är dags nu :)

Önskar dig en fortsatt skön vecka, trots vardagen som smyger sig på...

Kram,
Ann

Sandkorn och sötvatten. sa...

Hihi tack vad go du är! :)
Nu är det första riktiga semesterdagen och jag har redan ätit en chokladkaka. :)

Jättefina gardiner du åstakommit!
Bra att symaskinen ropade på dig den dagen tycker jag. Passar lika bra efter jul också. :)

Så skönt när man får rensa ut julen, man blir som pånyttfödd och det är skönt att allt återgår till det normala igen.

Kramar från semesterfiraren

Jojo sa...

Hej du vännen!

Visst har vi bastu panel här, i massor och massor =)

Det ska bli såååå skönt att få bort det, haha, sambon tycker att det är nog lite fint med trä färgad panel så det har tagit mig liiiite extra tid till o bearbeta honom och hans smak.. Va elakt det lät, haha..

Men han tycker om slutresultatet faktiskt =)

I morgon börjar den gråa vardagen..

Ha det bäst och simma lugnt!
Kram Jojo

ps gillar din kappa, supersnygg, enkel men har ändå "det"!

Sabina sa...

Å vad jag önskar att jag kunde sy också, annat än bara raka sömmar som jag någorlunda klarar av :)
Du har gjort fint, och jag tycker också att de rödrutiga gardinerna är superfina. Jag älskar rutigt. Så jag skulle nog ha rutorna kvar ännu efter julen också.
Kram S.

Bergagårdens Lina sa...

Äh, vi gillar julbilder! I alla fall jag, som är ledsen för att julen redan är slut... Fast hemma hos mig får den stanna till tjugondedag Knut!

JO det lutar helt klart åt något av de två första tapetalternativen... Skulle gärna välja det första om jag vågar! Vi får se :)

Vackrare vardag sa...

Jättesnygg gardin! Borde också börja jobba på "kappan efter julen", även om det bara innebär byte av band. Men det kräver ändå symaskin *suck*;)