onsdag, januari 28, 2009

Nypiffat

Lite vårigare i vardagsrummet! Jodå, jag fortsätter i samma stil ännu, är själv förvånad :S. Har ju länge saknat en möbel att ställa tv:n i allrummet på, men igår löste det sig då vi tog en bänk från dotterns rum och flyttade till allrummet. Den är tyvärr i bästa 80-talsstil, men jag såg lämpligt nog en lösning till det hos en annan bloggare igår - jag återkommer till det senare om jag verkställer. Samtidigt kunde jag förstås inte låta bli att flytta på lite andra saker i allrummet... Jag gjorde slag i saken och köpte ett till brickbord, så nu har jag ett på varje sida om stora soffan.

Nu grubblar jag bara över den här mattan. Har rullat ut den och känner mig för. Den har tillhört min farmor och jag har använt den där vi bodde tidigare. Jag gillar verkligen mattan, men kanske ändå att jag plockar fram den först till hösten, tillsammans med fler svarta detaljer... Tyvärr gick det inte att ta någon helhetsbild av hela rummet för motljuset från fönstren (det var halva sanningen, andra halvan var att det står ett ruckel utanför som ska rivas...) Ska försöka igen en annan gång.
Något jag starkt märkt av under denna "röjnings-våg" är att ordning och reda beror till stor del på förvaring, förvaring, förvaring, samt förstås att man faktiskt inte måste spara allt! Nu har jag stor förhoppning att energi till att börja på i arbetsrummet ska infinna sig, det är verkligen på tiden!



... och så till sist så kan jag bara inte låta bli... ni får tycka det är skrytigt om ni vill, men jag blev så jätteglad! Här kommer ett citat:
"Har fått ett jättegulligt vandringspris av Strandviksvillan, en utav mina favoritbloggar. Förutom att hon har tre barn, pysslar hon och fixar som aldrig förr i sitt vackra hem och är grymt duktig på att fotografera det."

18 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Mm.. jättefint!
kram Lallis

Liljas Corner sa...

Det ser ju alldeles ut som sommar på dina bilder! Mattan ser bra ut på bilden, den är ju inte såå mörk. Men den vita (visst hade du en sån?) skulle nog se ännu fräschare ut till våren tycker jag.

Oj vad du har varit flitig. Är nyfiken på att se mera :) Jag har lite stannat upp med inredandet, vet liksom inte riktigt vad jag ska ta tag i...

Lenas pysselgrop sa...

Nån form av brickbord eller nånting sånt borde vi få skaffat hit till oss också. Vi hade planer på att sluta dra med oss kaffe- och temuggar till vardagsrummet när vi köpte nya soffor i somras, men det vill inte riktigt lyckas.. ;) Och så pass lat är man ju nog att man inte vill böja sig ner till golvet efter koppen varje gång man ställt ner den ;)

Anonym sa...

Hej A-C.

Jättefint du har det!

Citatet längs ner är ju alldeles sant!
Hälsn. V.

Ulrika sa...

Hej!
Va fint du har piffat. Ser så vårigt o fräsht ut... Bloggen har åxå ändrat utseendet, lovely;)

Kram, Ulrika

Lyktor och Tyg sa...

DEt var ett fint brickbord, så snyggt med lampor och hjärtan på.
Vilka härliga tyger, kanske det ska bli kuddar, stolsdynor eller kanske tygpåsar.
kram Kristina

Tulipa sa...

Du är verkligen inne i ett "fixarflow"!
Jag tycker absolut att du gör rätt i att citera de fina orden skrivna om dig! Klart att man ska få vara lycklig och stolt över berömmande ord, det lyfter ju en! Vi som bloggar är ju glada för trevliga uppmuntrande, kommentarer!

Och du...tusen tack för de jättefina orden hos mig! Jag blev så glad!

Kram Mariette

Anonym sa...

Hej!
Du har än en gång fixat så fint,jag tycker nog mattan är riktigt bra!
Jamen klart du får sådanadär fina ord,det är ju precis så,du är jätteduktig på både inredning och fotografering!
Ha det gott och tack för senast!
Kram V.V

På andra sidan väggen sa...

Så fint och vårlikt du fått till det! Jag gillar verkligen mattan, tycker att du ska behålla den. Den gör det mysigare och mer personligt, lite "pricken över i"

Lite avundsjuk på din energi, det är så underbart när städ- och fixarivern tar över och man tar tag i gamla surdegar. Kanske kommer energin åter med ljuset.... Hoppas kan man ju alltid :)

Kram,
Ann

Fröken Fräken sa...

Jag tycker att det verkar som om du har hunnit med massor, rensat, städat, flyttat grejer, piffat och donat. Jag ägnar mig mer åt att dra igång grejer, helst sådana som stökar ner och aldrig går att få ett slut på... Och jag ser ju hur härligt vårigt det blir med lite rosa i vardagsrummet! Nu ska det baske mig bli rosa linnekuddar i helgen!!

Maria sa...

Superduperfint! Hjärtat är så gulligt. Vill ha!! Kram M

Eva Linnea sa...

Varför vänta med mattan till i höst? Jag tycker den verkar passa jättebra i färg till soffan.
a, du är grym på att fota.
Kram Eva Linnea

Ekebo sa...

Så vår fint du har i ditt vardagsrum. Mycket snyggt med de rosa detaljerna. Gillar mattan tycker det blev väldigt bra mot det andra. Visst är förvaring a och o när man rensar man kan aldrig få för mycket lådor och boxar. Kram Malin

alegni sa...

inget skryt alls - vi finländare måste lära oss att ta komplimanger!
en sådan där golvlampa hade jag också, men bytte bort den till en fulare i ett svagt ögonblick. jag undrar om jag kunde få byta tillbaka... ;)

Galleri MochB sa...

Uj vad du piffar och puffar nu...:O) Det är så ljust och fräscht hos er nu! Lyckans dej som får uppleva ljuset om dagarna...

Unknown sa...

Jag är av precis samma åsikt som du. Hade man bara ordentilgt med förvaringsutrymme så vore ordningen inget problem ;)

Kramis,

♥ Fyra årstider sa...

Tack för ditt långa svar hos mig..känns skönt att alla bloggisar inte tycker att man skryter. Vad vårfint du har gjort.
Kram Lotta

Frida sa...

Vilken mysig vårhörna. Du har satt ihop färgerna väldigt fint. Gardinernas blommor står fint till kuddarna. Mysigt litet hjärta...dem kan man inte få för många av...